April 25, 2024

Nederland crasht van U17 Euro na nederlaag tegen Engeland

Nederland crashte op het EK U17 na zondagavond met 4-1 te hebben verloren van Engeland.

Na het verliezen van hun openingswedstrijd tegen Zwitserland was het win-of-win voor het jonge Nederlandse team.

Nederland klopte Engeland in de kwalificaties, maar alleen dan zijn ze op volle sterkte. Dit keer was Engeland sterker.

Miles Lewis-Skelley danste door de Nederlandse verdediging om Engeland na zeven minuten op voorsprong te zetten. Daarna kreeg Nederland kansen maar hield Ajax-doelman Tommy Sedford ze tegen.

In de 71e minuut maakte Jasper Herdok met een knappe finish gelijk, maar Engeland kwam snel op voorsprong via verdediger Isaiah Dada-Maskol.

Voor Nederland ging het helemaal mis met Sven van der Plas die rood zag. Engeland voegde daarna meer doelpunten toe via Dada-Maskol en Justin Obovu.

Nederland is nu kansloos voor de knock-outronde en speelt tegen Kroatië de laatste wedstrijd van het toernooi.