April 27, 2024

Messi houdt Argentinië’s WK-hoop levend met een krachtige aanval |  Amerikaans voetbal

Messi houdt Argentinië’s WK-hoop levend met een krachtige aanval | Amerikaans voetbal

Lionel Messi opende de score tegen Mexico met een verbluffend doelpunt van afstand, want Argentinië zegevierde met 2-0.

Briljante doelpunten van Lionel Messi en Enzo Fernandez bezegelden zaterdag de 2-0 overwinning van Argentinië op Mexico in een levendige sfeer in het Lusail Stadium.

Het resultaat blaast nieuw leven in de Zuid-Amerikaanse WK-campagne nadat ze een verbluffende nederlaag leden in hun eerste Groep C-wedstrijd tegen Saoedi-Arabië.

Argentinië wist dat een nieuwe nederlaag hen uit het toernooi zou halen, maar ze begonnen slecht en worstelden met de hoge Mexicaanse druk omdat Messi geen tijd en ruimte kreeg om te werken.

Messi doorbrak de impasse in de 64e minuut door een laag schot door een menigte verdedigers in de hoek te schieten, waarmee Diego Maradona’s Argentijnse record van 21 optredens en acht doelpunten in het WK werd geëvenaard.

De Argentijnse menigte, die de meerderheid vormde van die menigte van 88.966 mensen, barstte los. In Qatar wonen meer dan 5.000 Argentijnse fans.

Lionel bereidt zich voor om een ​​hoekschop te nemen.
Messi nam de corner die leidde tot het doel van Enzo Fernandez [Dylan Martinez/Reuters]

Enzo Fernandez scoorde in de 87e minuut de overwinning met een knap schot. Uit een zegevierende Argentijnse hoekschop langs de linkerkant slaagde Fernandes erin om zigzaggend naar de hoek van het strafschopgebied te zigzaggen voordat hij een schot van enige kwaliteit losliet dat langs de rechterkant van het doel ging.

Daarmee werd Fernandez de jongste speler die scoorde op een WK voor Argentinië sinds Messi zelf in 2006.

Messi zei na het laatste fluitsignaal: “Vandaag begint er weer een WK voor Argentinië.” “Ik vertel mensen hetzelfde, ze geloven er nog steeds in.

“In de eerste helft speelden we niet zo goed als zou moeten, en in de tweede helft, toen we rustiger werden, begonnen we de bal beter te spelen.”

Mexico, dat nu alle vier zijn WK-banden met Argentinië heeft verloren, heeft één punt en moet Saoedi-Arabië, dat er drie heeft, verslaan om enige kans te maken op het bereiken van de laatste 16, zoals ze in de afgelopen zeven WK’s hebben gedaan. .

Karima Mohamed uit Egypte juicht Mexico toe met opgeheven vuist terwijl ze een sombrero draagt ​​met daarop Mexicaanse letters en een Mexicaanse vlag die zijn lichaam bedekt.
Karima Mohamed uit Egypte was slechts een van Mexico’s juichende fans in het Lusail Stadium [Julio Cortez/AP]

Aangezien Argentinië waarschijnlijk voor deze wedstrijd is uitgeschakeld, waren de spanningen zowel op als naast de bal hoog in een wisselvallige eerste helft, waarbij beide groepen fans zowel op als naast het veld voor een opwindende sfeer zorgden.

De openingsperiode voldeed niet aan de inhoud van de wedstrijd, aangezien geen van beide partijen teveel spelers naar voren wilde duwen, en afgezien van een vrije trap in de negende minuut van Luis Chávez uit Mexico die langs de doelbijl ging, waren er weinig kansen .

Mexico’s hoogdrukte spel belemmerde de meeste aanvallen van hun tegenstanders, en de Argentijnse Messi had moeite om enige manoeuvreerruimte te vinden op een druk middenveld.

Maar in een verwoestende klap voor Mexico werd aanvoerder Andres Guardado, een vijfvoudig WK-veteraan die tot dan toe op het middenveld aanwezig was geweest, in de 42e minuut uitgeschakeld.

De Mexicanen pakten nog twee kansen voor rust, waarbij Alexis Vega eerst een vrije trap over de muur volleyde voor doelman Emiliano Martinez om te redden, en minuten later een krachtig schot over de lat schoot.

De Zuid-Amerikanen zagen er na de rust vastberadener uit, maar hadden geen echte kans voordat hun 35-jarige aanvoerder hen uit de problemen hielp met zijn tweede doelpunt van het toernooi, waardoor hun kansen op een allereerste WK-titel nieuw leven werden ingeblazen.