May 3, 2024

Spelerscijfers: McDavid passeert, Hyman scoort, Oilers winnen Game 1

Artikel inhoud

Koningen 4, Oliemannen 7

Het was een wedstrijd met grote aantallen op Rogers Place, met 82 schoten, 72 face-offs, 112 treffers en 11 gescoorde doelpunten. Connor McDavid Hij scoorde 5 punten, Zach Hyman En Evan Bouchard 4 elk. Adam Henrique Hij scoorde zijn eerste playoff-punt in 12 jaar. De Edmonton Oilers wonnen voor het eerst in 12.409 dagen hun opener van de play-offserie op het thuisijs.

Maar ze behaalden wel de overwinning en boekten een 7-4 overwinning op de Los Angeles Kings, waardoor ze een 1-0 voorsprong namen in de 2024-editie van de schijnbaar jaarlijkse openingsronde tussen de twee.

Het was niet altijd even mooi, maar veel van de doelpunten waren dat zeker wel. De Oilers behielden het voordeel in de wedstrijd en versloegen de Kings met 45-37 met een voorsprong van 18-10 in eersteklas schoten zoals gescoord. Hockey-cultus (Het tellen is begonnen). Acht van die topschoten kwamen voort uit een zeer krachtige actie die drie doelpunten opleverde in een totale tijd van 4:50.

Speler scoort

Het cultspel Hockey rangschikt de scores van spelers

#2 Yvan Bouchard, 7. Hij bewoog de bal over het algemeen goed en kreeg vier secundaire assists, om nog maar te zwijgen van het derde doelpunt dat niet op het wedstrijdformulier staat. Maar hij was een van de defensieve schuldigen voor beide doelpunten in Los Angeles, waardoor een 4-0 voorsprong in de eerste helft werd weggenomen. Veel meer goed dan slecht 's nachts. GAS Shot-bijdragen: Even-Power +3/-2, Speciale teams +1/-0.

# 5 Cody Ceci, 6. Hij speelde een solide verdedigende wedstrijd, noteerde vijf strikeouts en won het leeuwendeel van de gevechten. Hij was het slachtoffer van twee ongelukkige doelpunten in de blessuretijd, waarvan er één werd benadrukt toen zijn stick explodeerde tijdens een routinematige D-naar-D-pass na het winnen van een face-off in de neutrale zone. Om 19.00 uur leidde het team met gelijke sterkte. Gas: ES +2/-3; ST +1/-0.

#13 Matthias Janmark, 5. Het klassieke Janmark-spel waarbij er in 10 minuten spelen niet veel gebeurt, of het nu professioneel of passief is. Het doelpunt van Ceci-stick-Explodes wordt gemarkeerd met een onverdiende -1. Gas: +0/-0; zes 0.

#14 Matthias Ekholm, 6. Solide met een paar wankele momenten. Hij werd twee keer in dezelfde gevaarlijke volgorde tegengehouden. Een doelpunt in de neutrale zone leidde al vroeg in de tweede periode tot een ontsnapping van Viktor Arvidsson, waarna hij Adrian Kempe niet meer in bedwang kon houden voor een 4-2-tussenstand. Hij gaf een geweldige stretchpass aan Hyman voor een ontsnappingsmogelijkheid. D leidde met 2.00 uur uit de strafschop. Gas: ES +4/-2; zes 0.

Oliebedrijven Kings Hyman

#18 Zach Hyman, 9. Hij deed het allemaal vanaf het begin en reed keer op keer hard naar het net. Hij scoorde in elke helft een doelpunt door zich in een gevaarlijke positie te bevinden en de pass van McDavid van dichtbij om te zetten. Een belangrijke assist toegevoegd op het doel van Henrique. De doelman maakte een tackle voor een nieuwe overtreding op het net. Ze stuurde later een telefoontje de andere kant op. Opnieuw een treffer in de stormloop. De diefstal werd gepleegd door Talbot's beste redding van de wedstrijd tijdens een ontsnapping. Hij kreeg een klap tijdens dat stuk en had pijn, maar kwam terug voor een nieuwe dienst en leek in orde. Hij heeft mogelijk een record gevestigd voor de meeste hoeden op het ijs voor een hattrick. 9 schoten op doel, waardoor beide teams op voorsprong kwamen. Hij voegde ook 5 treffers toe en was de hele nacht een centrale figuur in de strijd. Gas: ES +7/-1; ST+3/-0.

#19 Adam Henrique, 7. Zijn eerste playoff-optreden in zes jaar en zijn eerste playoff-overwinning in twaalf jaar. Hij won een gevecht dat leidde tot het eerste doelpunt van de Oilers, scoorde zelf het tweede met een krachtig polsschot van grote afstand en kreeg vervolgens een assist bij het derde. Creëerde een geweldige luchtafbuiging voor Cisse's buitenopname. Ik nam een ​​strafschop. Onder degenen die werden verslagen door het eerste doelpunt van de koningen. Gas: ES +4/-1; st +1/-1.

#25 Darnell-verpleegster, 6. Hij had een solide tweerichtingsspel met 7 schotpogingen, 2 blokken en 6 opgravingen. Onderweg won hij veel veldslagen. Kempe werd al vroeg vastgepind door een bloeiende open ijsaanval. Veilig en wel achter zijn blauwe lijn tot heel laat, toen een cross-ice pass zijn schaats oppakte en de achterkant van het net vond en de stand op 6-3 bracht. Gas: ES +0/-2; zes 0.

