April 21, 2024

Vincent Johnson besloot met pensioen te gaan in Nederland

Vincent Johnson besloot met pensioen te gaan in Nederland

Royal Antwerp-spits Vincent Johnson heeft besloten zich terug te trekken uit het internationale voetbal.

De spits kwam tot 22 wedstrijden voor Oranje en scoorde daarin zeven keer, maar Janssen heeft nu besloten om Oranje te verlaten en zich te richten op het clubvoetbal.

De 28-jarige schreef op zijn Instagram over het besluit en de reactie van de KNVB: “Ze begrepen het en dat waardeerde ik enorm. Degenen die mij kennen weten dat het een droom was om voor mijn land te spelen en ik beschouw het nog steeds als een eer.

“De voetbalkalender wordt steeds voller en drukker. Als ik eerlijk ben, moet ik tot de conclusie komen dat het steeds meer impact heeft. Ik heb deze goede beslissing dus om persoonlijke redenen genomen.”

Janssen is dit seizoen momenteel topscorer in de Belgische competitie met 16 doelpunten en maakte deel uit van de voorlopige selectie voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden met Frankrijk en Gibraltar. Ronald Koeman zal hem nu echter niet tot zijn beschikking hebben.