March 29, 2024

Spanje sloopt Nederland comfortabel na wankele start / Nieuws

Na het verlies van het eerste kwartaal versloeg Spanje Nederland eenvoudig met 86-64 in de FIBA ​​World Cup-kwalificatiewedstrijden van 2023.

Na een schokkende start tegen overweldigende underdogs, boekte Spanje twee dominante kwartalen op rij om Nederland comfortabel te verslaan. 86-64 (17-24, 23-8, 28-18, 18-14).

3

Nederland begon goed aan de wedstrijd. Het team begon de wedstrijd met een score van 9-2. Hoewel Jaime Pratilla scoorde om de achterstand te verkleinen, bleven de underdogs pushen en kwam de voorsprong uit op 14 punten na de driepunter van Olaf Shaftenaar.

Desalniettemin reageerde Spanje met een eigen serie en een sprint van 9-0 bracht de achterstand in het eerste kwartaal terug tot slechts vijf (20-15). Het tweede kwart was een ander verhaal.

Spanje kwam op een 11-4 run om voor het eerst de leiding te nemen (33-30) en keek nooit meer achterom. Toen Nederland met een eigen score reageerde, gingen de bezoekers opnieuw met 8-0 lopen om de eerste helft in stijl af te sluiten (40-32).

Spanje zette zijn dominantie voort in de tweede helft en sloot het toernooi af met een gemakkelijke overwinning om hun zevende overwinning in de tweede ronde van de kwalificaties veilig te stellen.

In de teamoverwinning leidde Dario Brizuela Spanje met 13 punten, terwijl Lorenzo Brown 11 punten, 5 rebounds en 3 assists toevoegde.

Zito Koke leidde Nederland met 16 punten op 6-uit-10 schieten.

Nederland: Zito Koke 16 (6/10 2PT, 4 REB), Worthy de Jong 11 (4/4 2PT, 1/6 3PT).

Spanje: Dario Brizuela 13 (3/4 3PT), Lorenzo Brown 11 (2/3 3PT, 5 REB, 3 AST), Willy Hernangomez 10 (4/6 2PT), Usman Garuba 10 (2/4 2PT, 3/6 FT, 6 REB).