March 29, 2024

Nederland won de derby

Groep 5
België vs Nederland 23:28 (10:17)

De wedstrijd van ronde 1 tussen België en Nederland eindigde toen de Nederlanders nipt wonnen van hun buren – met slechts één doelpunt verschil. Maar het was een ander verhaal in de terugwedstrijd van de derby van woensdagavond, aangezien Nederland, ondanks rustende sleutelsterren, niet helemaal twijfelde met een indrukwekkend resultaat in hun voordeel.

Het resultaat was tijdens de rust al duidelijk, want Nederland leidde in de eerste helft met zeven doelpunten. Afgezien van de eerste paar minuten was de score nooit dichtbij. Tegen de 20e minuut had het Nederlands team gewonnen met acht doelpunten, 13:5, en toen ze 20:13 10 minuten in de tweede periode voorstonden, was het duidelijk dat het verloop van de wedstrijd niet zou veranderen.

In de aanval stond Nederland – ongebruikelijk – onder leiding van Rutger den Velde, die 10 doelpunten maakte. De vaste aanvallers op de eerste rij, Luke Staines en Kay Smits, droegen niet veel bij, wat aangeeft dat ze rust hebben voor de cruciale wedstrijd in Ronde 6 tegen Griekenland, die het lot van de kwalificatie voor Oranje zal bepalen. In doel was Bart Ravensbergen uitstekend, hij stopte 21 schoten voor een geweldig percentage van 47 procent en maakte de taak van België erg moeilijk.