July 27, 2024

Warren Voegele van Oilers werd uit Game 2 van de Stanley Cup-finale gestuurd omdat hij knielde voor Eetu Luostarinen

SUNRISE, Florida – Edmonton Oilers derdelijns rechtsbuiten Warren Voegele kreeg een voorsprong van vijf minuten en een game misconduct van 9:21 in Game 2 van de Stanley Cup-finale op maandagavond voor de knielende derdelijns linksbuiten Eto Luostarinen van de Florida Panthers.

Luostarinen zakte van de pijn op het ijs in elkaar en verliet uiteindelijk de wedstrijd, waarbij hij een licht gewicht op zijn linkerbeen legde. Hij kon later in de periode terugkeren naar de bank van de Panthers.

De Panthers kregen geen kans in de eerste 1:37 van het grote toernooi, waarna Oliver Ekman-Larsson een kostbare penalty omzette om de volgende twee minuten teniet te doen.

Negentien seconden na de score van vier wedstrijden scoorde Mattias Ekholm op een doelpunt van vijf holes bij het eerste schot van de wedstrijd van de Oilers, om 11:17, voor een 1-0 voorsprong – een zeldzaam doelpunt toegestaan ​​door Sergei Bobrovsky.

Er was nog 1:23 over in de major nadat de vier-tegen-vier was voltooid. De Panthers scoorden destijds slechts één schot.

De juryleden beoordeelden de belangrijkste beslissing voordat ze deze bevestigden. Voegele was blijkbaar van plan een volledige lichaamsscan uit te voeren voordat hij zijn been strekte.

Voegele scoorde dit jaar twintig doelpunten in de reguliere competitie, maar was in en uit de opstelling van de Oilers voor de play-offs.

(Foto: Elsa/Getty Images)