May 18, 2024

Volgens Saoedische media is er onderzoek gedaan naar Cristiano Ronaldo vanwege een gebaar gericht tegen fans in Saoedi-Arabië

CNN

Cristiano Ronaldo is onder de loep genomen vanwege een gebaar dat hij maakte richting fans na de 3-2 overwinning van Al-Nasr op Al-Shabab in de Saudi Professional League op zondag.

in Schermafbeeldingen Tijdens de wedstrijd konden fans Ronaldo horen bespotten door te zingen tegen Lionel Messi, de oude rivaal van de 39-jarige spits.

Je kunt Ronaldo zien terwijl hij zijn hand tegen zijn oor legt en luistert naar het gejuich van het publiek. Vervolgens maakte hij met zijn hand een duwende beweging richting zijn dijbeen in de richting van de toeschouwers op de tribunes.

Volgens Saoedische media wordt het gebaar nu onderzocht door de Saoedische voetbalbond Het Midden-Oostenonder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen.

CNN heeft contact opgenomen met vertegenwoordigers van Ronaldo, de AFC, Al-Nasr en Al-Shabab voor verder commentaar.

In de wedstrijd van zondag tussen de rivalen uit Riyadh opende Ronaldo de score met een strafschop voor Al Nassr – zijn 22e doelpunt in 20 competitiewedstrijden dit seizoen – voordat de penalty van Yannick Carrasco de stand vlak voor rust op 1-1 bracht na de penalty van Emerick. Laporte-uitdaging.

Al-Nasr kwam een ​​minuut na aanvang van de tweede helft weer op voorsprong via een schot van Talisca, maar Al-Shabab reageerde opnieuw, dit keer met een doelpunt van Carlos Junior van dichtbij, om de stand op 2-2 te brengen.

Maar Al Nassr had het laatste woord nadat Talisca het tweede doelpunt van de wedstrijd scoorde en zo een 3-2 overwinning behaalde in een spannende ontmoeting.

Al-Nasr staat nu zeven punten achter op Al-Hilal aan de top van de Saudi Professional League, hoewel Ronaldo's gebaar richting de fans op de tribunes de meeste reacties na de wedstrijd domineerde.

“de [SAFF] Disciplinaire Commissie, u staat voor de grootste test”, zei de prominente Saoedische journalist Walid Al-Farraj boeken Op X, voorheen bekend als Twitter. “We wachten maar af. Alles heeft grenzen, hoe groot je ster ook is. Zo zijn de grote competities.”

Volgens de krant Al-Sharq Al-Awsat kan de Portugese ster vanwege dit gebaar een schorsing van twee wedstrijden en een boete riskeren.

Ronaldo brengt zijn tweede seizoen door in Saoedi-Arabië. Hij scoorde vorig jaar veertien doelpunten in zestien competitieduels en is de topscorer van de competitie voor het huidige seizoen.

“Ondanks de veranderingen die zich in de loop der jaren in de samenleving hebben voorgedaan, is het vanzelfsprekend dat Saoedi-Arabië een conservatief land is”, zegt journalist John Durden. boeken In de Britse krant The Guardian.

“Dit incident kan gezien worden als een kans om zelfs de grootste voetbalsterren te laten zien dat zij niet vrijgesteld zijn van het volgen van culturele normen en praktijken.”