Casper Ruud brengt gelijkspel Noorwegen-Nederland United Cup gelijk |  ATP-tour

Casper Ruud brengt gelijkspel Noorwegen-Nederland United Cup gelijk | ATP-tour

Basisniveau Noorwegen-Nederland United Cup-gelijkspel

De Nederlandse Russ bezorgde haar land al vroeg een voorsprong

30 december 2023

Peter Staples/ATP-tour

Kasper Ruud versloeg zaterdag Talon Creekspor in twee sets in de United Cup.
Door ATP/WTA-personeel

De Noor Casper Ruud sloot zijn seizoen 2024 op de United Cup af met een 6-3, 6-4 overwinning op de Nederlander Dalen Kriekspoor, waardoor een gemengd dubbelspel werd afgedwongen in de openingswedstrijd van Sydney.

Rudd, de nummer 11 speler in de Pepperstone ATP Rankings en de beste geplaatste in Groep F, zette drie van zijn zeven breakpoints om en won na één uur en twaalf minuten.

Dit wordt de tweede onderlinge confrontatie tussen Lexus in de ATP, na het winnen van een tie-break in de laatste set in Acapulco op Route 2021. Greekspoor won beide wedstrijden onder tourniveau (respectievelijk in 2015 en 2019).

De Nederlander beleefde zijn beste seizoen in 2023 en bereikte in november de nummer 21 van de wereld. Hij kwalificeerde Nederland voor het eerst voor de United Cup, maar kon tegen Ruud slechts 62 procent van zijn servicepunten binnenhalen.

In de eerste wedstrijd van de gelijkspel bezorgde Arantza Rus haar team een ​​1-0 voorsprong met een 7-6(4), 6-1 overwinning op Maleen Helgo uit Nederland. Verenigde Beker.

Ondanks 478 plaatsen tussen de twee op de WTA-ranglijst, zette de 24-jarige Helko, die twaalf maanden geleden haar Hologic WTA Tour-debuut maakte op dit toernooi, haar best gerangschikte tegenstander hard onder druk in een eerste set die meer dan een uur duurde. .

De nummer 51 van de wereld, Russ, nam al vroeg een 4-2 voorsprong, maar verloor de volgende drie wedstrijden en werd tweemaal in de eerste set vastgehouden. Beide keren ging ze de uitdaging aan: met 5-4 achter, ze was verliefd, en met 6-5 achter, hield ze stand op 15. Ze won vier opeenvolgende punten om de volgende tiebreak te openen – 4-3 en 5-4, hoewel Helko binnen een punt kwam – en Russ nam een ​​voorsprong van één set op haar eerste setpunt.

Set twee kwam toen Russ, na een breakpoint te hebben gered op 1-1, Helgo brak en de Noor drie kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen op 2-2 en nooit meer achterom keek. De laatste game was echter ingewikkeld, omdat Russ in totaal vijf matchpunten nodig had om de openingszege veilig te stellen.