April 14, 2024

Novak Djokovic stuurt een bericht naar Elena Rybakina, nummer twee van de Australian Open

Novak Djokovic stuurt een bericht naar Elena Rybakina, nummer twee van de Australian Open

Novak Djokovic feliciteerde Elena Rybakina, nummer twee van de Australian Open, met het “ongelooflijke toernooi”. De 23-jarige Rybakina kwam zaterdag tekort voor haar tweede Grand Slam-titel. In de Australian Open-finale stond Rybakina een set voor voordat de 24-jarige Aryna Sabalenka terugkwam en zegevierde met 4-6, 6-3, 6-4.

Een half jaar geleden wonnen Djokovic en Rybakina de titels op Wimbledon. “lenarybakina, geweldige heldenmoed,” Djokovic reageerde op zijn Instagram-verhaal.

Djokovic feliciteert Rybakina

Rybakina heeft nu Grand Slam-finales bereikt in twee van de laatste drie Grand Slam-toernooien.

Na het winnen van Wimbledon en het eindigen als tweede op de Australian Open, geeft Rybakina toe dat haar zelfvertrouwen is toegenomen en dat ze nu gelooft dat ze een Grand Slam kan winnen. “Natuurlijk, dat is het doel, om in de tweede week van alle grote toernooien de finales te spelen.

Ik bedoel, nu heb ik natuurlijk meer vertrouwen, ook na deze finale. Ik moet gewoon hard werken, zoals ik heb gedaan tijdens het voorseizoen en in feite door de jaren heen, om gezond te zijn, en de resultaten zullen er zeker komen. Ik zou zeggen dat ik probeer niet aan verwachtingen en zo te denken.

Toch dacht ik na zo’n geweldige voorbereidingsperiode dat ik het op het veld moest laten zien. Dan zullen de resultaten er natuurlijk zijn. De eerste paar weken waren niet zo geweldig… maar ik denk dat het uiteindelijk gewoon het vertrouwen is om verder te gaan en door te gaan.

Ik voel me nu ook lichamelijk goed. Ik weet dat als ik blijf werken, de resultaten (goed) zullen zijn, ”zei Rybakina na de wedstrijd, V.I Tennis hoofdklassen. Rybakina heeft de afgelopen zes maanden bewezen dat ze het in zich heeft om een ​​legitieme Grand Slam-mededinger te zijn.

Op weg naar de finale van de Australian Open versloeg Rybakina nummer 1 Iga Swiatek. Het zal interessant zijn om te zien hoe Rybakina het doet na een sterke run op de Australian Open.