May 8, 2024

WK 2022: Brazilië vs Kroatië, Argentinië en Nederland

Welkom bij de verslaggeving van de eerste kwartfinale van de FIFA World Cup™ voor heren. Hier vind je wedstrijdverslagen, blessure- en selectie-updates en alle starttijden van de wedstrijd.

Brazilië zag er gedoemd uit in hun 4-1 overwinning op Zuid-Korea in de achtste finales en zal proberen dat voort te zetten tegen Kroatië voor een plaats in de halve finales.

Later wil Argentinië zijn carrière voortzetten onder leiding van Lionel Messi tegen het Nederlands elftal, dat onder leiding van coach Louis van Gaal erg sterk leek in de verdediging.

De winnaar van elke wedstrijd staat tegenover elkaar in de halve finales.

Dat is alles wat je vanaf vrijdag moet weten:

Brazilië vs. Kroatië

Brazilië leert hoe moeilijk het zal zijn om Kroatië te verslaan, met een 0-0 stand na 90 minuten voor verlenging.

Doelman Dominik Levakovic leverde een verbluffende prestatie voor Kroatië, want hij redde een reeks ballen in de tweede helft, waaronder twee reddingen van Neymar.

Alle knock-outwedstrijden van Kroatië sinds 1998 in zowel het WK als het EK zijn naar verlenging gegaan, met uitzondering van de WK-finale van 2018, waarin ze in de reguliere speeltijd met 4-2 verloren van Frankrijk.

Deze twee teams hebben elkaar twee keer ontmoet in de Wereldbeker Heren, waarbij Brazilië met 1-0 won in 2006 en met 3-1 in 2014. Beiden waren tijdens de groepsfase.

Brazilië heeft het WK vijf keer gewonnen, terwijl de beste finish van Kroatië de finale in 2018 was.

Brazilië XI: 4-2-3-1

Een keeper: Alison. De verdedigersEder Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo. Verdedigende middenvelders: Lucas Paqueta, Casemiro. Aanvallende middenvelders: Rafinha, Neymar, Vinícius Jr. Aanvaller: Richarlison

Kroatië 11: 4-1-2-3

Een keeper: Dominic Levakovic. De verdedigersJosip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa. Verdedigende middenvelder: Marcelo Brozovic. middenveldersLuka Modric, Mateo Kovacic. aanvallersMario Pasalik, Andrej Kramaric, Ivan Perisic.

Argentinië vs. Holland

In de tweede wedstrijd van de dag zal een van de meest iconische rivaliteiten van het WK Heren een nieuw hoofdstuk toevoegen wanneer Argentinië het opneemt tegen Nederland.

Een van de grootste spelers in het spel, Lionel Messi, verkeert in uitstekende vorm en hoopt zijn land naar hun derde en eerste WK-titel te leiden.

Nederland heeft nog geen WK gewonnen ondanks drie tripjes naar de finale in 1974, 1978 en 2010. Het team zag er tot nu toe solide uit met een solide verdediging en creatieve aanvallende spelers onder leiding van een ontluikende Cody Gakbo.

In vijf onderlinge ontmoetingen in dit toernooi heeft Nederland twee keer gewonnen. Argentinië won ook twee keer, één keer na strafschoppen en één keer in de groepsfase met 0-0 gelijk.

Er waren enkele echt iconische WK-momenten in deze wedstrijd, waaronder het verbluffende doelpunt van Dennis Bergkamp in 90 minuten om de kwartfinales te winnen van 1998. Nederland won deze wedstrijd ook met 4-0 tijdens de groepsfase van 1974 dankzij twee doelpunten van de Nederlandse legende Johan Cruijff. .

Argentinië had een zoete revanche voor beide nederlagen door Nederland met 3-1 te verslaan in de Wereldbekerfinale van 1978, inclusief twee doelpunten in de verlenging, en vervolgens opnieuw in 2014 na strafschoppen na 120 minuten zonder doelpunt, inclusief een wedstrijdreddende aanval. door de Argentijnse middenvelder Javier Mascherano en de Nederlander Arjen Robben.

laatste nieuws

Portugese bondscoach Fernando Santos ontkende de geruchten Dat Cristiano Ronaldo dreigde het WK te verlaten nadat hij was uitgesloten van de basisopstelling.

Diameter Onderzoek naar de dood van een migrerende werknemer die naar verluidt werd gedood tijdens reparaties in een resort.

Luis Enrique Hij werd vervangen door Luis de la Fuente Als hoofdtrainer van Spanje na de uitschakeling van het team in de achtste finales.

Nadat hij had ingebroken in zijn huis in de buurt van Londen, verliet Raheem Sterling het Engelse WK-kamp Maar nu is hij terug in Qatar.