May 4, 2024

Raptors vernietigen eenvoudige Pistons en vestigen een record voor de meeste assists in een game

de Toronto Raptors Hij vestigde zondag een franchiserecord met 44 assists in de Scotiabank Arena, op weg naar een overwinning van 142-113 Detroit-zuigers.

De Raptors behielden een voorsprong van minstens 30 punten gedurende het grootste deel van de tweede helft, en stegen met maar liefst 40 punten in het vierde kwartaal. Het puntentotaal van 142 is ook het derde meest gescoorde spel in een reguliere seizoenswedstrijd in de franchisegeschiedenis.

Het resultaat levert de Pistons hun elfde nederlaag op rij op, terwijl ze met 2-12 het slechtste record van de competitie behouden.

Toronto leidde negen minuten voor het einde van het tweede kwartaal met 20 punten na een voorsprong van 25-6. Het grootste deel ervan werd aangewakkerd achter Scotty Barnes en bankspelers Ashiwa is kostbaardie in dat traject 10 punten bijdroeg.

Barnes was de hele wedstrijd briljant. De derdejaars rijzende ster eindigde met 17 punten bij 7-uit-11-schieten (3-uit-4 van diep), waarmee hij game-highs neerzette met 9 assists en 7 rebounds, evenals een career-high van 37 punten. 25 minuten werk.

Alle Raptors-starters – excl OG Anunoby – die terugkeerde na een afwezigheid van drie wedstrijden – eindigde met dubbelcijferige punten.

Het is absoluut een broodnodige overwinning na het verlies van de laatste twee wedstrijden tegen sterke Eastern Conference-teams. Ze zijn ook goed begonnen na de sprong, een probleem waar ze begin deze week last van hadden tegen de Washington Wizards en de Milwaukee Bucks.

Die inspanning kwam tegen een team uit Detroit met een hele reeks voormalige top-10-keuzes. Sommigen van hen zitten in hun tweede team in de NBA en zoeken een kans op verlossing Marvin Bagley III, James WijsmanEn Kevin Knox ten tweede. Anderen zijn nieuwere versies – b.v Kind Cunningham, Osar Thompson En Jaden Ivy – voor een Pistons-team dat in twee van de afgelopen drie seizoenen met het slechtste record in het Oosten is geëindigd.

De overwinning brengt de Raptors naar 2-2 in dit thuistraject van vier wedstrijden. Daarna zullen ze voor vier van de vijf op pad zijn, te beginnen met een kampioenswedstrijd tegen het seizoen Orlando magie Dinsdag.