March 29, 2024

WK Hockey: Nederland, Nieuw-Zeeland winnend van start in Poule C

Drievoudig kampioen Nederland versloeg Maleisië met 3-0 terwijl Nieuw-Zeeland Chili met 3-1 versloeg in Poule C-wedstrijden van de FIH Heren Wereldbeker.

In de openingswedstrijd van de dag schopte Sam Hiha (11e, 18e minuut) twee velddoelpunten in de eerste twee kwartalen, terwijl Sam Lane de rekening voor de Black Sticks opende met een nieuwe veldaanval in de negende minuut.

Het enige doelpunt van Chili kwam in de 49e minuut van de stick van Ignacio Contardo.

In de andere wedstrijd in Poule C scoorde Thijs van Dam een ​​velddoelpunt van 19 minuten tegen de nummer 3 van de wereld, die de titel won in 1973, 1990 en 1998, voordat Jip Jansen vier minuten later een strafschop omzette. .

Dean Baines (46e) zette een strafcorner per minuut om in het vierde en laatste kwart om de stand op 3-0 te brengen voor Nederland.

De Nederlandse top van Poule C heeft een beter doelsaldo dan Nieuw-Zeeland, dat met de winst drie punten heeft.

Nederland en Nieuw-Zeeland staan ​​maandag tegenover elkaar in de volgende poulewedstrijd, terwijl Maleisië op dezelfde dag tegen Chili staat.

‘s Middags neemt titelverdediger België het op tegen Korea in een B League-wedstrijd in Bhubaneswar, terwijl de nummer 4 van de wereld Duitsland het opneemt tegen Japan.