April 25, 2024

Nederland, België winnen goud – NBC Chicago

Op de Spelen van Tokyo vind je geen Amerikaans team tussen de hockeyrivalen. Dit zomerspel, gespeeld op het gazon, is wereldberoemd.

De Olympische Spelen waren de grootste etappe van de wedstrijd en de sterke grond van de nationale teams bracht het beste naar Tokio.

De Nederlanders doen het weer; Win de damestitel

Medicijnen
Goud: Nederland
Vrijdag: Argentinië
Bronzen: Engeland

Nederland won hun 4e Olympische hockeytitel voor vrouwen en versloeg Argentinië met 3-1 in de finale van de Tokyo Games.

Nederland scoorde alle drie de punten in de tweede periode met één doelpunt in de strafcorners Margot von Jeffen En vanaf twee Droge lucht stimulator. Argentinië reageerde met nog een paar speelmomenten in de eerste helft Augustina Corcellani Ook hij scoorde uit de strafcorner.

“Het is geweldig”, zei de Nederlandse aanvoerder Eva de Goede Zei. “Ik kan niet geloven dat we het echt hebben gedaan. We hebben daar heel hard voor gewerkt.”

De winnende prijs is de Coyote en medespeler Litviz Weldon Na het winnen van drie Olympische titels in het dameshockey, goud op de Spelen van 2008 en 2012.

Volledige herhaling bekijken

Zie ook: Nederland bovenaan Argentinië in hockeyfinale vrouwen

Groot-Brittannië wint hockeybrons dames

Groot-Brittannië versloeg India met 4-3 in het dameshockey en won daarmee de bronzen medaille.

Groot-Brittannië, dat goud won op de Olympische Spelen van 2016 in Rio, nam een ​​voorsprong van twee doelpunten met doelpunten in het tweede kwartaal Elena Ryer En Sarah Robertson.

India, dat nog geen olympische medaille in het dameshockey heeft gewonnen, nam bij rust een 3-2 voorsprong Holy Byrne-Web Bouwde het spel en Grace Paulston Gewonnen voor Groot-Brittannië door een strafcorner in het laatste frame.

Zie ook: Groot-Brittannië versloeg India met 4-3 en won de bronzen medaille

België won hockeygoud heren in de shootout

Medicijnen
Goud: België
Vrijdag: Australië
Bronzen: India

België versloeg Australië met 3-2 in een penalty shootout om hun eerste Olympische herenhockeytitel te winnen na een 1-1 gelijkspel bij de gouden medaille.

België vooruit Abelin Florent Twee minuten in de tweede helft kwamen de Red Lions op voorsprong. Tom Wickham Door de wedstrijd naar een shootout te sturen, scoorde hij de gelijkmaker voor Australië

Belgische keeper Vincent Wilde Drie pogingen van Coca-Cola gered, waaronder een redding uit Australië Jack Wheaton Naar aanleiding van een videoreview. Vanash redde Venats’ tweede poging om de titel voor België veilig te stellen.

“Ik ben heel blij”, zei Vanach. “Ik denk dat alle Belgen vandaag trots zijn op de Belgische nationale ploeg.”

Zie ook: België verzekerd van goud na een shootout-overwinning op Australië

India viert eerste hockeymedaille in 41 jaar

India vierde vrijdag de eerste hockeymedaille in 41 jaar van het land, in de overtuiging dat het zuurverdiende brons op de Olympische Spelen in Tokio hen zou helpen hun vergane glorie terug te krijgen.

Het meest succesvolle hockeyland in de Olympische geschiedenis met acht herentitels kwam toen India’s vorige medaille bovenaan het podium stond tijdens de Moskouse Spelen van 1980.

De droogte van de mannen in India eindigde met een thriller van negen doelpunten tegen Duitsland in de wedstrijd om een ​​bronzen medaille. De overwinning leidde tot vieringen in het op een na dichtstbevolkte land ter wereld.

Hun succes haalde de krantenkoppen in de toonaangevende kranten van het land, die de Times of India de ‘Tokyo Turnaround’ noemde. De krant wijdde een hele binnenpagina om te vieren wat bekend staat als de “Brons Worth the Weight of Gold”.

Volgens een hoofdartikel in de Indian Express, “beweegt het Indiase hockey van duisternis naar licht met het glinsterende Olympische brons van zonsopgang”

“De hockeysuperkracht van het Bull-tijdperk wil nu de beste zijn bij Astrotur. Tokio is misschien het begin van een droom in plaats van een doel”, voegde het eraan toe.

Premier Narendra Modi feliciteerde donderdag de commissie.

“Hockey heeft een speciaal plekje in het hart en de geest van elke Indiër. Voor elke hockeyliefhebber en sportliefhebber wordt 5 augustus 2021 een van de meest memorabele dagen”, zei hij later in een bericht op Twitter.

Zie ook: Medailledroogte voor India bij herenhockey is ten einde