July 25, 2024

Nieuw team in Moto2 van de Nederlandse Grand Prix

Nieuw team in Moto2 van de Nederlandse Grand Prix

Preicanos Racing is het nieuwe team in het Moto2 Wereldkampioenschap en neemt de schoenen en structuur over van het Pertamina Mandalika Gas Up Racing-team. Dezelfde renners, Bo Bendsnyder en Jaume Masia, blijven en het team debuteert tijdens de Grand Prix van Nederland.

Raul Castañeda nam het team na enkele maanden onderhandelen over van Edu Perales. Oranje, groene en witte kleuren zullen de Kalex-fietsen sieren van het nieuwe Preicanos Racing-team dat start in Assen.

De nieuwe eigenaar legt op LinkedIn uit: “Het begon allemaal met een telefoontje. In november 2023 kreeg ik een telefoontje van iemand die om hulp vroeg omdat Carlos Tatay een ongeluk had gehad, en zij zagen niet veel oplossing. Zelfs de verzekeringsmaatschappij, die de steun van de Spaanse federaties had moeten hebben, hield zich niet met de zaak bezig. Daarom aarzelden mijn dochter, mijn vrouw en ik niet en gingen naar Valencia om uit de eerste hand over de zaak te horen. Een paar dagen later belde Eduardo Perales, de eigenaar van het Moto2-team met 35 jaar ervaring in de autosport, mij op en nodigde mij uit om hem te ontmoeten. Ik aarzelde niet. Hij liet ons zijn faciliteiten zien, zijn vrachtwagens, zijn fietsen, zijn werkplaats, zijn museum, zijn uitrusting… absolute waanzin'.

Aanvankelijk was Raul Castañeda van plan het team te sponsoren, maar uiteindelijk kocht hij het team, zoals hij verklaarde:Op een dag vroeg ik me af hoeveel het zou kosten om kleine stickers op fietsen te plakken met het Bricano-symbool. Uiteindelijk kocht ik het hele team. Nu is het Pertamina-team ons team. Het gaat Preicanos Racing Team heten. […]. Met dit team willen we geen geld verdienen; We kijken uit naar het winnen van races en passie'.