April 29, 2024

Nederland 4-0 Schotland: Steve Clarke geeft toe dat de zware nederlaag de plannen voor de wedstrijd tegen Noord-Ierland veranderde |  voetbal nieuws

Nederland 4-0 Schotland: Steve Clarke geeft toe dat de zware nederlaag de plannen voor de wedstrijd tegen Noord-Ierland veranderde | voetbal nieuws

Wedstrijdverslag toen Schotland met 4-0 verloor van Nederland. De verbluffende treffer van Tijani Reynders opende de score. Lawrence Shankland raakte de lat voor Schotland. Georginio Wijnaldum kopte het tweede doelpunt van Oranje. Wout Weghorst en Donyell Malen droegen laat bij aan de ellende van Schotland

door Alison Conroy, digitale sportjournalist @Alison J. Conroy

9:28, Verenigd Koninkrijk, maandag 25 maart 2024

Schotland-coach Steve Clarke gaf toe dat de “pijnlijke” 4-0-nederlaag tegen Nederland zijn plannen voor het vriendschappelijke duel met Noord-Ierland dinsdag veranderde.

De ploeg van Clarke maakte lange periodes indruk, maar was verspillend voor het doel toen ze werden herinnerd aan de uitdaging waarmee ze op het EK van 2024 te maken krijgen.

Ryan Christie raakte de lat voordat de verbluffende treffer van Tijani Reynders Oranje vlak voor rust op voorsprong zette.

Gini Wijnaldum scoorde het tweede doelpunt met een kopbal nadat de Schotse spits Lawrence Shankland een perfecte kans op de gelijkmaker verspeelde, en Foote Fegurst en Donyell Malen droegen bij aan de late ellende van Schotland.

Schotland heeft nu 18 doelpunten tegen gekregen in zes wedstrijden, waarvan slechts drie vriendschappelijke wedstrijden voordat het gastland Duitsland ontmoette in de openingswedstrijd van Euro 2024 op 14 juni.

afbeelding:
Schotland verloor met 4-0 in Amsterdam

Clarke: 'Pijnlijke' nederlaag zal de plannen van Noord-Ierland dinsdag waarschijnlijk veranderen

Schotland Coach Steve Clark: “Het is vreemd. Natuurlijk kun je bij een 4-0-verlies niet meer herstellen, het was pijnlijk. 70 minuten lang was het heel goed, daarna kregen we een slecht tweede doelpunt tegen. Het grootste verschil tussen de twee teams was doorslaggevend.” We hebben veel gecreëerd tegen een goed team.

“Het is iets dat ik moet verwerken en verwerken, maar niet te emotioneel moet worden. Ik moet mijn hoofd leegmaken. Ik had een idee van wat ik dinsdagavond zou kunnen doen, maar de wedstrijd van vanavond heeft daar waarschijnlijk alleen maar verandering in gebracht.”

“We moeten wat wijzer zijn tegen de grote teams en het is een groot team. Daarna heb ik niet veel meer gezegd. Als de emoties zo hoog zijn als na een pijnlijke nederlaag, is het beter om weer op het veld te staan.” .” het hotel.

“Maar er is veel om positief over te zijn. Mensen kunnen naar de uitslag kijken en negatief scoren, dat is aan hen.”

“Gedurende 70 minuten… een echte competitie tegen een topteam, daar kunnen we veel profijt van hebben. We moeten de laatste twintig minuten analyseren en proberen het beter te doen.”

Schotland heeft lessen te leren na de late ineenstorting

afbeelding:
Lawrence Shankland na het raken van de lat voor 1-0

Veel leden van het Tartan-leger hebben geëist dat Shankland, de in vorm zijnde Hearts-aanvaller, een goede start zou krijgen en zou weten dat hij de doelpunten had moeten maken om een ​​prima prestatie af te ronden.

Doelman Angus Gunn keerde na een blessure terug naast een aantal bekende gezichten, waaronder aanvoerder Andrew Robertson en Kieran Tierney, waarbij de bezoekers werden gesteund door ongeveer 2.400 reizende fans.

De ploeg van Ronald Koeman had een mix van jeugd en ervaring, maar bevatte ook opmerkelijke namen als aanvoerder Virgil van Dijk en een andere voormalige Celtic-verdediger, Jeremy Frimpong, met Memphis Depay voorop.

Maar de Schotten begonnen vol vertrouwen, de aanrakingen van Shankland waren verzekerd, vleugelverdediger Nathan Patterson rekte de Nederlanders langs de rechterflank uit terwijl Robertson langs de linkerflank werkte.

Er dreigde echter gevaar toen Cody Jacobo de bal netjes langs Schotland passeerde, maar de finish niet haalde en uiteindelijk werd afgevlagd wegens buitenspel.

afbeelding:
Ryan Christie heeft Schotland benaderd

Nadat middenvelder Scott McTominay al na negen minuten een gele kaart kreeg vanwege een overtreding op Xavi Simons, kopte Shankland een voorzet van Patterson over de lat.

