April 26, 2024

Ronaldo scoort weer een hattrick.  Fabio Silva vestigde zich snel in Nederland;  Beto keert terug op het doelpad in de Serie A

Ronaldo scoort weer een hattrick. Fabio Silva vestigde zich snel in Nederland; Beto keert terug op het doelpad in de Serie A

Met minder dan een maand te gaan voordat Portugal zijn eerste wedstrijd speelt onder de nieuwe coach Roberto Martinez, wordt het intrigerende onderwerp van Cristiano Ronaldo’s toekomst bij de Seleção aangewakkerd door een doelpuntrijke start van zijn carrière in Saoedi-Arabië.

Ronaldo scoorde zaterdag een hattrick, waardoor hij nu acht doelpunten heeft in vier wedstrijden met Al-Nassr. Elders heeft Beto een herinnering aan zijn geloofsbrieven gegeven door te scoren voor Udinese in Italië, terwijl Fabio Silva zijn scorend vermogen blijft tonen terwijl hij zich goed nestelt bij de Nederlandse club PSV.

Cristiano Ronaldo is al ingeschreven 4j Hij staat op de lijst van topscorers in de Saudi Professional League, ondanks dat hij midden in het seizoen bij de campagne kwam. De aanvoerder van Portugal scoorde onlangs vier doelpunten in één wedstrijd voor Al-Nassr tegen Al-Wehda, gevolgd door twee assists in een 2-1 overwinning op Al-Taawoun vorige week.

Bij de laatste ontmoeting van Al-Nassr reisden ze zaterdagavond naar Damac halverwege de tafel, met Ronaldo opnieuw de ster van de show. De voormalige Sporting-man opende de score na 18 minuten met een strafschop en verdubbelde zijn score voor gisteravond met een voortreffelijke aanraking en linkervoetafwerking. Ronaldo voltooide een hattrick in de eerste helft een minuut voor het einde van de eerste helft en veegde met zijn rechtervoet na een knap werk van Ayman Yehia.

Portugal speelt eind maart tegen Liechtenstein en Luxemburg in de EK-kwalificatiewedstrijden en het lijdt geen twijfel dat Ronaldo verwacht dat hij zijn 196 interlands en 118 goals voor zijn land zal aanvullen.

Beto keert terug in doelpunten in Italië

Een andere spits, Roberto Martinez, zal zeker Udinese spits Beto in de gaten houden. De voormalige speler van Portimonense is een regelmatige topscorer in het Italiaanse voetbal sinds zijn verhuizing naar de Bianconeri anderhalf jaar geleden, en dit weekend scoorde Beto zijn acht doelpunten.j Competitiedoelpunt van het seizoen in een 2-2 gelijkspel met Spezia.

Udinese kwam van een achterstand en leidde met 2-1, voordat hij in de tweede helft gelijk maakte met een gelijkmaker in de Dacia Arena. Beto’s doelpunt bracht zijn ploeg halverwege de eerste helft met 1-1 in evenwicht, waarbij de 25-jarige grote kalmte toonde om doelman Bartomeg Drogowski te naderen en naar huis te glijden, nadat hij was gepasseerd door partner Isaac Success.

Beto heeft maar liefst 11 goals gescoord in zijn debuutseizoen in de Serie A en is goed op weg om zijn score te verbeteren met 8 goals tot nu toe dit seizoen. Zijn doelen zien hem gemeen 7j In de race om de topscorer van de competitie, ondanks de worsteling van Udinese op het niveau dat hij na een sterke start in het midden van de tafel ziet.

Fabio Silva hielp PSV aan de overwinning

De jongeling Fabio Silva lijkt zich gemakkelijk aan te passen aan zijn overgang op huurbasis halverwege het seizoen. Na de eerste helft van het jaar bij Anderlecht in België doorgebracht te hebben, onderbrak de spits zijn periode in Brussel en verhuisde aan het einde van de transferperiode van januari naar de Eredivisie bij PSV.

Silva kwam donderdag van de bank om te scoren in de 2-0 overwinning van PSV op Sevilla in de heenwedstrijd van de play-offs van de Europa League, hoewel het resultaat niet genoeg was om te voorkomen dat hij op totaalniveau uitviel. Manager Ruud van Nistelrooy beloonde de oud-speler van Porto met een plek in de selectie voor de wedstrijd tegen Twente in de Eredivisie op zondag, en Silva verspilde weinig tijd met het teruggeven van vertrouwen.

Met nog geen tien minuten op de klok knikte Silva een voorzet van Johan Bakayoko binnen en zette PSV al vroeg op voorsprong en op weg naar een 3-1 zege. Silva scoorde tot nu toe drie doelpunten uit zeven wedstrijden, waarvan zes als invaller. Tijdens zijn periodes bij Anderlecht en PSV scoorde Silva dit seizoen 14 doelpunten in alle competities.

De rest: Mané scoort op de emotionele comeback van Turkije

de Turkse taal De Süper Lig werd in het weekend hervat, na te zijn geschorst na de verwoestende aardbeving die het land en buurland Syrië trof. De ramp eiste het leven van meer dan 50.000 mensen, waaronder profvoetballers, terwijl de Hatayspor-club zich terugtrok uit de competitie na de dood van vleugelspeler Christian Atsu en sportdirecteur Taner Savut.

De terugkeer van het voetbal zorgde voor enkele aangrijpende momenten van eerbetoon en gebaren van hulp van de fans. Op het veld behoorde de Portugese spits Carlos Mane tot degenen die doelpunten scoorden toen hij weer aan het werk ging. De oud-sporter zette Kayserispor op voorsprong in een 2-1 uitoverwinning op Giresunspor.

in Frankrijk Xande Silva van de Ligue 2 probeert Dijon te helpen ontsnappen aan degradatieproblemen en zijn gelijkmaker bezegelde een waardevol 2-2 gelijkspel met Valenciennes. grensoverschrijdend binnen Zwitserlandscoorde Joël Monteiro als Young Boys 2-2 in Zürich, terwijl hij op Nederlands Eredivisie Er was een doelpunt van Pedro Marquez toen NEC met 3-0 won bij Volendam.

in Polen Ekstraklasa scoorde Leonardo Rocha tweemaal en hielp Radiomak Radom aan een indrukwekkende 3-1 overwinning op Lechia Gdansk. Ondertussen, om Engels National League, Ruben Rodriguez scoorde hem 14j Competitiedoelpunt van het seizoen toen koploper Notts County thuis verrassend met 2-1 verloor van Dagenham & Redbridge.

De Portugezen hadden het druk LuxemburgJoao Simoes kreeg een brace toen Defring thuis Itzela Ettelbruck met 6-0 afsloeg. Bruno Ramirez werd tweede en hielp Vola-Ech met 2-0 te winnen van Monrich; Costinha scoorde voor Mondorf-les-Bains toen ze ook Ut-Ptang met 2-0 versloegen.

Eindelijk binnen Indonesië Flávio Silva opende de score toen Persik Kediri een enorme 5-1 overwinning boekte op Rans Nusantara in Liga 1, terwijl voormalig Sporting Academy-middenvelder Fabinho een late penalty scoorde om Penya Encarnada een 1-1 gelijkspel te bezorgen tegen Sant Julia in Andorra.