Amerika overleeft Australië;  Nederland geëlimineerd

Amerika overleeft Australië; Nederland geëlimineerd

Wereldkampioenschappen, waterpolo dames: VS overleeft Australië; Nederland geëlimineerd

Er komt een nieuwe wereldkampioen in Doha. Bedankt Maddy Musselman En Ashley Johnson, Het zou nog steeds Amerika kunnen zijn.

De VS bouwden een grote voorsprong op en Johnson maakte drie keer tien reddingen toen ze de poging van Australië om maandag met 10-9 te winnen in de kwartfinales van de Wereldkampioenschappen zwemmen in Doha afhielden.

In de heenwedstrijd van de kwartfinales overleefden de VS de schrik toen wereldkampioen Nederland in een shootout met 13-12 verloor van Hongarije.

De VS spelen woensdag in de halve finales tegen Spanje, een 12-9 winnaar van Canada. Hongarije ontmoet Griekenland na een overwinning op Italië met 14-12.

De USA verloor in deze ronde (van Italië) tijdens het laatste Wereldkampioenschap en eindigde als vijfde. Vastbesloten om dat lot deze keer te vermijden, kenden de Amerikanen een snelle start, met een 5-3 voorsprong in het vierde kwart en 10-4 in de rust.

Ze zouden al die doelpunten nodig hebben, aangezien Australië de laatste vijf doelpunten van de wedstrijd scoorde. Australiër Met nog zeven seconden te gaan zag het doelpunt in de eindpositie maar een schot voorbij Bronte Halligan geblokkeerd.

Musselman scoorde drie doelpunten met 3-uit-4-schieten. Maggie Steffens Scoorde tweemaal en deelde drie assists uit. Jenna Flynn Er waren twee doelpunten. De VS sloegen 4-uit-8 op powerplays en 4-uit-19 op actieschoten tegen de stevige verdediging van Australië. Gabriëlla Baums Bespaart acht.

Het was een overtreding die in het begin niet werkte voor Australië. Juweel Romer Het bezorgde de USA een 10-4 voorsprong met nog 5:51 over in de wedstrijd. Op dat moment had Australië slechts 4 wickets genomen voor 22. Abby Andries En Sienna Groen In de slotperiode scoorden beiden beide doelpunten. Joe Arancini Twee doelpunten toegevoegd Alice Williams.

De acht kwartfinalisten in Doha zijn dezelfde als in Fukuoka, toen Nederland Spanje versloeg voor de titel en Italië Australië versloeg voor het brons. Een jaar later keert alleen Spanje terug in de halve finales.

Hongarije en Nederland vochten hard, waarbij Hongarije na drie kwartalen met 5-4 voor stond. Greta Kruisiging Dat maakte het 8-6 Hongarije met 3:21 te spelen, maar Pende Roos Hij reageerde met een powerplay-account. Na Laura Kunst Hongarije redde twee schoten, Martje Keuning Nog acht seconden om de wedstrijd gelijk te trekken op 8

Alle top negen schutters werden bekeerd tijdens de shootout Alta Magyar werd gestenigd Prei Roos De Hongaren moeten gestuurd worden.

Rita Kestelly Leidde Hongarije met vier doelpunten. Dorothea Silaki Twee keer gescoord met twee assists. Kruis en Christina Garda Telkens twee doelpunten toegevoegd. Magyar stopte zeven schoten.

Sabrina van der Sloot, Simone van de Gratz, Bente Rogge, Lieke Rogge en Lola Mulhuizen Scoorde elk twee doelpunten voor Nederland.

Spanje leidde met 7-2 en versloeg Canada gemakkelijk met 12-9. Judith Forca Vijf doelpunten gescoord. Annie Espar Met een doelpunt en vijf assists trok hij aan de touwtjes. Elena Ruiz Twee keer berekend. Martina Terre Acht schoten gestopt.

Axel Grevier Hattrick leidt Canada naar de overwinning

Italië viel in het eerste kwart in een 3-0-gat en stond bij rust met 7-3 achter. Het kreeg er nog twee in het derde kwart en vroeg in het vierde, maar kreeg nooit een kans om de stand in evenwicht te brengen.

Irene Nino Scoorde vijf doelpunten om de Grieken te leiden. Vasiliki Pleurito Twee doelpunten toegevoegd met drie assists. Eleftheria Plevritou En Margarita Plevritou Hij scoorde elk twee keer.

Domitilla Bigozzi Leidde Italië met drie goals en drie assists. Daphne Bettini (twee porties), Sophia Giustini En Ciara Tabani Twee keer telde voor één.