April 21, 2024

Nederlanders zijn niet aan omstandigheden onderworpen. Amsterdam is gebouwd op een moeras

Miguel werd geboren in de Filippijnen en woonde in Californië voordat hij naar Amsterdam ging om zijn carrière in film en entertainment uit te breiden. Hij is de regisseur van verschillende korte films en de auteur van So CardsInnovatief kaartspel.

Hoe ben je in Nederland beland?
Ik had niet echt verwacht dat ik naar Amsterdam zou gaan, maar ik heb altijd al een keer naar Europa willen verhuizen. In 2016 begon ik een beetje dingen te plannen. Ik dacht aan Berlijn, waar ik zelfstandig zou kunnen werken of daar zou kunnen filmen of fotograferen. De andere optie was om weer te gaan studeren. Ik dacht erover om een ​​master te halen, dus begon ik sollicitaties naar verschillende universiteiten te sturen. Het was de Universiteit van Amsterdam die me accepteerde.

Ik vond het cool en mijn trefzekere manier om legaal in Europa te leven, wat een enorme hindernis is voor een Filipijn. In een groot deel van de wereld is het moeilijk om visa te verkrijgen. Dus toen deze e-mail binnenkwam, dacht ik dat ik naar Amsterdam moest gaan. Het is zeker niet iets wat ik verwachtte te doen toen ik jonger was, maar ik ben zo blij dat ik die beslissing heb genomen.

Hoe zou je jezelf omschrijven – expat, geliefde, immigrant of internationaal?
Ik weet niet of ik in aanmerking kom om expat genoemd te worden, maar als ik dat wel ben, pluk ik er niets van. Ik denk dat ik meer geneigd ben om immigranten een naam te geven, wat gepaard gaat met zijn interessante bagage en implicaties. Expats krijgen bepaalde belastingvoordelen, terwijl immigranten zich meer zorgen maken over het veiligstellen van hun verblijfplaats. Dus ik denk dat ik een immigrant ben.

Hoe lang ben je van plan te blijven?
Ik zou zeggen nog een jaar of twee. Dit was het langste dat ik op één plek ben geweest sinds ik Californië verliet. In feite is dit de langste tijd dat ik in een stad heb gewoond sinds ik het huis uit ben. Vier jaar in San Francisco, een paar jaar in Los Angeles, drie jaar in Manilla. Het is zo onbekend voor mij, dit gevoel van stabiliteit. Ik denk niet dat dit snel zal gebeuren. Er zijn veel dingen die ik wil doen en ontdekken, dus misschien zal ik tegen het einde van volgend jaar kijken naar wat en waar het volgende hoofdstuk ook is.

Ik hou van wat ik kon doen en de kansen die ik had in Amsterdam, maar ik heb het gevoel dat ik in beweging moet blijven. Ik heb nooit in New York gewoond. Ik heb er een paar weken doorgebracht voor Tribeca Een paar jaar geleden en ik had een geweldige tijd. Ik ben opgegroeid en heb veel tv-programma’s en films in New York gekeken, en ik heb altijd dat soort charme en charme gehad. Het voelt als een plek waar het allemaal gebeurt en het allemaal begint, dus het heeft zeker zijn aantrekkingskracht. Het is iets waar ik over heb nagedacht, maar ik weet het niet zeker.

Misschien ga ik dat wel, of misschien verhuis ik naar Berlijn, dat zijn eigen karakter heeft. Soort steden hebben hun eigen chemie, zoals we chemie hebben met andere mensen. Toen ik voor het eerst naar Berlijn ging, voelde ik meteen een gevoel van chemie. Ik vraag me af of dit iets is dat ik wil ontdekken, of iets heel anders wil doen, zoals een paar maanden in Japan doorbrengen. Ik heb echt het gevoel dat ik, na een aantal jaren op één plek te hebben doorgebracht, misschien een tijdje ronddwaalt. Het kan zijn alsof je een buffet binnenloopt voordat je beslist wat je gaat proberen. Er is niets ingesteld.

