April 27, 2024

VS doorstaan ​​zware test, gaan door en verslaan Montenegro in FIBA ​​​​Wereldbeker basketbal – Sportsnet.ca

Manilla, Filippijnen – Alles zag er zo gemakkelijk uit voor de Verenigde Staten op het FIBA ​​Wereldkampioenschap Basketbal. De punten kwamen in clusters, de eindresultaten waren explosies en stress was geen probleem.

tot vrijdag.

Als Amerikanen wachten op een serieuze test op het WK, kunnen ze niet langer wachten. Beide teams stonden in de openingsronde tegenover een underdog van 26,5 punten in Montenegro en stonden tijdens de rust één punt achter, kwamen pas halverwege het derde kwart definitief op voorsprong en hadden nog steeds strijd tot de laatste minuten.

Ze vonden uiteindelijk hun weg en wonnen met 85-73 om ongeslagen te blijven en dichter bij de kwartfinales te komen.

“Een geweldige wedstrijd voor ons”, zei de Amerikaanse coach Steve Kerr. “Deze wedstrijden zullen plaatsvinden.”

Anthony Edwards scoorde al zijn teamhoge 17 punten in de tweede helft voor de Amerikanen (4-0), die 12 kregen van Austin Reeves en 11 van Jaren Jackson Jr. Michal Bridges en Tyrese Halliburton voegden elk 10 punten toe voor de Verenigde Staten, die pas laat in de vierde inning daalden.

“Het was niet de leukste wedstrijd”, zei Halliburton. “Maar waar gaan de FIBA-spellen eigenlijk over?”

Nikola Vucevic scoorde 18 punten en pakte 16 rebounds voor Montenegro, dat in de eerste helft met 39-38 opschoot. Kendrick Perry scoorde 14 doelpunten voor Montenegro (2-2).

Het was een must-win voor Montenegro en ze scoorden bijna een verbluffend doelpunt.

“We hebben goed gespeeld en het ze zo moeilijk mogelijk gemaakt”, aldus Vucevic, die voor de Chicago Bulls speelt. “Maar uiteindelijk overheerste de kwaliteit.”

De Verenigde Staten namen een voorsprong van 61-55 in de vierde en pakten één punt om een ​​voorsprong van zeven punten te nemen – de grootste in de wedstrijd tot dan toe – aan het begin van het vierde kwartaal.

Montenegro zal niet verdwijnen. Een driepunter van Nikola Ivanovic had de underdog binnen 64-62 met nog 7:15 te gaan, en de Amerikanen konden niet ademen tot de laatste seconden – een heel verschil met hoe de eerste drie wedstrijden van het toernooi verliepen, waarbij de punten binnenkwamen. sets en wint.De Verenigde Staten in elk spel met minstens 27 punten.

“Het is een goede zaak voor ons om een ​​van deze wedstrijden te krijgen”, zei Reeves.

Vucevic zei dat de Montenegrijnen een actieplan hadden en dat bijna tot in de perfectie uitvoerden: de opmars van de Amerikanen met alle mogelijke middelen vertragen – “onze enige hoop”. Dit omvatte onder meer het maken van wissels op het juiste moment en het snel weer in de verdediging komen, wat er ook voor nodig was.

Amerikanen weten dat ze daar in de toekomst meer van zullen zien.

“We moeten stoppen en rebounds krijgen, zodat we niet elke keer tegen een consistente verdediging kunnen strijden”, zei Edwards. ‘Als ze zich verdedigen, pakken ze de verf in, pakken ons op en laten ons schieten. En ik heb vandaag vreselijk van buiten geschoten. Ik weet niet wat er aan de hand is, maar ik kom er wel achter.’

Vrijdag ving hij hem slechts één keer van een afstand op, maar het was een enorm moment. De enige driepunter van Edwards kwam met nog 6:07 over in de wedstrijd, wat de USA een voorsprong van 69-62 opleverde. Balbezit bleef in ieder geval het grootste deel van de rest van de competitie een spel met twee ballen.

“In een klein land als Montenegro speelden we vanavond waarschijnlijk een van de beste wedstrijden ooit”, aldus de Montenegrijnse coach Bosko Radovic. “We speelden met een goed team.”

Aanvullende tips

VS: Kessler kreeg meer minuten eerder dan normaal, grotendeels dankzij het grote succes van Montenegro in de aanvalslinie. Cam Johnson zat vrijdag niet in de rotatie. …Paolo Panchero speelde met een geblesseerde rechterduim tijdens een pass in de wedstrijd tegen Griekenland.

Montenegro: Vóór vrijdag had Montenegro deze zomer slechts een 4-4-record behaald: 2-1 op het WK en 2-3 in de pre-toernooiwedstrijden. … Perry komt uit Florida, speelde vier jaar universiteitsbasketbal in Youngstown State (gemiddeld 16,2 punten) en bracht korte tijd door in de G League voordat hij de afgelopen tien jaar in verschillende internationale competities doorbracht.

Spel 1

Vrijdag was de eerste keer dat de Verenigde Staten tegen het nationale team dat momenteel bekend staat als Montenegro, op senior herenniveau speelden. De Verenigde Staten versloegen voormalig Joegoslavië – bestaande uit Servië en Montenegro – in de gouden medaillewedstrijd op de Olympische Spelen van 1996.

langzaam begin

Opnieuw haastten de Verenigde Staten zich in de eerste minuten niet. Nadat ze in die openers met 14-4 verloren van Nieuw-Zeeland en 6-2 van Griekenland, stonden de Amerikanen vrijdag in een snelle hole met 11-4.

VS: Speel zondag tegen Litouwen.

Montenegro: Speel zondag tegen Griekenland.