May 29, 2024

Summerville ontslaat Dutch Fork en Wando  Sport voorbereiden

Summerville ontslaat Dutch Fork en Wando Sport voorbereiden

Summerville won zijn 10e wedstrijd op rij om door te gaan naar de kwartfinales van de klasse 5A jongensbasketbal-play-offs.

Summerville versloeg op bezoek bij Dutch Fork woensdag 14 februari met 78-63 in de openingsronde.

“Dutch Fork is een geweldig team”, zei Summerville-coach David Long. “Hun zone moet ongelooflijk sterk en diep zijn, omdat ze ons vanavond zeker alles hebben gegeven wat we wilden. Onze all-state spelers hebben een grote stap voorwaarts gezet.”

Staatswachten Melvin Till en Yannick Smith scoorden elk 25 punten om voorop te lopen. KJ Brown voegde 11 punten toe voor Summerville, terwijl ZJ Jenkins, Josiah Taylor en Yasir Smith elk vier of meer punten toevoegden.

“We moesten vechten”, zei Long. “De officials noemden het krap, iets wat we het hele jaar niet echt hebben gezien, en het verraste ons enigszins. We hadden al vroeg grote problemen, maar we kwamen door en konden de voorsprong vasthouden, dus We hoefden niet veel te gokken met jongens die in een ernstig probleem zaten. Twee spelers kwamen van de bank en deden het goed.

Summerville stond tijdens de rust met 44-37 voor, waarna hij vroeg in de derde tot een rally kwam om een ​​voorsprong van 15 punten te nemen en vast te houden voor de overwinning.

“We moesten een aantal aanpassingen doorvoeren in de verdediging, en de spelers hebben dat doorgezet”, zei Long. “In de tweede helft konden we fysiek spelen, maar zonder fouten.”

Summerville was op zaterdag 17 februari gastheer van Wando voor de tweede ronde en behaalde een overwinning van 72-49 om te verbeteren naar 24-2. De Green Wave leidde aan het begin van de eerste helft met slechts zes punten, maar brak de wedstrijd open in de derde en nam in de laatste acht minuten een voorsprong van 58-42.

Thiel leidde de aanval en eindigde met een teamhoge 19 punten. Brown, die 5 uit 7 was uit de 3-puntsreeks, voegde 17 punten toe, Yasir Smith voegde er 15 toe, Yannick Smith voegde er negen toe en Jenkins voegde er acht toe.

Summerville ontvangt op dinsdag 20 februari in de derde ronde District 5-kampioen St. James. Summerville werd door de Coaches Association tweede op de laatste 5A-ranglijst van het seizoen, terwijl St. James derde werd.