March 3, 2024

Nederland: Live op “De Diepte” show op S10 TV

Nederland: Live op “De Diepte” show op S10 TV

Sinds 2010 brengt hij de eerste Nederlandstalige track van Nederland. Met “De Diepte”, S10 Ze brengt een liefdesbrief naar zichzelf. Zaterdag voerde hij die liefdesbrief voor het eerst live op Een uitzending Matthijs kreeg deur.

De S10, die qua artisticiteit doet denken aan de vierde plaats van Eurovisie 2017’s favoriet Blanche, bracht sereniteit en sereniteit op het podium van de Nederlandse genreshow.

Voor een televisiepubliek van ongeveer een miljoen mensen zong S10 voor het eerst haar songfestivalnummer 2022 live. De première op donderdag in het Tushinsky Theater.

Nederlandse Eurovisiecommentator Cornell Massa Zei Matthijs kreeg deur Editor Matthijs van Nieuwkerk De selectiecommissie had een ontmoeting met S10 voordat ze een nummer instuurde nadat ze contact hadden opgenomen met zijn labelomroep. Ondanks dat hij in de demoversie zat, diende hij uiteindelijk verschillende nummers in, waaronder “De Dipte”.

De selectiecommissie selecteerde hem unaniem als het Nederlandse toelatingsexamen Eurovisie 2022 voor zijn inzending. S10, die de track van zijn songfestival zag als een “liefdesbrief aan zichzelf”, beschreef het nummer aan Matthijs van Nieuwkerk als volgt:

“Mijn verdriet gaat over het feit dat ik daar mag zijn. Ik zing het eigenlijk als mijn ‘liefde’. Er zit ook liefde in de muziekvideo, maar het gaat echt over het verdriet dat ik daar mag zijn. Het gaat over Stein die er vele jaren geleden was ,,Hij was verdrietig.’Over Stein toen ik toneelstukken opvoerde in het bijzijn van mijn hele familie en de vrienden van mijn moeder en toen we dansten op de muziek die we thuis hadden.Dit is eigenlijk een liefdesbrief eraan.

Ze sprak openhartig over de problemen die ze ervoer tijdens de S10-tieners. Naast zangeres heeft ze zich uitgesproken over jonge mensen die door verzorgers zijn achtergelaten. Sprekend over zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival, zei hij op S10, reflecterend op zijn problemen in het verleden Matthijs kreeg deur:

“In wezen lijd ik aan depressie en depressie vanaf mijn 14e tot 17e. Het kwam op een dag, op een dag voorbij. Maar veel onzekerheid, veel tragedie… nu, niet zo. Als je kent dat soort tragedies, het is er niet meer. Is erg goed.

“Ik heb voor mezelf heel moeilijke keuzes moeten maken. Nog steeds elke dag. Zo kwam ik onlangs, na het starten van Eurovisie, voor de keuze om gelukkig te zijn, veilig te zijn, mijn dromen te mogen najagen. Ik krijg mezelf wat een soort toestemming om dit te doen. Ik schreef in een klein notitieboekje dat er toestemming was, en ik mocht daar zijn omdat ik er al was. Het was een goed idee.”

Wat vind je van S10’s songfestivalnummer 2022 “De Dipte”? Vond je de liveshow van Matthijs Gaat Door leuk? Laat het ons weten in de reacties hieronder!