May 24, 2024

reMarkable brengt een indrukwekkende, zij het dure, Type Folio uit voor zijn elektronische papieren tablet

reMarkable brengt een indrukwekkende, zij het dure, Type Folio uit voor zijn elektronische papieren tablet

Ik heb altijd gedacht dat de mensen van reMarkable een truc misten door geen toetsenbord aan te bieden voor hun elektronische papieren tablet. Ik ben een fan van draagbare typemachines die afleiding minimaliseren, en als mijn geest te rommelig wordt, ga ik naar de zijkant van mijn raam met mijn iPad met toetsenbord voor me. De reMarkable-community heeft al manieren gevonden Jerry een toetsenbordinstallatie voor het apparaat, maar ik heb liever een compleet pakket dan iets ter plekke in elkaar te zetten.

Dus ik was opgewonden om te horen dat het bedrijf nu zijn eigen toetsenbord, standaard en hoesaccessoire in vorm vrijgeeft Schrijf een folio. Het is de benadering van het bedrijf van de cover-and-stand-toetsenbordeenheid die wordt aangeboden voor vrijwel elke andere tablet op de markt. Maar het is ook gezegend met zijn eigen eigenaardigheden, ontworpen om ervoor te zorgen dat het slanke silhouet van bestaande apparaten niet wordt verpest.

Om te beginnen is de reMarkable 2 een elektronische papieren tablet die papierachtige responsiviteit belooft, zodat u documenten met een pen kunt lezen, bewerken en schrijven. Zijn lichte gewicht, lange batterijduur en verfijnde aard van zijn prestaties hebben hem veel lof opgeleverd van zijn die-hard fans. maar hoewel hij veel van zijn (opzettelijke) beperkingen in de deugden maakt, is hij nog steeds behoorlijk adequaat. Zoals mijn geliefde oud-collega Chris Velasco twee jaar geleden zei: “Dit is een apparaat voor mensen die schrijven en lezen belangrijk vinden, waarbij zo ongeveer al het andere wordt weggelaten.”

Om aan de slag te gaan met de Type Folio, schuift u er eenvoudig een reMarkable 2 in en maakt u verbinding met een kleine kin aan de linker-/onderkant van het paneel. Open de hoes en de standaard houdt hem rechtop om de toetsen eronder te onthullen, en zodra je erop tikt, heroriënteert de tablet zich naar liggend. Draai de tablet met de voorkant naar beneden om de toetsen te bedekken, en hij springt terug naar de portretmodus, op een manier die natuurlijk en vloeiend aanvoelt.

reMarkable koos ervoor om de letterpress-toetsen op ware grootte te maken en ze zaten bovenop de rubberen koepeltoetsen met een veerweg van 1,3 mm. Het cijfer en andere toetsen zijn gecomprimeerd om de resterende ruimte te vullen, maar hoewel ik verwachtte dat ik wat tijd nodig had om aan te passen, kwam het allemaal vrij snel samen. Ik was ook blij dat de pijltjestoetsen (die essentieel zijn wanneer je de cursor beweegt) in de ruimte zijn gelaten om je vingers te helpen ze te vinden.

Sterker nog, ik denk dat ik slechts twee fouten meer heb gemaakt bij het schrijven van de eerste versie van dit stuk op de tablet dan ik zou hebben gemaakt op het gewone toetsenbord. Het ontbreken van autocorrectie en spellingcontrole kan een probleem zijn als je geniet van of de hulp nodig hebt die de meeste normale systemen tegenwoordig bieden. Als je dit niet meer gebruikt dan de eerste twee concepten, voordat je dingen op een ander scherm voltooit, kan ik me niet voorstellen dat dit een probleem is.

En voor mensen die iets beperkters nodig hebben om hun geest gefocust te houden, is dit een traktatie. Ik kan me voorstellen dat ik dit, in plaats van mijn iPad, naar het raam neem als ik de vele verleidingen van internet moet vermijden. Ik hield vooral van de mogelijkheid om live aantekeningen te maken met de pen bij het proeflezen van een concept tijdens het lunchen. Het is net zo dicht bij het kunnen afdrukken en bewerken van je werk als ik waarschijnlijk zal krijgen, totdat ik het uiteindelijk opgeef en weer een printer koop.

De Type Folio wordt geleverd in twee lagen kunstleer, het donkerbruin dat ik heb geprobeerd en zwart van inkt. Het is dun en licht genoeg om niet het gevoel te hebben dat er veel bulk is toegevoegd aan een toch al slanke tablet. Aangezien je er nu zoveel meer mee kunt doen dan voorheen, lijkt er hier heel weinig compromis of opoffering te zijn gemaakt.

Als er één plek is waar ik me gedwongen voel om de punten te halen, dan is het in de prijs, die niet slaagt voor de test “kan ik mijn eigen geld uitgeven om dit te kopen”. De lei zelf kost $ 299, en het werkt alleen als je een pen van $ 79 koopt, of $ 129 als je kiest voor de ingebouwde gum. Dus het is moeilijk te slikken als het toetsenbord papier is $ 199, tweederde van de prijs van de hoofdhardware zelf, voor zover ik denk dat het een mooi, goed gebouwd stuk uitrusting is. Ik kan me voorstellen dat de prijs voor de meeste potentiële kopers een lagere overweging is dan voor andere apparaten. Maar al met al komt de poster dicht bij het punt waarop je vragen begint te stellen over hoeveel je deze, laten we zeggen, 9e generatie iPad en zijn stylus en toetsenbord nodig hebt. Ter vergelijking: reMarkable is nog steeds een product waar je verliefd op moet worden voordat je zoveel geld gaat uitgeven, maar het is heel gemakkelijk om er verliefd op te worden.