NED Vs IND, FIH Pro League 2021-22: India gaat naar Nederland in shoot-out

Thiez van Dame scoorde voor Nederland.

Abhishek verliest India opnieuw.

Jonald de Cues scoorde voor Nederland.

Vivek Sagar Prasad scoorde voor India.

Bijen Cohn scoorde voor Nederland en de Nederlanders scoorden bonuspunten. Het gastteam won de shootout met 4-1. Nederland gaat voor 33 punten.

• 18 juni 2022 / 21:38

4e kwartaal: India 2-2 Nederland

Meer spelen in Rotterdam. India krijgt nog steeds een computer in 23 seconden. Harmanpreet Singh nam het schot, maar werd afgeblokt. Nog twee back-to-back pc’s in Inda Ear en Harmanpreet Singh deed het in de laatste seconde. Scoreregel 2-2. De concurrentie gaat zo ver als schieten.

• 18 juni 2022 / 21:30 uur

4e kwartaal: India 1-2 Nederland

Met nog maar vijf minuten te gaan probeert het Indiase team de gelijkmaker te maken. Maar de gastheren bewijzen op een slimme manier de tijd te doden door hun tegenstanders. Meer ellende voor India toen Duct in minder dan drie minuten een pc overhandigde om te spelen. BR Sreejesh komt terug naar het feest. Maar India stemde in met een ander systeem en Bringman Jasper miste.

• 18 juni 2022 / 21:26

Harmanpreet Singh krijgt de bal in de cirkel, Manpreet Singh ziet de omgekeerde treffers en ziet de bal alleen bovenaan de lat. Uiteindelijk zet India druk.

• 18 juni 2022 / 21:24

De grootste tegenvaller voor India aan het begin van het laatste kwartaal. Bijen Goyan krijgt een assist vanuit het midden, draait om Surender Kumar heen en geeft de bal door aan PR Sreejesh. Nederland weer aan kop

• 18 juni 2022 / 21:18

3e kwartaal: India 1-1 Nederland

Nederland werd het slachtoffer van de trucjes van Hardik Singh en gaf een pc op. Een beetje tactische benadering van de Indians en Harmanpreet Singh spint achteruit maar de bal vindt zijn weg niet. Einde derde kwartaal.

• 18 juni 2022 / 21:06

India werd vroeg in het derde kwartaal gepakt. De Nederlanders sturen de Indiase verdedigers naar voren, maar pr Sreejesh komt net op tijd naar buiten om elk gevaar te vermijden. De score blijft hetzelfde. Nederland kreeg een strafcorner nadat de bal van de voeten van Shamsher Singh stuiterde. De gastheren krijgen een andere computer, maar het mocht niet baten. PR Sreejesh redde de eerste wedstrijd en de Indiase verdedigers doen het werk in de tweede wedstrijd.

• 18 juni 2022 / 20:48

2e kwartaal: India 1-1 Nederland

Abhishek weer in actie. Hij werd ondersteboven gekeerd buiten de cirkel en India kreeg een gratis overwinning. Mandeep Singh scoorde, maar Lars Black schoot Nederland te hulp. Beide teams gingen 1-1 de rust in.

• 18 juni 2022 / 20:42

India maakte in de 22e minuut gelijk via Dilpreet Singh. Varun sloeg een vrije slag en Dilpreet Singh bracht de bal op de juiste plaats en op het juiste moment in het net. Gewoon klasse.

• 18 juni 2022 / 20:37

2e kwartaal: India 0-1 Nederland

Nederland hield de druk in het tweede kwartaal vast, maar pr Sreejesh stijgt tegen alle verwachtingen in.

• 18 juni 2022 / 20:30 uur

Eerste kwartaal: India 0-1 Nederland

Chaos in het Nederlandse strafschopgebied en India kreeg een strafcorner. India zou via Abhishek op voorsprong zijn gekomen, maar werd twee keer geweigerd door de Nederlandse doelman Lars Balk. Jagraj neemt trackflick, India weer ontkend door Balkal. De score blijft hetzelfde aan het einde van het eerste kwart.

• 18 juni 2022 / 20:23

Gecalculeerde zet en Nederland komt binnen 10 minuten op voorsprong. Chaos in de Indian box en de bal ging langs PR Sreejesh naar slot Reinka Dizman.

• 18 juni 2022 / 20:17

Eerste kwartaal: India 0-0 Nederland

Gevaar recht in de India-box. Oranje maakte vanaf het begin een paar cirkelvormige infiltraties, maar de Indiase verdedigers deden hun best om in de eerste vijf minuten elk gevaar te vermijden.

• 18 juni 2022 / 20:07 uur

De spelers komen naar buiten

Opraken tussen spelers uit India en Nederland. De Indiase volksliederen volgen eerst op de homepage.

• 18 juni 2022 / 19:59

line-up India

Rohitas (C), Sreejesh (GK), Harmanpreet, Surender, Varun, Manpreet, Hardik, Shamshar, Dilpreet, Gurjant, Mandeep.

• 18 juni 2022 / 19:27

Hallo en welkom

Hallo en welkom bij de live uitzending van de NED vs IND, FIH Pro League, first-leg meeting vanuit het Hazelaarweg Stadion in Rotterdam. India en Nederland hebben elkaar tot nu toe 42 keer ontmoet. Nederland leidt India met 24-15, waarbij drie ontmoetingen in een gelijkspel eindigden. India heeft de laatste twee ontmoetingen in de vorige editie van de FIH Pro League gewonnen en zal aan kracht blijven winnen.