April 26, 2024

Nederland nadert Polen voor Nations League-finale

Gepubliceerd op: gewijzigd:

Warschau (AFP) – Nederland kwam donderdag dichter bij de kwalificatie voor de Nations League-finale met een 2-0 overwinning op Polen in Warschau, terwijl Cody Kakpo en Steven Bergwijn hun indrukwekkende seizoensstart voortzetten.

De mannen van Louis van Gaal stonden drie punten voor op België in Groep A4 nadat ze Wales met 2-1 hadden verslagen.

Ze hebben slechts één punt nodig om de eerste plaats veilig te stellen in hun laatste wedstrijd tegen België in Amsterdam op zondag.

De Nederlanders lijken in sterke vorm te zijn voor hun WK-opener in Qatar tegen de Afrikaanse kampioen Senegal op 21 november, voor verdere Groep A-wedstrijden met de gastheren en Ecuador.

Polen plaatste zich voor het WK met een play-offzege op Zweden, maar was donderdag tandeloos.

Oranje nam de leiding in de 14e minuut nadat een prima teamzet Denzel Dumfries vierkant voor Cockbow zag en in een leeg net tikte.

De buitenspeler van PSV Eindhoven maakte nu acht doelpunten in zijn laatste zeven wedstrijden voor club en land.

Polen kreeg in de 53e minuut een goede kans, maar Arkadiusz Milik verrichtte een schitterende redding.

Nederland verdubbelde hun voorsprong zeven minuten later toen Vincent Janssen samen met Steven Bergwijn scoorde.

De vleugelspeler heeft tot nu toe een uitstekende campagne gehad en scoorde al acht doelpunten voor Ajax sinds zijn door Nederland gemaakte transfer van Tottenham Hotspur in juli.