April 19, 2024

BEKIJK: Clubprof Michael Block zet het PGA Magic Championship 2023 met één hole voort

BEKIJK: Clubprof Michael Block zet het PGA Magic Championship 2023 met één hole voort

Het Assepoester-verhaal van Michael Block wordt steeds beter.

De clubprof heeft al een onwaarschijnlijke week achter de rug, want hij wordt gekoppeld aan Rory McIlroy in de laatste ronde van het PGA Championship. Toen zijn magische vier rondes ten einde waren, sloeg Block een 151-yard, 3-15 par op Oak Hill met een ijzeren 7 – en dat was de enige swing die hij nodig had bij de hole.

precies zoals Zijn reactie zaterdagavond Toen hij erachter kwam dat hij zondag tegen McIlroy zou spelen, was Block vol ongeloof dat hij zojuist een hole-in-one had geslagen – de eerste keer dat hij ooit meedeed.

“Nee, zoals… Rory, ben je binnengekomen?” Block zei even later.

En de viervoudige hoofdheld stelde deze vraag verschillende keren.

“[McIlroy] Hij had me vijf keer moeten vertellen dat het me gelukt was”, zei Block na zijn run. Dus het was een vrij coole ervaring voor Rory om me te vertellen dat ik een gat in een sloeg in het bijzijn van God weet hoeveel mensen me hebben gesteund.

De 46-jarige aas verhuisde van Californië om gelijk te spelen.

“Het was een geweldig golfschot”, zei McIlroy na afloop. “Dat gat gaf me de hele week een kans. Ik vond het er niet echt leuk uitzien, en Michael stond op en sloeg dit lieve kleine vlekje van de linkerwind, en weet je, de bal gaat recht in het gat. Ik denk dat het een beetje was alsof het jouw week is, het is in zekere zin jouw week. “En weet je, ik denk dat het, gezien de manier waarop de week verliep, een geschikte manier was om van zijn PGA Championship af te komen.”

Hoe succesvol hij ook is in de laatste drie holes, Block Week zal voor altijd voortleven in de geschiedenis van het grote kampioenschap. Hij had echter nog een slam dunk, waardoor hij een top 15-finish behaalde om zich volgend jaar te kwalificeren voor de PGA in Valhalla.

Block’s nadering van de 72e hole landde op de fairway, links van de hole. Maar hij raakte zijn chip een paar meter van het gat en maakte een koppelingspistool om de T-15 op te zetten.

“Als je me op de 18 zet bij mijn derde putt van die 40 yards, Sidehill legt de rough af tot een strakke pin op de 18, en je vertelt me ​​dat ik beide op en neer ga voor het PGA Championship van volgend jaar, dan is er geen manier in Gods Groenland zou ik “.

Maar hij deed het. Nu, in de hoop zijn Assepoester-run op korte termijn voort te zetten, accepteert Block een sponsoruitnodiging na zijn run op tournee volgende week in de Colonial.

Hij zei: “Als ik volgende week Colonials ga spelen, heb ik niet het gevoel dat ik down ben, maar het zal zijn als: ‘Geen probleem, toch?'” vergeleken met wat ik de afgelopen dagen heb gedaan.

“Dus ik voel me op mijn gemak. Ik ben gelukkig. Ik ben hier min of meer voor gebouwd.”