April 26, 2024

Snelle reactie: Celtics 116, Raptors 110

B

O. Anunob42 min, 13pt, 5 rep, 0 ast, 3 stl, 6-14 fg, 1-5 3 fg, 0-0 ft, 1 st, 5 tot, -3 +/-

De Defensive Player of the Year-campagne gaat door terwijl Anunobi een snelle start maakt in de verdediging met steals en blocks in het openingsframe. Behoorlijke prestaties aan de aanvallende kant, maar dat is niets vergeleken met zijn laatste paar wedstrijden.

a-

P Siakam39 min, 29 punten, 8 RIB, 7 AST, 0 STL, 9-20 FG, 2-4 3 FG, 9-13 FG, 0 Zwart, 2 tot, -9 +/-

Siakam speelde een goede wedstrijd aan het einde van de eerste helft, maar toen het team hem het hardst nodig had, kwam hij in het derde kwartaal voor de Raptors toen ze het moeilijk hadden met aanvallen. Dat was natuurlijk niet genoeg, maar Siakam deed er alles aan om het team aan boord te houden.

c+

slechte. Koloko22 minuten, 5 punten, 3 REB, 2 AST, 0 STL, 1-1 FG, 0-0 3FG, 3-4 FT, 1 BLK, 1 TO, -7 +/-

Koloko was een late toevoeging aan de basis vijf toen hij Trent Jr. verving. Hij toonde een goed spelvaardigheid met zijn extra touchdown-passes om Siakam’s drie laat in het tweede kwartaal op te zetten. Ook een goed spel op de vrije worplijn voor iemand die daar meestal moeite mee heeft.

b +

S. Barnes41 minuten, 21 punten, 7 RIB, 4 AST, 1 STL, 8-14 FG, 1-6 3FG, 4-6 FT, 1 BLK, 3 TO, -1 +/-

Barnes kende al heel vroeg in de wedstrijd een moeizame start, waarbij hij zijn eerste twee vrije worpen miste en later een omzet scoorde. Maar toen vestigde hij zich en had weer een goed uitje. Het lijkt erop dat de rookie van vorig jaar zijn groove terugkrijgt.

c-

F. VanVleet38 minuten, 8 punten, 7 REB, 3 AST, 0 STL, 3-14 FG, 1-6 3FG, 1-1 FT, 2 BLK, 1 TO, -12 +/-

Het was opnieuw een trage start voor VanVleet, die de laatste tijd echt moeite heeft gehad om zijn schot te krijgen, maar al het andere was niet zo slecht. Steady Freddy kan een geweldige spelmaker zijn en een solide verdediging voor je spelen, hij moet alleen zijn scorend vermogen terugkrijgen. Zijn enige drie kwamen laat in het vierde kwartaal en de held met drie ballen in de overgang was een totale momentummoordenaar.

B

Tae jong16 minuten, 6 punten, 6 RIB, 2 AST, 0 STL, 2-6 FG, 2-2 3FG, 0-0 FT, 0 BLK, 1 TO, 0 +/-

De bank kwam vanavond spelen omdat Young het derde en laatste lid was dat speeltijd kreeg. Hij maakte er dertig, een zeldzaam maar goed gezicht en speelde solide de hele tijd dat hij out was.

b +

Jim Boucher16min, 8 punten, 9 REB, 0 AST, 0 STL, 3-6 FG, 0-2 3FG, 2-2 FT, 0 BLK, 0 TO, -2 +/-

De eerste productieploeg waar Boucher overal op het glas zat. Hij was klaar om te gaan zodra zijn naam werd genoemd en dat was enorm voor een bench-unit die dit jaar niet de meest consistente was.

a

Trente Jr.26 minuten, 20 punten, 1 REB, 1 AST, 2 STL, 7-10 FG, 3-3 3FG, 3-4 FT, 0 BLK, 0 TO, 4 +/-

Trent Jr. stond aan de start totdat Nick Nurse zich 15 minuten voor de waarschuwing bedacht. Hij was misschien een professionele verpleegster om Trent te motiveren na zijn strijd in de vorige wedstrijd tegen de Magie. Gary scoorde enorme goals in het vierde kwartaal, maar het was niet genoeg. Hij leidde de bench-unit in scoren, die in zijn nieuwe rol vooruit leek te gaan.