May 27, 2024

Pinkbike poll: Hoe vaak rijd je op een eMTB versus een 'gewone' mountainbike?

Pinkbike poll: Hoe vaak rijd je op een eMTB versus een ‘gewone’ mountainbike?

Het aantal rijders dat daadwerkelijk een eMTB bezit, is de afgelopen twee seizoenen exponentieel gegroeid, deels als gevolg van een toenemend aantal merken dat een geautomatiseerde optie aan hun assortiment toevoegt. De evolutie van de fietsen is vrij snel gegaan, waarbij de batterijcapaciteit en de motorprestaties het aantal rijders dat op zijn minst met de sport bezig is, hebben verbeterd.

Tegenwoordig is het debat over het al dan niet bestaan ​​van eMTB’s voor mij net zo opwindend als het kijken naar het drogen van verf – het doet me denken aan de argumenten die ontstonden toen 29-inch wielen voor het eerst uitkwamen. Toegegeven, ik was aanvankelijk afwijzend tegenover zowel 29ers als eMTB’s, hoewel in mijn verdediging deze top 29 jongens en eMTB’s niet bepaald iets waren om over naar huis te schrijven…

Omdat eMTB’s uit de buurt bleven van de brute dingen die ze waren (oké, de meeste), liet ik mijn waakzaamheid zakken en voegde een regelmatige dosis opwindend plezier toe aan mijn routine. Als ik terugkijk op mijn statistieken van vorig jaar, breng ik 20% van mijn tijd door op een eMTB en 80% van mijn tijd op een gewone fiets. Deze balans werkt goed voor mij – ik rijd meestal 5 dagen per week, en een van die dagen is meestal op de eMTB. Ik gebruik het als een manier om meer kilometers te maken op wat normaal een rustdag zou zijn, of om een ​​aantal luide DH-ronden te rijden als ik weinig tijd heb.

Een vriend vertelde me onlangs dat ze hun “gewone” mountainbike hadden verkocht nadat ze een eMTB hadden gekocht, een stap die als een verrassing kwam. Persoonlijk kan ik me alleen maar voorstellen dat ik op e-bikes zou rijden – ik vind het leuk om de activiteit die ik op een bepaalde dag doe te kunnen kiezen, afhankelijk van mijn humeur. Het is natuurlijk een enorm voorrecht om in de eerste plaats uit meer dan één fiets te kunnen kiezen, maar als ik moest kiezen tussen een gewone mountainbike of een eMTB, zou ik zonder enige aarzeling voor de niet-gemotoriseerde optie gaan helemaal niet.

Dit brengt ons bij de enquête van deze week: als u een eMTB bezit, welk percentage van uw reizen besteedt u dan? Is de nieuwigheid geërodeerd, of overweeg je om je niet-gemotoriseerde fiets weg te doen?