April 25, 2024

Stijlvol Hollands gerecht Black Sticks checkt de brute realiteit op het WK Hockey Heren

Middenvelder Thierry Brinkmann werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd nadat Nederland met zwarte stokjes had gewonnen tijdens de WK-wedstrijd in India.  bestands afbeelding.

Alexander Hasenstein / Getty-afbeeldingen

Middenvelder Thierry Brinkmann werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd nadat Nederland met zwarte stokjes had gewonnen tijdens de WK-wedstrijd in India. bestands afbeelding.

In het Birsa Munda International Hockey Stadium, Rourkela: Nederland 4 (Thierry Brinkmann 2′, 12′, Koningin Begin 19′, Tjep Hoedemakers 54′) zwarte stokken 0

De Black Sticks werden op de proef gesteld tijdens hun tweede poulewedstrijd op het WK Heren in India.

Het indrukwekkende Nederland versloeg de Kiwi’s dinsdagochtend met 4-0 in Rourkela (Nieuw-Zeeland), waarbij de Nederlandse aanvoerder Thierry Brinkman de helft van de goals van zijn ploeg scoorde.

Wij nemen Opende het toernooi door Chili met 3-1 te verslaan, Door de tegenslag werd Nieuw-Zeeland tweede in Groep C met drie punten, op gelijke hoogte met rivaal Maleisië op donderdag.

De winnaar van elke groep gaat door naar de kwartfinales, terwijl de als tweede en derde geplaatste teams het tegen elkaar opnemen in crossover-wedstrijden om door te gaan naar de puntige finale van het WK, dat de Kiwi’s niet meer hebben gewonnen sinds het begin in 1971.

Lees verder:
* Het sportportfolio van Dickens omvat meer dan één wedstrijd
* Waarom voeren sommige Nieuw-Zeelandse sportteams alleen de haka uit? Zullen we dat meer zien?
* De brace van Sam Heha bezorgde de Black Stakes hun openingsoverwinning op Chili tijdens het wereldkampioenschap hockey voor heren
* Het mannenduo van de Black Sticks bereidt zich voor op de confrontatie met hun teamgenoten in Nederland tijdens de FIH Hockey World Cup

Na als tweede geëindigd te zijn van België tijdens het laatste WK (2018), was Nederland simpelweg te simpel voor de zwarte stokken.

Ze hadden zeker geen hulp nodig, al kregen ze die wel binnen vijf minuten in de vorm van een slechte terugspeelbal van Ken Russell, die Tip Hodemakers binnen volleyde, voordat hij de bal naar Brinkman gleed om thuis te volleyen.

Brinkman voltooide zijn brace voor rust met een slimme afbuiging bovenaan de cirkel, terwijl Quinn Begin een open doelpunt scoorde toen Nieuw-Zeeland hun keeper verving door een outfielder.

De Black Sticks waren meer gevormd in de verdediging in de tweede helft, waardoor het een redelijk gelijkmatig gevecht werd. Maar een vierde mocht Nederland niet worden ontzegd, want Hodemakers, die op zijn best was, kreeg het einde van een voorzet van Brinkmann.

“Blij dat we vandaag vier velddoelpunten hebben gemaakt. We hadden waarschijnlijk meer kunnen scoren, eerlijk gezegd, maar over het algemeen zijn we blij met twee overwinningen op twee”, zei Brinkman.