April 24, 2024

Saint Mary’s meisjes en jongens winnen 12 D-9 titels |  sport-

Saint Mary’s meisjes en jongens winnen 12 D-9 titels | sport-

BROOKVILLE – Geniet van St. in beide bijeenkomsten.

Mevr. Dutch werd geleid door een trio van onderklassers in James Manners-winnaar Riley Nicklas, afstandsloper Gabe Bestner en hordeloopster Maura Kaski – die een rol speelden in zeven van de acht gouden medailles van het team terwijl ze daarbij een handvol wereldrecords vestigden.

Aan de jongenskant waren het senior duo Alex Amador en eerstejaars Andrew Field die het zware werk deden en hielpen bij het veiligstellen van alle vier de gouden medailles voor Nederland.

De St. Mary’s-meisjes maakten deel uit van een strakke strijd van drie scholen om de teamkroon, die Dubois uiteindelijk won. De Lady Beavers maakten een einde aan een titeldroogte van zeven jaar door de titelverdediger, Lady Dutch, met 2,50 punten te verslaan en 87,83-82,33 te scoren, Bradford eindigde als derde met 75,33 punten.

Pistner kwam over als een begrip voor de Nederlandse dame, en terecht gezien haar bekwaamheid in afstandsevenementen, maar het was Nicklas die de show stal – tenminste voor een dag.

Nicklas genoot van een dominante dag in de schoten en won goud in alle drie de evenementen om de Manners Award als MVP van de ontmoeting te verdienen met 18 punten. Ze won alle drie de gouden medailles zonder echt uitgedaagd te worden.

Ze plaatste een score van 116-0 in de speer om te winnen met iets meer dan 4 voet en won het discuswerpen (102-8) met een marge van iets meer dan 1,20 meter. Haar naaste concurrent was het kogelstoten (32-3 3/4), dat ze met iets minder dan een meter won.

Voor Pistner zette ze misschien wel de grootste show neer tijdens de Class AAA-meeting toen ze twee ronden duelleerde met DuBois’ Morgan Roemer in de 800 – die beiden het oude D-9 AAA-tijdrecord braken tijdens het evenement. Het was echter Bestner die van start tot finish leidde en Lady Beaver versloeg, 2:14.30-2:15.07, om het gouden record en de nieuwe ontmoeting te claimen terwijl ze haar schoolcijfer in het evenement verbeterde. Beide komen in aanmerking voor staten op basis van tijd.

Pestner evenaarde ook Nicklas in de gouden medailles met drie, en won nog twee medailles in de estafette-evenementen waar ze ook 3-uit-3 sloeg in haar evenementen.

Ze sloot zich aan bij Lucia Hayes, Marie Defilipi en Christina Frontz en liep 4:05.83 om de openingsrace van de finale op het circuit, 4×800, vast te leggen. Dit was het zevende jaar op rij dat de Nederlandse deze race won. In de 4×400 finale rende Pestner samen met Hayes, Caskey en Defilippi naar de overwinning in een tijd van 4:05.83 terwijl ze Wire naar wire leidden om hun titel in het evenement te verdedigen.

Caskey voegde een individuele gouden medaille toe op de 300 horden (46,22) en een zilveren op de 100 horden (16,02), waarmee ze de records van haar school voor die evenementen verbeterde.

De laatste gouden medaille van mevrouw Dutch kwam van junior Maddie Whitman, die genoot van een carrièredag ​​in polsstokhoogspringen. Ze was de enige speler die een 9-0, de beste voet van haar vorige beste lengte, wist om de titel te winnen. Dat cijfer was slechts een centimeter minder dan het 9-1 schoolrecord van Shelby Zomsik in 2011. Teamgenoot Becca Janan (7-6) werd vijfde in het evenement.

Whitman voegde zilver toe op de 4×100 estafette, waar ze samen met Janan, Zahra Baloch en Adriana Pack 52,00 scoorde. Ze werd 4e in het hinkstapspringen (32-6 1/4).

St. Mary’s nam ook zilver van Develebi in de 1600 (5:31.02) en Frontz in de 3200 (12:18.59) en bronzen van Hayes (200, 27.12) en Rachel Brown (1600, 5:38.09).

Hayes voegde een vierde toe in de 400 (1:03.01), terwijl Frontz (800, 2:32.28) en Kelsey Pilotti (3200, 12:29.17) hetzelfde deden in hun respectievelijke evenementen. De Nederlandse dame nam de vijfde plaats over van Gnan (100, 13,51), Emma Garstka (100 horden, 17,04), Izzy Catalone (hoogspringen (4-5) en Chloe Schaberl (schijfwerpen, 82-1).

Aan de kant van de jongens was Amador de drievoudige gouden medaillewinnaar voor de Nederlanders.

Hij rende naar de overwinning in de 800 (2:00.98), won met bijna negen seconden voorsprong en voegde eerste plaatsen toe in een paar estafettes. Hij verankerde de 4×800 estafette waarin ook senioren Nicholas Hayes, Augie Seko en junior Braydon Mosier naar de overwinning gingen in 8:46.72 en liep in de finale achter Hayes, tweedejaars Angelo Cataloni en junior James Bestner in de 4×400 toen de quad won in een seizoen- beste tijd van 3:32.26. De overwinning in de 4×800 was St. Marys’ eerste in het evenement in 10 jaar.

Field had veel succes in zijn eerste provincies toen de eerstejaars de gouden medaille claimde in het hinkstapspringen nadat hij binnenkwam als zaad nr. 5. Hij brak een winnende sprong van 40-11, wat een meter te kort was voor zijn beste seizoensscore. van 38-11. Hij voegde een zilveren medaille toe in het verspringen (20-3 1/2).

De Nederlanders namen ook zilveren medailles mee naar huis van junior Matthew Davis (100, 11.60), Hayes (1600, 4:37.31) en senior Wyatt Foster (3200, 10:11.04), terwijl Lucas Cortes (400, 54.73), Mosier (800, 2) :09.70), Secco (1600, 4:41.00), Jacob Nedimyer (3200, 10:35.63), Devlin Caskey (hoogspringen, 5-7) en Tanner Fox (verspringen, 20-2 1/2) allemaal won de medaille bronzen medailles.

Ook de 4 x 100 estafette voor Davis, Fox, Kaski en Johnny Bandy werd derde met een tijd van 46.41.

St. Mary’s neemt de vierde plaats in van Catalon (400, 55.64), Brandon Henry (800, 2:10.08; 3200, 10:51.92), White Ginter (300 horden, 44.96) en Aidan McCallie (discussie, 108-9) en vijf . Van Mosser (1600, 4:51.05), Ginter (110 horden, 18.33), Davis (verspringen, 19-2 1/4), Caskey (hinkstapspringen. 37-9 3/4) en Toby Stace (polsstokhoogspringen, 9 -9).

Het volgende voor de St. Marys D-9-kampioenen is de PIAA Class AAA Track and Field Championships, die vrijdag begint op de Universiteit van Shippensburg.