Toen, in de 18e minuut, rende middenvelder Billy Gilmour over de rechterflank en de kopbal van Christie ontmoette een voorzet, maar de Nederlandse doelman Leten werkte de bal op de lat en die viel niet gemakkelijk op Shankland.

Jacobo's flagrante val in het strafschopgebied van Schotland hield de Belgische scheidsrechter Eric Lambrechts niet voor de gek en even later kopte McGinn aan de andere kant de voorzet van Christie over de lat.

De Schotten kregen echter vlak voor rust een klap te verwerken toen de middenvelder van Milan Reinders een pass kreeg van Jacopo en, met weinig druk op hem, zijn schot vanaf 25 meter mat en hoog langs het hulpeloze doel krulde.
Zingen.

afbeelding:
Tijani Reynders opende de voorsprong voor Nederland met een schitterend doelpunt

Reinders blokkeerde aan het begin van de tweede helft een schot van McTominay binnen het Nederlandse strafschopgebied, maar Gunn moest op de turn een schitterende redding maken op het schot van Depay.

Er volgde meer actie aan beide kanten toen het schot van McGinn werd geblokkeerd door Flecken voordat Christie een voorzet van een Villa-speler naar huis kopte, waarna Gunn redde vanaf 20 meter afstand van Jacobo.

Toen Shankland voor een doelpunt tegenover Flecken stond, raakte zijn schot onderweg de lat en werd hij snel vervangen door Che Adams, terwijl ook John Souttar en Lewis Ferguson in het veld kwamen.

afbeelding:
Wout Weghorst scoorde een doelpunt en bracht de stand op 3-0 voor Nederland

Nederland verdubbelde de voorsprong echter met een simpel doelpunt, waarbij Wijnaldum de voorzet van Jacopo binnenkopte vanaf acht meter afstand.

McTominay kopte een voorzet van invaller Anthony Ralston over de lat om het thema van gemiste kansen voort te zetten voordat Schotland instortte toen Weghorst een hoekschop binnenkopte en mede-invaller Malen naar binnen liep om de vierde te scoren – en de schade had groter kunnen zijn.

‘Zo kunnen we niet spelen’

afbeelding:
De aanvoerder van Schotland, Andrew Robertson, wil snel terugkeren naar manieren om te winnen

Schotland Kapitein Andrew Robertson over Viaplay:

“Je kunt niet tegen deze grote teams uitgaan en spelen zoals wij speelden. We moeten aangemoedigd worden na de zestig tot zeventig minuten, maar de laatste twintig minuten zijn niet de manier waarop we willen spelen.”

“Het feit dat we met 4-0 wegkwamen is ongelooflijk. We kunnen dat niet blijven doen, op onze oude manier doorgaan tegen de grote teams. Het is onmogelijk dat we zo kunnen spelen, want mensen zullen naar die score kijken.” Ik vind het erg eenzijdig.

“Als je naar de grote competities gaat, moet je veel beter zijn dan dat.

“Als je verliest, moet je het doelsaldo laag houden. We willen niet de ploeg zijn die zich alleen maar kwalificeert voor toernooien, we willen meedoen.”

“We moeten terug naar manieren om te winnen en we moeten snel beginnen.

Hij voegde eraan toe: “Vandaag hebben we geprobeerd de wedstrijd te behandelen alsof het een repetitie voor de European Nations Cup was, en we hebben het in grote delen goed gedaan, maar de wedstrijd duurde meer dan 90 minuten.

“We hebben energie, het is niet dat we moe zijn. We hielden de bal goed vast en stopten het spel. In een wedstrijd waarin we goed speelden hadden we met 6-0 kunnen eindigen.”

“We moeten meer straatgericht zijn.”

afbeelding:
De Schot John McGinn schaamde zich voor hun late ineenstorting

Schotland middenvelder John McGinn over Viaplay:

“Er valt veel te leren van de wedstrijd, maar het is duidelijk dat het resultaat voor ons beschamend was.

“We hadden goede kansen en moesten er één maken.

“Je kunt zeggen dat je goede kansen hebt, maar we moeten wijzer zijn en als de stand 2-0 is, zijn we wat stiller.

“We gaan naar een toernooi waar het doelsaldo heel belangrijk is.

“Ik denk dat we het positieve kunnen opvatten in de zin dat we niet het gevoel hadden dat Nederland een miljoen kilometer van ons verwijderd was, maar die momenten tegen het einde van de wedstrijd zijn zeker niet waar we met veel positieve punten op terugkijken.

“We boeken momenteel slechte resultaten, het is ons te vaak overkomen en we kunnen die slechte gewoonten niet opnieuw laten binnensluipen.”

Wat is de toekomst voor Schotland?

Schotland Dinsdag komen ze weer in actie als ze tegenover elkaar staan Noord-Ierland in Hampden Park in een internationale vriendschappelijke wedstrijd; Aanvang om 19.45 uur.

De ploeg van Steve Clarke zal dan nog twee internationale vriendschappelijke wedstrijden tegen hem spelen Tarek-berg Weg op 3 juni en Finland Thuis op 7 juni voordat ze aan hun Euro 2024-campagne tegen de thuisploeg begonnen Duitsland Op 14 juni.