May 1, 2024

3e Nederlandse Dame in klasse 2A;  Pestner krijgt de tweede medaille  Sport

3e Nederlandse Dame in klasse 2A; Pestner krijgt de tweede medaille Sport

HERSHEY – Van de 28e naar de 12e naar de vijfde plaats bleef St. Mary’s junior Gabby Pistner afgelopen zaterdag de ladder beklimmen tijdens de PIAA Klasse 2A cross country kampioenschappen in Hershey.

Samen met haar tweede top-25 staatsmedaille behaalde ze de derde plaats in het Saint Mary’s teamklassement. The Lady Dutch eindigde met 126 punten, achter Danville (82) en Cathedral Prep (118).

De finish was iets waar coach Robbie Mayer en zijn selectie naar uitkeken, en na de zevende plaats van het team vorig jaar werd van hen verwacht dat ze hogerop zouden komen in het klassement.

“Ons doel was om te winnen”, zei Mayer. “We wisten dat veel dingen goed moesten gaan, maar als we de race zouden lopen en niet verstrikt zouden raken in het moment, zou dat ons in een geweldige positie brengen.

“We zijn als derde geëindigd en acht punten verwijderd van het podium. Volgend jaar staan ​​we weer op 6 van de 7 en met het talent dat we terug hebben, moeten we onszelf in de race zetten om opnieuw te winnen. We hebben een zeer toegewijde groep senioren die willen werken en ik twijfel er niet aan dat ze hongerig zijn om hun crosscountrycarrière op de middelbare school op de beste manier af te ronden.

Pestner sneed 53 seconden af ​​van de 12e plaats van vorig jaar en kwam over de streep in 19:22, slechts één seconde voorsprong op de vierde plaats Amelia Ogawa uit Lower Moreland. De top drie waren Lewisburg tweedejaars Baylee Espinoza (18:48), Noord-katholieke eerstejaars Gracie Plastino (19:12) en Somerset eerstejaars Emily Fisher (19:14).

“Gabe blijft het heel goed doen”, zei Mayer. “Ze heeft de afgelopen zomer veel tijd gestoken en is toegewijd aan de sport. Ze verwacht dat ze het elke keer goed zal doen als ze aan de lijn staat. Ze heeft een mooie toekomst.”

“Het doel dat binnenkwam was om te winnen, maar dat is vandaag niet gebeurd. Maar als vijfde eindigen is nog steeds een uitstekende prestatie. En volgend jaar zal het doel hetzelfde blijven. Ik denk dat ze een uitstekende kans heeft om te winnen met haar vaardigheden. Ik denk dat het (op tijd) aan de PIAA-race deelnemen (eerder dit jaar op hetzelfde staatsparcours) haar en het team veel heeft geholpen op dit parcours en hen meer zelfvertrouwen heeft gegeven op dit parcours.

De scoringsopstelling van St. Mary’s werd aangevuld met Mary DeFilippi (37e, 20:26), Kelsey Belotti (46e, 20:35), Rachel Brown (66e, 20:57) en Christina Frontz (81e, 21:14). Megan Shine (136, 22:08) en Paige Power (186, 23:02) deden ook mee.

“Toen we bij de race aankwamen, wisten we dat Danville en Cathedral Prep zwaar zouden worden”, zei Mayer. “We hebben tegen Danville geracet tijdens de NEPA Invitational en ik denk dat we goed met ze overweg kunnen. We hebben het hele jaar in de klasse geracet om ons voor te bereiden op deze wedstrijd en we zijn naar de basisrace geweest, wat hen veel heeft geholpen met hun zelfvertrouwen. Op de rails.

De St. Mary’s Boys kwalificeerden twee lopers voor staten. Junior Jacob Nedemeyer stond niet ver achter de top 25 staatsmedaillewinnaars op de 31e plaats in 17:07. Junior Brandon Henry werd 86e met een tijd van 17:55.

“Beide jongens hadden ook hun beste tijden op dit parcours”, zei Mayer. “Jacob reed een zeer agressieve race en lag halverwege ongeveer 16e, maar verloor wat terrein na de twee mijlsmarkering. Het volgende doelpunt was een medaille, maar hij eindigde net buiten het veld. Hij liep een moedige race en We gingen ervoor, en als coach houd je van Zijn visie. Beide jongens zijn jong en komen volgend jaar terug, dus we zullen proberen dat te verbeteren.”

Meyer bedankte zijn coaches en ouders voor hun steun gedurende het seizoen.

“Ik wil graag Tessa Grotzinger en Tim Henry bedanken voor hun hulp en alle ouders, boosters en de school voor al jullie hulp. Dit programma zou zonder jullie steun niet het niveau hebben bereikt dat het nu is”, zei Mayer.