Spreek je Nederlands en hoe heb je dat geleerd?
Ik zit op het niveau van de Nederlandse supermarkt. Ik kan navigeren door Albert Heijn, ik kan de menukaart lezen en ik denk dat als mensen om mij heen Nederlands spreken, ik alles kan verstaan ​​waar ze het over hebben. Echt afstemmen is echter niet voldoende. Ik zit nog in het proces. Tegen het einde van het jaar hoop ik op zijn minst een gesprek te kunnen voeren met een vijfjarige.

ik deed zo weinig DuolingoEr is een website genaamd Mimrise Maakt gebruik van digitale flashcards. Ik heb een paar jaar geleden Duits gestudeerd en bereikte niveau A2 of lager niveau B1. Dat als basis hebben hielp een beetje. Ik voel me niet helemaal verloren als ik Nederlands lees, maar ik ben verre van bekwaam.

Wat is jouw favoriete Nederlandse ding?
Ik zou zeggen wat ik leuk vind aan Nederlanders is het gevoel voor organisatie en efficiëntie, dat is heel anders dan waarmee ik ben opgegroeid. Ik heb het gevoel dat er ook wilskracht is en dat Nederlanders niet aan omstandigheden onderhevig zijn. Amsterdam is bijvoorbeeld gebouwd op een moeras. Ze zeiden: ‘Dit is een moeras, maar dat hoeft niet zo te zijn. Laten we er een stad van maken! “

Aan de ene kant kun je dit zien als koppigheid, en aan de andere kant kun je het zien als een sterke wil. Als ik ook aan de Nederlanders denk, dan is mijn directe associatie met pragmatisme. Bij sommige gelegenheden is dit voor hun schuld, maar in andere gevallen is het voor hun eigen bestwil.

Hoe ben je Nederlander geworden?
Het werd me duidelijk dat ik niet erg Nederlands was. Mensen in Nederland zijn doorgaans praktischer en rationeler. Vergeleken met de gemiddelde Filippino heb ik het gevoel dat ik meer aan de rationele kant ben, maar als je me eenmaal midden in de Nederlandse omgeving krijgt, ben ik zeker emotioneler en minder rationeel. Ik ben zeker niet de meest georganiseerde persoon en ik zit fysiek aan de andere kant van het spectrum.

Ze zijn lang, blond en Filippino’s zijn de kortste mensen ter wereld. Ik vind de Nederlandse cultuur individualistischer, maar ik ben meer in de samenleving. Als ik thuiskom in de Filippijnen of over Latijnse culturen, merk ik dat ik meer van die culturen houd waar je de mensen om je heen echt leert kennen en je persoonlijke leven in alles samenvloeit.

Welke drie Nederlanders (dood of levend) zou je willen ontmoeten?
Jean de Pont
. Hij is een regisseur en cameraman met een indrukwekkend portfolio aan werk. het is heet SnelheidEen van de meest populaire actiefilms van de jaren ’90, of eigenlijk in de hele filmgeschiedenis. Het lijkt me geweldig om hem te leren kennen.

Actrice Famke Janssen. Ze is geweldig, en daarom zou ik haar graag willen ontmoeten. Ik denk dat het geweldig zou zijn om koffie met haar te drinken.

Zeventiende-eeuwse wetenschapper en uitvinder Anthony van Leeuwenhoek. Ik praat echt graag met mensen die werken in gebieden waar ik nauwelijks verstand van heb. Ik hou ervan om gesprekken te voeren met iedereen die op wat voor manier dan ook slimmer is. Ik heb een vriend die werkt bij CERNEn zijn project houdt in dat hij probeert te begrijpen waardoor het universum is begonnen. Ik kan er uren naar luisteren, en het is allemaal geweldig.

