May 7, 2024

Voetbal – Feyenoord heeft tweemaal de bekerfinale gewonnen

De Braziliaan Igor Paixao maakte in de tweede helft het winnende doelpunt voor het met tien man spelende Feyenoord om Nijmegen zondag met 1-0 te verslaan en de beker te winnen in een wedstrijd die tweemaal werd gestaakt.

Het schot van Paixao in de 59e minuut stuiterde op de paal na een verregaande aanval van Feyenoord, dat de wedstrijd met tien man afsloot nadat de jonge Yankuba Mente in de 72e minuut van het veld werd gestuurd nadat hij in evenveel minuten twee waarschuwingen had gekregen.

De wedstrijd in Stadion De Kuip in Rotterdam werd tweemaal stilgelegd nadat er vuurwerk werd afgestoken en een gigantisch spandoek in brand vloog, waardoor er veel rook ontstond.

Het spandoek viel in de greppel rondom het stadion en de brandweer bluste het zonder enig duidelijk gevaar voor de toeschouwers.

De spelers verlieten 55 minuten voor de wedstrijd het veld en brachten enige tijd door in de kleedkamer voordat de wedstrijd werd hervat, waarna kort daarna het doelpunt volgde.

NEC kreeg in de eerste helft een try afgekeurd wegens buitenspel, net als Feyenoord in de tweede helft.

Feyenoord was de laatste winnaar van de beker in 2018, terwijl NEC de trofee nog in de wacht moet slepen. Ze zijn vijf keer tweede geworden in de beker.

In de eerste helft waren NEC-supporters de directe oorzaak van de korte onderbreking nadat er grote hoeveelheden vuurwerk waren afgestoken. Scheidsrechter Serdar Gozubuyuk legde de wedstrijd twee minuten stil.

Het Nederlandse voetbal heeft door de jaren heen last gehad van rellen op de tribunes en de voetbalbond van het land heeft vorig jaar een uitspraak gedaan dat alle wedstrijden onmiddellijk moeten worden gestaakt als een speler of wedstrijdofficial wordt geraakt door het publiek.

Ze besloten ook dat als er iets van de tribune werd gegooid maar gemist, het spel tijdelijk zou worden stopgezet en de spelers naar de kleedkamers zouden worden gestuurd. Als dit een tweede keer gebeurt, wordt de wedstrijd onmiddellijk stopgezet.

Onder de nieuwe richtlijnen werden verschillende wedstrijden afgelast en achter gesloten deuren weer hervat, waarbij spelers tijdelijk van het veld werden gehaald.

(Dit verhaal is niet bewerkt door medewerkers van News18 en is gepubliceerd via een feed van een gesyndiceerd persbureau – Reuters)