May 12, 2024

Titelverdediger Nederland versloeg Kazachstan met 27-4

Wereldkampioenschappen watersport 2024

Vandaag werd in Doha de tweede ronde van het waterpologroepspel voor dames gehouden. Bekijk hier de details van de eerste ronde.

groep A

won kwijt werd gebouwd GF GA GD punten
Amerika 2 0 31 13 18 6
NED 1 1 35 14 21 3
Cass 1 1 14 37 -23 2
BEHA 0 2 15 31 -16 1

Na een overwinning op de verdedigende wereldkampioen Nederland scoorden de VS iets meer dan een minuut na de wedstrijd tegen Brazilië een snel doelpunt. De USA kwam aan het einde van het eerste kwart op een 7-2 run en nam daarna een 21-5 voorsprong.

Nederland herstelde zich van de nederlaag tegen de VS en versloeg Kazachstan met 27-4. Nederland scoorde de eerste zeven doelpunten van de wedstrijd. Kitty Lynn Zoostra Nederland schoot 7/7 op de dag.

Groep B

ESP 2 0 34 13 21 6
GRE 1 1 19 22 -3 3
CHN 1 1 11 24 -13 2
FRA 0 2 12 17 -15 1

China en Frankrijk waren de enige wedstrijden waar penalty shoot-outs plaatsvonden, waarbij China in de top 11–10 eindigde. China kwam in het eerste kwartaal op voorsprong en nam in het eerste kwartaal een 2-0 voorsprong. Beide teams kenden een groot derde kwart met elk drie doelpunten. Met nog vier minuten te spelen, Frankrijk Louise Gillet Het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde ervoor dat de wedstrijd naar strafschoppenseries ging, waar China met 5-4 won.

Spanje versloeg Griekenland met 16-8 in het vierde kwartaal, omdat het vijf doelpunten scoorde in vergelijking met Griekenland's 1. Bij Artis Spanje schoot 50% en scoorde vier doelpunten.

Groep C

Aus 2 0 45 7 38 6
HUN 2 0 58 10 48 6
NZL 0 2 14 32 -18 0
SGB 0 2 3 71 -68 0

Hongarije hield Singapore puntloos gedurende de eerste twee kwartalen en kwam op een 18-0 punt. Hongarije won met 39-2. Greta Curizatti En Natasja Rybanska Beiden gingen op 6/6.

Australië versloeg Nieuw-Zeeland met 13-6 Alice Williams Leidde het team met vier doelpunten.

Groep D

kan 2 0 44 7 37 6
I.T.A 2 0 47 13 34 6
GBR 0 2 15 42 -27 0
RSA 0 2 5 49 -44 0

Italië versloeg Zuid-Afrika met 25-3 tot 0 in het vierde kwartaal. Sophia Giustini Hij scoorde die dag vijf doelpunten.

Na Zuid-Afrika op de eerste dag te hebben verslagen, volgde Canada opnieuw met een overwinning door Groot-Brittannië met 20-5 te verslaan. Het was een totale teamprestatie, aangezien 10 spelers onder hun leiding scoorden in de wedstrijd Elise Lemay-Lavoie Vier doelpunten gescoord.