Dus ik wil Anthony’s geest oppikken en meer leren over zijn denkproces. Hoe hij de vroege kiemtheorie ontdekte, of hoe hij de mechanica van het maken van een microscoop ontdekte. Hoe goed kent hij bijvoorbeeld glas om dingen te zien die met het blote oog nauwelijks een plek vormen? Met hem zitten en praten zou een echt voorrecht zijn.

Wat is je belangrijkste toeristische tip?
Als je een menigte Britten ziet, is dit waarschijnlijk een gebied dat je wilt vermijden. [laughs] Plaatsen waar Britten graag vrijgezellenfeesten geven, zijn vaak een slechte tijd. Dit is één advies. Het andere is om naar twee cafés te gaan voor verhalen en poëzie in Amsterdam. De eerste is een doolhof, te vinden aan de Amstelveenseweg. de andere goot. Je vindt er een echte gemeenschap en zeer creatieve en expressieve mensen.

Mijn derde tip zou gaan over eten. Ga een keer naar Toko. Als je een avondje uit bent, en het is twee of drie uur ‘s nachts, en er is geen pandemie gaande, neem dan Haar stylist Van een snackbar. Dit is een van de weinige Nederlandse gerechten die ik lekker vind.

Vertel ons iets verrassends dat je over Nederland hebt ontdekt
Blijkbaar is er een bepaalde Nederlandse manier van dineren. Nederlandse gezinnen worden zeer gewaardeerd, althans op basis van de gesprekken die ik had met de lokale bevolking. Hollands diner is erg belangrijk. Jullie zouden er allemaal moeten zijn, en jullie zouden allemaal aanwezig moeten zijn.

Aan de andere kant, als je bij iemand thuis bent en het is 17 of 18 uur en het is etenstijd, dan zullen ze je vragen om te vertrekken. Dat zullen we in de Filipijnen nooit meer horen. Als je bij iemand thuis bent en na zonsondergang, moet je dineren met hun familie. Dus ik denk dat de andere benadering van gedeelde maaltijden een beetje intrigerend is.

Ik moet zeggen dat participatie in het algemeen een andere benadering met zich meebrengt. Toen ik opgroeide, had ik altijd de term ‘naar het Nederlands gaan’ gehoord, maar ik wist niet hoe diep de term in de Nederlandse cultuur ging. Als ik met een vriend uit eten ga, betaal ik vaker en zeg ik dat alles in orde is en dat ze de rekening de volgende keer kunnen krijgen, in tegenstelling tot wanneer de rekening aan een tafel vol Nederlanders arriveert, zorgen ze ervoor dat iedereen precies betaalt wat ze verschuldigd zijn. Ik denk dat dit even wennen is.

Als je maar 24 uur in Nederland zou blijven, wat zou je dan doen?
Er zal veel voor mij te doen zijn, maar ik zal waarschijnlijk de ochtend in het Westerpark doorbrengen en een kopje koffie drinken met een paar vrienden. We zouden door deze buurt wandelen en ‘s middags gaan skiën op het Olympiaplein. Dit is een zeer goede plek.

Van midden tot laat in de middag zou ik waarschijnlijk een boot meenemen en deze vullen met al mijn vrienden en alle drankjes betalen. Aan het einde van deze boottocht, zodra de zon onderging, gingen we allemaal naar Labyrinth, het haarcafé dat ik noemde. Idealiter zou dit maandagavond zijn omdat ze met een open microfoon werken. Ik en een groep vaste artiesten, ik zou daar staan ​​en onze tracks delen. We waren daar allemaal aan het hangen, zodat God het op elk moment zou weten. Ik denk dat dit de perfecte laatste dag zou zijn.

Je kunt veel van Miguel’s films bekijken, waaronder: een Over de uitdagingen van museummedewerkers in Nederland tijdens de pandemie, gedateerd Zijn website. Leer meer over Dus de kaarten Hier

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële steun heeft ons geholpen onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl Het is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dit kunt u doen met uw ideale creditcard of Paypal.