#27 Brett Kulak, 5. Een spel met weinig actie, zonder doelpunten aan beide kanten van het blad gedurende 16 minuten. Gas: ES +0/-2; zes 0.

Oliebedrijven Kings Draisaitl

#29 Leon Draisaitl, 8. Hij vernietigde bijna zichzelf tijdens zijn openingsgevecht toen hij op King af rende en miste, maar gelukkig overleefde. Hij deed zijn best op de powerplay, scoorde RNH met een briljante pass en scoorde zelf de winnaar met een briljante volley. Hij maakte ook een geweldige pass naar RNH tijdens een 2-tegen-1-spel met gelijke sterkte dat niet werd omgezet. Defensief sterk. Hij regisseerde een strafschop. Massief gesteente op het ontmoetingspunt op 15/24 = 63%. 3 kogels aan de ene kant en 2 blokken (!) aan de andere kant. Gas: ES = 0/-0; ST +5/-0.

#37 Warren Voegele, 6. Mashed Drew Doughty had aanvankelijk uitstekend succes. Eenvoudig en krachtig spel gespeeld. Hij scoorde het leegnetdoelpunt dat een einde maakte aan de scorereeks nadat hij de bal als eerste in de neutrale zone had gestolen.

# 39 Sam Carrick, 5. Hij speelde zijn eerste playoff-wedstrijd in zijn carrière op 32-jarige leeftijd en kreeg de klus geklaard. Zijn lijn met Holloway en Janmark verloor de balbezitstrijd, maar hield het tot laat op het scoreformulier vol, zoals het toeval wilde. Hij kreeg een -1 bij 4-2, maar zijn “fout” was om de taak uit te voeren waarvoor hij was gestuurd en om de D-zone-ontmoeting te winnen. 1 schot, 2 cuts, 4 hits en 10/18 = 56% op het punt. Gas: +0/-0; zes 0.

# 55 Dylan Holloway, 5. Hij hield zich staande voor het tweede playoff-optreden van zijn carrière. Gas: +0/-0; zes 0.

#71 Ryan McLeod, 6. Er werd een geweldig verdedigend spel gespeeld tussen dierenartsen Kane en Perry. 2 afhaalrestaurants, 2 geblokkeerde schoten. Gas: ES +2/-0; zes 0.

#73Vincent Desharnais, 6. De Rots van Gibraltar is blauw, met 6 treffers en 5 schotblokken. Aan de ontvangende kant raakte Trevor Moore een slechte lage brug waardoor hij duidelijke pijn kreeg aan het einde van de tweede periode, maar hij kwam terug in de derde periode om de klus te klaren. Het beste van alles was dat Al-Naft het winnende doelpunt scoorde na de resulterende powerplay. Gas: +0/-1; zes 0.

#74 Stu Skinner, 6. Zeer goed in de eerste helft van de wedstrijd. Hij droeg bij aan het keerpunt van TSN toen hij een stuiver van zijn pad kreeg na het ontsnappingsschot van Viktor Arvidsson, en de Oilers scoorden later tijdens het punt. De wedstrijd, die 2-1 had kunnen zijn, werd in plaats daarvan 3-0. De tweede helft van de wedstrijd was minder goed met 4 officiële GA's en een 5e met handschoenen en correct gecalld na een paar nerveuze minuten. Had een beetje moeite met de terugslagcontrole. 37 schoten, 33 reddingen, .892 reddingspercentage.

#90 Corey Perry, 5. Plaats de puck op goede plaatsen, inclusief de stick van Kane, voor twee geweldige strakke uiteinden. 3 hits, 2 afhaalrestaurants. Gas: ES +2/-0; zes 0.

# 91 Evander Kane, 6. Het was de hele tijd zichtbaar, meestal op een goede manier. Hij vuurde zes schoten af ​​op het net, waaronder een paar krachtige polssloten. Hij perste er bijna een door Talbot heen. Ik had wat problemen met het onderdrukken van schoten van buitenaf vanaf het punt. EDM leidde met een TOI van 15:45 op gelijke sterkte. Gas: ES +3/-1.

#93 Ryan Nugent-Hopkins, 6. Draisaitl zette de bal perfect op voor wat een wijd open net leek, maar de bal rolde van zijn stick. Hij maakte het een paar minuten later goed met een krachtig doelpunt uit weer een zoete Draisaitl-feed. 4 schoten, 2 blokken, 2 treffers, 1 afhaalmaaltijd en een team-high 2:04 op de penalty kill 2-uit-2. Gas: ES +0/-0; ST +1/-0.

# 97 Connor McDavid, 9. Hij werd de 15e speler in de geschiedenis van de NHL die 5 (of meer) assists kreeg in een playoff-wedstrijd, samen met Dynasty Oilers Wayne Gretzky (2x), Paul Coffey, Glenn Anderson en 10 anderen van andere teams. Vier daarvan waren assists, waaronder alle drie de doelpunten van Hyman. McDavid versloeg twee keer verdedigers met indrukwekkende omzet voordat hij de bal gooide. Een kogelpass zeilde door de schaatsen van Matt Roy naar de driepunter van Hyman. 3 schoten, 3 treffers en talloze passes. Gas: ES +3/-0; ST +6/-0.