May 17, 2024

Nederland won de U16 Easter 4 Nations in Glasgow

Nederland U16 Jongens 5-2 Engeland U16 Jongens

Nederland versloeg Engeland met 5-2 in de finale op het Glasgow National Hockey Centre in het U16 Boys' Easter 4 Nations Championship in Glasgow.

Ian van Beurten opende de score met een punt langs de doelman in de rechterbenedenhoek en bezorgde Nederland een 1-0-voorsprong.

Binnen twee minuten stond het 2-0 toen Olivier van Uffen de doelman hulpeloos achterliet terwijl hij zich in de linkerbenedenhoek krulde.

In het tweede kwartaal trok Engeland er één terug via Jake Clew's finish van dichtbij om de stand op 2-1 te brengen.

Engeland maakte vroeg in de tweede helft gelijk toen een verdedigende pass Josh Higgins in de ruimte vond en hij de bal van de paal schoot om de stand op 2-2 te brengen.

Bij 3-2 stond Nederland weer op voorsprong toen Elias Hobelmann na een goede wissel over rechts op de tweede paal werd vrijgelaten.

Toen scoorde Mies Weihemaeker een atletisch doelpunt om de stand op 4-2 te brengen voor Nederland.

Met nog drie minuten te gaan ging Floris Raab op solo-run en zijn terugslag kwam via een Engelse stick in het net terecht, waardoor de stand op 5-2 kwam en de score compleet was.

Schotland U16 Jongens 1-3 Frankrijk U16 Jongens

France U16 Boys eindigde als derde in de Easter 4 Nations met een 3-1 overwinning op Scotland Emerging Boys in het Glasgow National Hockey Centre.

Het openingskwart was heel dichtbij, waarbij geen van beide partijen de controle over de wedstrijd overnam.

Een strafbal ging in het tweede kwart naar Frankrijk en Achill Verhasselt liet Schotland van de haak en raakte met de inspanning de paal.

De vermoeidheid van vier opeenvolgende wedstrijden kwam duidelijk tot uiting en beide partijen hadden moeite om voor zichzelf te gelden.

Op de rand van het derde kwart vond Schotland eindelijk het net. Een rebound uit de strafcorner werd door Cody Adams in de linkerbenedenhoek geschoten. 1-0.

Jonas Mahe maakte vroeg in het laatste kwart gelijk met een lage inzet in de linkerbenedenhoek uit een strafcorner. 1-1.

Thomas Gautier zette de Fransen vervolgens met een strafcorner in de linkerbenedenhoek. 2-1.

Schotland liet hun doelman vallen voor een laatste zetje en werd gestraft op de counter toen Frankrijk met 3-1 voorkwam via de derde plaats van Loris Mallet.