April 20, 2024

VS versus Nederland Geschiedenis, record: heeft de USMNT ooit tegen Nederland gespeeld op een WK?

De Verenigde Staten zijn dinsdag doorgedrongen tot de knock-outrondes van het WK 2022 door met 1-0 te winnen van Iran.

Een soms nerveuze maar verdiende overwinning voor de ploeg van Greg Berhalder zorgde ervoor dat ze als tweede eindigden in groep B, twee punten achter winnaar Engeland.

Dat betekent dat ze het nu opnemen tegen Groep A-winnaars Nederland in de Ronde van 16, die zaterdag plaatsvindt in het Khalifa International Stadium.

Verrassend genoeg zal de wedstrijd niet alleen de eerste WK-clash tussen de twee landen zijn, maar ook hun eerste competitieve ontmoeting. Ze hebben elkaar echter al meerdere keren in der minne ontmoet.

Hier onderzoeken we wie het voordeel heeft op basis van onderlinge records van die botsingen.

Verder: Bekijk elke WK-wedstrijd live met fuboTV (gratis proefversie alleen in de VS)

VS 0 Nederland 2 februari 1998

Deze eerste ontmoeting in Miami werd beslist door doelpunten van twee mannen die in 1994/95 bekendheid verwierven in de Champions League-winnende Ajax-ploeg van Louis van Gaal.

Twee minuten later opende Ronald de Boer de score en een minuut na rust scoorde Clarence Seedorf de tweede.

VS tegen Nederland 2 mei 2002

Dezelfde score werd vier jaar later herhaald in een andere vriendschappelijke wedstrijd in Foxborough.

Roy Magay en Andy van der Meide scoorden voor Oranje, dat de Nederlandse assistent-coach Edgar Davids in de basiself hield.

De huidige USMNT-hoofdcoach Greg Berhalter is de vervanger.

Verder: Laatste nieuws en updates over Pulisic-blessure na overwinning VS vs Iran

Nederland 1 VS 0, februari 2004

Berhalter startte de eerste wedstrijd tussen de teams in Nederland, maar hij kon niet voorkomen dat de VS opnieuw verloren gingen.

Arjen Robben, 21, scoorde zijn tweede internationale doelpunt in de 57e minuut in Amsterdam.

Nederland 2 VS 1 maart 2010

Carlos Bocanegra scoorde het eerste doelpunt van de VS tegen Nederland, maar het was een troost in de 88e minuut van de herkansing in Amsterdam.

Een strafschop van Dirk Kuyt en een schot van Klaas Jan Handelaar hadden de thuisploeg al schade berokkend.

Nederland 3 VS 4, juni 2015

De VS maakten een opmerkelijke comeback en behaalden hun eerste overwinning op Nederland in deze thriller.

Nederland stond met 3-1 voor na een brace van Huntelaar en een doelpunt van Memphis Depay – die zaterdag waarschijnlijk deel uitmaakt van de Nederlandse ploeg – omdat de aanval van Gyasi Jartes in de eerste helft niet doorslaggevend was.

Echter, John Brooks verpletterde Danny Williams na 20 minuten om een ​​succesvol gelijkspel veilig te stellen met nog twee minuten te gaan.

Er was echter nog een wending aan het verhaal toen Bobby Wood het voor de bezoekers won minuten nadat Luc de Jong de lat aan de andere kant raakte.