April 27, 2024

België versloeg Portugal met 1-0 op Euro 2020, Nederland verliest met 2-0 van Tsjechië

De Nederlanders zijn korte tijd in Boedapest geweest tegen Tsjechië en België beëindigde de Euro 2020-campagne van Portugal met een overwinning in 16 conflictrondes.

Kijk terug naar de ochtendactie.

16e ronde

België vs Portugal

België versloeg Cristiano Ronaldo met 1-0 om door te gaan naar de kwartfinales van het EK en versloeg titelverdediger Portugal met 1-0.

Thorgan Hazard scoorde het winnende doelpunt in de 42e minuut na een schot van buiten het gebied, waardoor Portugal-doelman Rui Patricio op het verkeerde been werd gezet en te laat de bal verliet.

België treft vervolgens Italië in de kwartfinales op vrijdag in München.

Ronaldo was één doelpunt verwijderd van de hoogst scorende speler aller tijden in het internationale voetbal. Hij is verbonden met de voormalige Iran-spits Ali Day voor 109 goals.

Nederlanders eruit bij het betalen van Tsjechische abonnementen

Cristiano Ronaldo reageerde toen de Belgische spelers hun overwinning vierden
Cristiano Ronaldo’s hoop op het EK 2020 werd de bodem ingeslagen toen zijn Portugese kant in de ronde van 16-0 met 1-0 van België viel.(

Abby / Zwembad: Jose Manuel Vidal

)

Dome Hole en Patrick Schick scoorden zondag in de tweede helft en bezorgden Tsjechië een 2-0 overwinning op het 10-koppige Nederland en een plek in de kwartfinales van het EK.

Onder druk van Schick stuurde de Nederlandse centrale verdediger Mathiez de Ligt in de 55e minuut een handsbal. Na de videoreview is een rode kaart uitgedeeld.

Holes scoorde met een krachtige kopbal in de 68e minuut, betrad vervolgens het strafschopgebied aan de linkerkant en maakte in de 80e minuut zijn vierde doelpunt.

De Tsjechen nemen het komende zaterdag in Bakoe op tegen Denemarken.