February 29, 2024

Mijn partner zal ondanks mijn smeekbeden geen zonnebrandcrème dragen – ik ben doodsbang dat hij kanker heeft |  huidkanker

Mijn partner zal ondanks mijn smeekbeden geen zonnebrandcrème dragen – ik ben doodsbang dat hij kanker heeft | huidkanker

Ik heb een langdurige relatie met een geweldige kerel maar het irriteert me Gebruik bij het zonnebaden alleen zonnebrandcrème op zijn gezicht.

Ik ben doodsbang voor huidkanker, vooral omdat zijn ouders dit hebben meegemaaktEn ook omdat ik op 34-jarige leeftijd weduwnaar was toen mijn eerste man stierf aan kanker. wij Ze hebben allebei kinderen uit onze vorige relaties.

De mogelijkheid om van iemand anders te houden en hem dan te verliezen aan kanker heel eng Het neemt veel van mijn gedachten in beslag. Kijken hoe mijn overleden man kanker krijgt en van binnen sterft Twee maanden zijn een van de meest verschrikkelijke ervaringen van mijn leven geweest, en als ik nog een kans op langdurig geluk heb, wil ik er nog meer aan vasthouden.

Ik heb mijn zorgen aan mijn partner gemeld Meerdere keren, maar ik denk niet dat hij het serieus neemt of weet hoeveel het me stoort. Ironisch genoeg zorgt hij er altijd voor dat hij de kinderen beschermt en herinnert hij me eraan om zonnebrandcrème te dragen. Omdat hij zo makkelijk in de omgang is, denk ik dat hij denkt dat hij onoverwinnelijk is.

Ben ik gewoon egoïstisch – misschien moet ik hem zijn eigen beslissingen laten nemen, hoe waarschijnlijk het ook is dat het de uitkomst schaadt? Ik ben in de war over wat ik moet doen.

Het spijt me te horen van het overlijden van uw man, dat moet zo schokkend zijn geweest. Het is allemaal zo snel gegaan, ik vraag me af of je toen of daarna de kans hebt gehad om je verdriet te verwerken? Verdriet is een enorme emotie die we niet kunnen vermijden, en onbehandeld verdriet kan zich manifesteren als andere emoties, zoals intense angst. Als je kinderen nog heel jong zijn, heb je het waarschijnlijk “gehandeld” om er voor hen te zijn.

Ik ging naar Louise Tyler, een BACP Gecertificeerd adviseur zegt:

“Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een probleem met zonnebrandcrème, maar dat is het niet. Zo komen koppels vast te zitten met ruzie over hetzelfde, omdat het lijkt te gaan over zonnebrandcrème of afwassen, maar waar het echt om gaat is ‘ Ken je mij?’ Doe ik er toe en doe ik wat ik wil? Maar in dit geval gaat het ook om het trauma, het verlies en de risico’s van ‘opnieuw leven’.

Tyler zegt dat koppels twee soorten problemen hebben: ‘oplosbare’ problemen, zoals wie de klusjes doet, waar de onenigheid over is; en “permanente” problemen die zich richten op fundamentele verschillen. “Als dit een oplosbaar probleem zou zijn, zou het zijn: ‘Je moet zonnebrandcrème gebruiken, kunnen we een middenweg vinden?'” “Maar dat lijkt meer te maken te hebben met het verschil in behoeften.”

Over blijvende problemen zegt Tyler over blijvende problemen: “Mannen komen steeds weer terug op het probleem, maar op een andere manier, als ze de problemen die erachter liggen niet aanpakken. Hier zou het probleem kunnen zijn: Kun je vertrouwen weer in het leven? Kan je partner de verantwoordelijkheid nemen om je een veilig gevoel te geven?’

We weten niet wat uw partner nodig heeft; Het is mogelijk dat hij “niet wil horen wat hij moet doen. Het kan ook zijn dat hij uw behoeften niet volledig begrijpt en ziet dat dit gewoon ‘verontrustend over zonnebrandcrème’ is.” Dus het eerste wat je moet doen is met hem gaan zitten en uitleggen wat hij echt voor je betekent (“Ik ben echt bang om je te verliezen” in plaats van “zoncrème te dragen”) en dan naar hem te luisteren. Dit geeft hem de mogelijkheid om het op te lossen.

We geloven echter nog steeds dat het belangrijk is om trauma uit het verleden aan te pakken. CGT/CGT zou voor jou ideaal zijn, of misschien een rouwverwerking (cruse.org.uk).

Hoewel zonnebrandcrème belangrijk is, kan het ook een nuttige chip zijn voor enkele van de meer kwetsbare gevoelens die eronder liggen.

Elke week behandelt Annalisa Barbieri een persoonlijke kwestie die door de lezer is ingediend. Als je advies wilt van Annalisa over een persoonlijke kwestie, stuur je probleem dan naar: [email protected]. Annalisa betreurt het dat ze geen persoonlijke correspondentie kan aangaan. Inzendingen zijn onderhevig aan: Onze algemene voorwaarden.

Opmerkingen op dit artikel worden van tevoren voorbereid om een ​​voortdurende discussie over de onderwerpen die in het artikel worden genoemd, te verzekeren. Houd er rekening mee dat er een korte vertraging kan optreden bij het verschijnen van opmerkingen op de site.