May 3, 2024

Spanje handhaaft een winstpercentage van 100%, terwijl Nederland een plek in de kwartfinale veiligstelt

Kuala Lumpur: Spanje handhaafde vandaag hun record van 100 procent winst op de Heren Hockey Junior World Cup (JWC) 2023 met een 8-2 overwinning op Zuid-Korea in het Bukit Jalil National Hockey Stadium.

Met deze comfortabele overwinning versloegen de Junior Red Sticks Canada met 7-0 en India met 4-1 om door te gaan naar de kwartfinales als kampioen van Groep C met 9 punten.

Nummer zes van de wereld, Spanje, dat op zoek is naar hun allereerste JWC-titel, zal het volgende opnemen tegen het op de tweede plaats geplaatste team in Groep D tussen Nederland, Pakistan en België, na de wedstrijd tussen India en Canada. Vanavond.

Eerder zette Paul Capre Verdiel in de vijfde en zesde minuut strafcorners om, waardoor de Spanjaarden al vroeg op voorsprong kwamen.

Nicolás Alvarez (18′, & 26′) en Pablo Espino (32′ & 35′) hadden ook dubbelspel voor Spanje, terwijl Enrique Miralles (14′) en Bruno Font (16′) elk een velddoelpunt scoorden voor de dominante overwinning.

Zuid-Korea wist de achterstand te verkleinen met de strafcorner van Lee Seung-wan in de 29e minuut en het velddoelpunt van Park Geon-woo in de 58e minuut.

De Spaanse hoofdcoach Oriol Doras Puig zei dat snel hockey spelen en scoren in de eerste minuten de sleutel tot hun succes waren.

“Ons systeem is om snel met de ballen te spelen, altijd goed te beginnen en heel snel te scoren. Als het daarna niet naar ons zin ging, toen we tegen India speelden, vielen ze veel aan, maar wij slaagden erin een solide verdediging op te zetten.

“We weten niet tegen welk team we dinsdag zullen spelen, maar het zal zwaar en zwaar zijn om tegen een van de drie teams te spelen, ze zijn allemaal erg goed. Het belangrijkste is nu om goed te herstellen en dan klaar te zijn voor de wedstrijd.” de wedstrijd”, zei hij.

Ondertussen hielpen velddoelpunten van Olivier Hortensius in de 19e en 31e minuut Nederland om Nieuw-Zeeland met 3-1 te verslaan in hun wedstrijd in Groep D en zo hun plaats in de kwartfinales te boeken.

Kasper van der Veen scoorde ook in de 22e minuut voordat het ongeslagen Nieuw-Zeeland in de 33e minuut via James Nicholson reageerde.

“Ik ben blij dat we de kwartfinales hebben bereikt en dat was ons eerste doelpunt in de groepsfase. We creëerden veel kansen en hadden meer moeten bekeren tegen België en Nieuw-Zeeland”, aldus de Nederlandse bondscoach Jesse Maheu.-Bernama