April 25, 2024

Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland gaan door naar halve finales | Onder de 21 jaar

Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland boekten allemaal dramatische overwinningen om door te gaan naar de halve finales van het UEFA EK Onder-21 op maandag.

Houders ontzegden Spanje een laat doelpunt van 90 minuten van Kroatië, maar invaller Xavi Puado verzekerde de overwinning met zijn tweede doelpunt in de verlenging. Nederland won ook met 2-1 en versloeg Frankrijk met twee doelpunten van achteren, de tweede diepte van de extra tijd.

Portugal had ook extra tijd nodig voor een 5-3 zege op Italië, dat herstelde van een 3-1 gelijkspel van Patrick Cadron in de 89e minuut, terwijl Duitsland helemaal op strafschoppen werd gebracht door Denemarken. De mannen van Stephen Kundz maakten gelijk in extra tijd en extra tijd voordat ze beslissend waren in de strafschoppenserie van Paul Jaigal.

Weg naar Lujpljana

Donderdag: halve finales
Nederland vs Duitsland (Székesfehérvár, 21:00 CET)
Spanje vs Portugal (Maribor, 18:00 CET)

Halve finale en finale tickets

Zondag: finale
Nederland / Duitsland vs Spanje / Portugal (Ljubljana, 21:00 CET)

Kwartaalverslagen

Spanje 2-1 Ait Kroatië (Maribor)

Hoogtepunten: Spanje 2-1 Kroatië (hulp)

Spanje was voor de wedstrijd duidelijke favorieten en beide teams namen de controle over na een voorzichtige start. La Rojita probeerde de sluis van Kroatië te veroveren, maar slaagde er niet in deze te breken tot halverwege de tweede helft, wat enkele persoonlijke spreuken vergde van Brian Gill, die Puo opzette voor de opener.

Kroatië weigerde neer te leggen, ze wonnen de laatste penalty toen Hugo Gillamann Stipe Puig gooide, en Luca Ivanosek schakelde over om de wedstrijd naar de verlenging te sturen. Een shoot-out leek onvermijdelijk, maar met nog tien minuten te gaan in de laatste bocht greep Puo Marc de lange pass van Cuccarella en was hij koel genoeg om Spanje naar de laatste vier te sturen.

Nederland 2-1 Frankrijk (Boedapest)

Hoogtepunten: Nederland 2-1 Frankrijk

Nederland schokte Frankrijk van achter en bereikte de laatste vier toen het veld in blessuretijd verdiept. Na een gigantische start schoof Moussa door naar de hoek van Diablo toen Dyot Upamekano zich thuis niet bewust was en zette Frankrijks ongelooflijke record in de eerste 25 minuten voort – ze hebben nu gescoord in 13 van die laatste 15 Euro-wedstrijden.

Maar Podu maakte vroeg in de tweede helft gelijk toen Abdurrahman het geluk had geraakt te worden door Harouins schot in het strafschopgebied, maar hij kon snel schieten. Daarvoor, met nog maar een paar seconden te gaan, maakte Justin Kluward snel de splitsing af en veroverde Nederland.

Portugal 5-3 Hulp Italië (Lupljana)

Hoogtepunten: Portugal 5-3 Italië (hulp)

Jota en Francisco Concino bewezen dat wisselspelers doorslaggevend waren toen Portugal in Ljubljana werd verpletterd. Danny Motta brak aanvankelijk briljant uit de impasse en toonde toen een medische tweede. Tomso Bobeca sleepte Azzurini eens een paar seconden mee, maar het spel zou het equivalent zijn geweest van een adembenemende Diego Costa om David Fratzi te ontkennen.

In plaats daarvan eindigde Gonzalo Ramos keurig als derde voor Portugal, maar Gianluca Skamaka reageerde onmiddellijk en pakte Catron’s gelijkmaker in de 89e minuut voor extra tijd. Matteo Lovato’s rode kaart in de 91e minuut was een klap, maar de mannen van Rui Jorge zorgden voor de Iberische halve finale in Maribor, net als Jotta’s 109e minuutstaking en Francisco Concino’s vijfde.

Denemarken 2-2 aet Duitsland, 5-6 Benz (Székesfehérvár)

Hoogtepunten: Denemarken 2-2 Duitsland (ed, 5-6 pennen)

Duitsland schoof op naar de vierde halve finale op rij van de U21 na een dramatische overwinning op shoot-out om een ​​episch gelijkspel te vereffenen. Duitsland was beter in de eerste helft, maar na rust kwam Denemarken dichtbij, met Jacob Brun Larson die gratis racete, maar Finn Dahman niet kon verslaan. Brun Larson raakte in de 66e minuut geblesseerd en werd vervangen door de 17-jarige Wahid Fakir, en drie minuten later toonde hij de Nifty voetafdruk om de score te openen. Toen de nieuw geïntroduceerde Lars Lucas Mai echter in de 88e minuut in de Duitse hoekschop speelde, draaide Lucas Namecha, uit balans, de bal op de een of andere manier naar binnen.

In de 11e minuut van de extra tijd werd een diepe voorzet van David Ram gecontroleerd door invaller Jonathan Burkard, die zijn evenwicht handhaafde en scoorde op een prachtig schot. Maar na de verandering van knooppunten toonde Gustav Isaacson trucs in de Duitse doos, besmet en werd vervangen door kapitein Victor Nelson. Burkhardt was de enige Duitser die scoorde in de shoot-out, maar Dahman’s reddingen van Fakir en Victor Perth Christensen lieten Jaicel een beslissende penalty passeren.