April 24, 2024

Scores, resultaten, vertrek Arsenal, Sporting, doelpunt Pedro Goncalves, Manchester United verslaat Real Betis, Marcus Rashford, doelpuntentelling, laatste, updates.

Sporting CP schakelde Arsenal uit de Europa League met een 5-3 overwinning op strafschoppen nadat Pedro Goncalves donderdag een verbluffend doelpunt maakte voor de Portugese ploeg in de terugwedstrijd van de laatste 16.

Sporting kwam op achterstand toen Premier League-leider Granit Xhaka Arsenal in de eerste helft op voorsprong zette in het Emirates Stadium.

Bekijk elke week de beste voetballers ter wereld met beIN SPORTS op Kayo. Live verslaggeving van de Duitse Bundesliga, Ligue 1, Serie A, Carabao Cup, English Football League en Premier Soccer League. Nieuw bij Kayo? Start nu je gratis proefperiode>

Het doelpunt kwam in de 19e minuut toen Gabriel Martinelli langs de Sporting-verdediging glipte met een schot dat werd gered door Adán, waarbij Xhaka de rebound vanaf 12 meter binnenhaalde.

Maar de Portugese middenvelder Goncalves werd gedwongen tot extra tijd toen hij Arsenal-doelman Aaron Ramsdal versloeg met een verbluffende slag van 46 meter.

Toen Jorginho de bal verloor in het midden van de cirkel, greep Goncalves zijn kans en keek op om Ramsdale buiten zijn lijn te zien.

De strijd van Goncalves uit het niets deed denken aan David Beckham’s verbazingwekkende langeafstandschip voor Manchester United tegen Wimbledon, die hem in 1996 naar het sterrendom katapulteerde.

Met een bloedstollende ontmoeting op 1-1 in de nacht en 3-3 in totaal, hadden ze penalty’s nodig om de gelijke stand te brengen.

Het was Sporting die met een schokkende overwinning tevoorschijn kwam toen de poging van Gabriel Martinelli werd gered door Antonio Adan en Nuno Santos de winnende trap uitserveerde.

Naast het lijden van Arsenal kwamen verdedigers William Saliba en Takehiro Tomiyasu beiden geblesseerd uit in de eerste helft nadat Arsenal-coach Mikel Arteta probeerde zijn belangrijkste spelers te beschermen door vijf wissels uit te voeren.

Arsenaal weg! Een pen van verdriet in Emirates Airlines | 01:43

Meer dekking

De Champions League-droom van Liverpool stort in elkaar nu het doelpunt van Benzema de laatste nagel aan de doodskist blijkt te zijn

Heeft CL een genaderegel? Haaland scoorde vijf doelpunten, een evenaring van het record in het meedogenloze bloedbad van Manchester City

‘Een belangrijke stap voor het professionele spel’: de A-League benoemt vier nieuwe teams, zo blijkt uit uitbreidingsplannen

Rashford lanceert Rode Duivels in QF terwijl hun wilde doelpuntenreeks doorgaat

De curlingaanval van Marcus Rashford vanaf lange afstand bezegelde donderdag de 1-0 overwinning van Manchester United op Real Betis en ging door naar de kwartfinales van de Europa League met een totale overwinning van 5-1.

De Rode Duivels en hun tegenhangers uit Andalusië speelden een vermakelijke wedstrijd in het bruisende Benito Villamarín-stadion, waar de grondfans enige tijd dachten dat ze terug konden komen, ondanks een achterstand van drie doelpunten.

Joaquin raakte de paal voor Betis en Juanmi ontkende twee duidelijke kansen voor de gastheren toen ze goed begonnen.

Maar het briljante doelpunt van Rashford vroeg in de tweede helft stopte dat idee en United keek comfortabel naar de wedstrijd terwijl het energieniveau van Betis daalde.

Manchester United-baas Erik ten Hag bezorgde de 21-jarige buitenspeler Facundo Pellestri zijn eerste start voor de club in het zonovergoten Sevilla, na een paar fraaie finishing touch vanaf de bank.

De Uruguayaanse jongeling was meteen betrokken bij een helder optreden en schoot een voorzet van rechts binnen terwijl United de wedstrijd onmiddellijk buiten bereik van Betis wilde brengen.

Marcus Rashford verkeert dit seizoen in uitstekende vorm. (Foto door Fran Santiago/Getty Images)Bron: Getty Images

Wout Weghorst wierp zich in een hoekschop, die Casemiro schoot, maar die was te ver voor hem om te bereiken.

De gastheren reageerden en stuurden Juanmi in het doel, maar de voormalige spits van Southampton schoot naast de verre paal van David de Gea.

Betis kwam dichterbij via de 41-jarige veteraan Joaquín, die de auto van naast de paal raakte.

United schoot in de eerste helft niet op doel maar kwam al vroeg in de tweede helft op voorsprong, door een bliksemschicht van Rashford.

De aanvaller, die dit seizoen in prima vorm verkeerde, liet na rust twee grote kansen liggen, maar maakte snel weer goed met een gemene treffer van buiten het strafschopgebied die langs Rui Silva in de benedenhoek ging.

Dit is Rashfords zesde doelpunt in het kampioenschap en het zevenentwintigste doelpunt in alle competities dit seizoen in 43 wedstrijden.

Volledige ronde van 16 resultaten in de Europa League

Freiburg 0-2 Juventus (Juventus won met 3-0 op totaal)

Feyenoord 7-1 Shakhtar Donetsk (Feyenoord won met 8-1 op totaal)

Real Betis 0-1 Manchester United (Manchester United won met 5-1 op totaal)

Fenerbach 1-0 Sevilla (Sevilla won met 2-1 op totaal)

Ferencvaros 0-2 Bayer Leverkusen (Bayer Leverkusen won met 3-0 op totaal)

Real Sociedad 0-0 Roma (Roma won met 2-0 op totaal)

Unie van Sint-Gillis 3-0 Union Berlin (Union Saint-Gilloise won met 6-3 op totaal)

Arsenal 1-1 Sporting (Sporting won met 3-3 op totaal na een penalty shootout)