April 19, 2024

Mensen zwemmen in de zee, zelfs als het sneeuwt of regent

Greg Tobas, oorspronkelijk afkomstig uit Lille, Frankrijk, emigreerde tien jaar geleden vanuit Wisconsin naar Nederland. Hij werkt nu als Business Information Risk Manager en Artist.

Hoe is het in Nederland afgelopen?
Voordat ik naar Nederland verhuisde, woonde ik met mijn vrouw in de Verenigde Staten. We woonden in Wisconsin en het was erg koud. Het kan zes maanden per jaar onder de sneeuw liggen. Als je van vissen en jagen houdt, is het de perfecte plek, maar we houden allebei niet van vissen en jagen. We zagen onze familie en vrienden niet, dus een paar jaar later besloten we terug te keren naar Europa.

We kwamen van een lelie met Franse roots. Ons doel is om banen te vinden in Noord-Frankrijk, België of Nederland. Ik kreeg de kans om in Amsterdam te werken en we gingen daarheen omdat het een van mijn dromen was. Dat was in 2007.

Hoe beschrijf je jezelf – een buitenlander, een tortelduif, een immigrant, een international?
Ik zie mezelf zeker als een international, want sinds ik van school ben afgestudeerd, heb ik altijd in verschillende landen gewerkt en gewoond, maar niet in Frankrijk. Ik heb in Spanje, Portugal, Duitsland, België, Schotland, Engeland, de VS en nog veel meer gewoond. Ik heb ook in exotische plaatsen als Kazachstan, China en Japan gewerkt. Ik zie mezelf dus als international, maar tegelijkertijd zie ik mezelf als een soort Nederlander, want een paar jaar geleden hebben we hier een huis gekocht. Daar besloten we ons te vestigen.

Hoe lang ben je van plan te blijven?
De afspraak met mijn vrouw is om ons pensioen niet in Nederland door te brengen, wat betekent dat we nog steeds min of meer 20 jaar oud kunnen zijn.

Spreek je Nederlands en hoe heb je dat geleerd?
Voordat ik in de Verenigde Staten woonde, heb ik ongeveer 18 maanden in Preda gewoond. Toen ik het land verliet, realiseerde ik me dat ik niet meer dan 10 woorden kon spreken. Ik zwoer dat als ik de kans kreeg om terug te keren, ik Nederlands zou leren. Toen we in 2007 naar Nederland terugkeerden, begon ik Nederlands te leren door zelf naar boeken te kijken. Toen logde ik in integratie En Nederland is een tweede taal Cursussen en mijn diploma’s waren beschikbaar.

Om eerlijk te zijn, ik kan nog steeds Nederlands verstaan ​​en spreken, maar mijn status is om een ​​aantal redenen aanzienlijk gedaald ten opzichte van toen ik mijn diploma kreeg. Mijn vrouw is geen Nederlandse en iedereen op straat en op het werk spreekt Engels.

Wat is jouw favoriete Nederlandse ding?
Ik loop graag elke dag op het strand. Ik zie altijd Nederlanders zwemmen in de zee, zelfs in januari en februari. Ik was hier echt van onder de indruk. Dit had ik nog nooit eerder gezien. Ze zijn buiten, zelfs als het sneeuwt of regent. Soms zijn ze alleen, soms zijn ze in groepjes van tien, maar er gaat geen dag voorbij dat ik Nederlanders niet zie zwemmen.

Hoe ben je Nederlander geworden?
Ik wilde een tijdje de dubbele nationaliteit aannemen en officieel Nederlands worden nadat ik mijn cursussen Nederlands had gevolgd. Ik gaf het uiteindelijk op omdat ze wilden dat ik mijn Franse nationaliteit kwijt zou raken die ik wilde behouden. Ik zal ook 450 in rekening worden gebracht voor het paspoort. Maar ik heb een Nederlands rijbewijs, waardoor ik me een Nederlander voel.

In Frankrijk gaan mensen een of twee weken naar de supermarkt om eten te kopen en eten ze om 20.00 uur. Maar ik ben net een Nederlander omdat ik elke dag boodschappen ga doen. Albert Hein is als mijn etenswaar. Het is 50 meter van mijn huis en we eten om 18.30 uur.

Welke drie Nederlanders (dood of levend) zou je het liefst ontmoeten?
Als kunstenaar zelf en afkomstig uit het Vlaamse gebied, hou ik van Nederlandse gouden schilders. ik hou van Peter Brookle de Oudere en John Stein Vanwege hun soort schilderijen. Ze laten mensen dingen in hun huis en op een vriendelijke manier zien. Er is gevoel voor humor.

Ik zou graag kennismaken Hendrik Overcomp. Hij maakte schilderijen als ijs en mensen die schaatsen. Als ik ernaar kijk, vind ik het heel triest dat de opwarming van de aarde dit soort dingen onmogelijk maakt. Ik hou van schilderijen die de ontberingen laten zien die mensen doormaken terwijl ze in Nederland wonen, en tegelijkertijd hou ik van schaatsen.

Maar mijn favoriete Nederlandse artiest Hironimus Bosch. Ik ging een paar jaar geleden naar een tentoonstelling van zijn werken in Den Bosch. Ik vind deze man leuk. Ik had nog nooit schilderijen uit die periode met zoveel interesse en verbeeldingskracht gezien. Ik denk dat hij iets heeft gerookt of aan alles heeft gedacht, weet je?

Wat is je beste reisnotitie?
Ik vind de oude erg leuk Vestingstad (Fortsteden) Er zijn muren om hen heen. Er zijn nog enkele tientallen middeleeuwse muren in hen. Ik lees en bezoek graag over ze, maar ze zijn meestal niet Nederlands omdat ze ergens anders zijn. Er is een hoge concentratie van hen hier, maar ze zijn in uitstekende staat. Bekijk ze in Willemstad, Houston, Portong, Newport, Saltbommel en Norton.

Vertel ons iets geweldigs dat je over Nederland hebt gevonden
In Frankrijk hebben mensen over het algemeen slechte ervaringen met overheidspersoneel. Wanneer we ze proberen te openen, moet je altijd meerdere nummers bellen, en als je eindelijk iemand krijgt, zijn ze niet erg mooi of erg behulpzaam. Op elk moment dat ik een Nederlandse ambtenaar bel, bel ik iemand rechtstreeks aan de telefoon en ze antwoorden heel beleefd. Ik moest mezelf laatst bellen gemeente. Ik sprak met een man die me moest tegenhouden, en hij verontschuldigde zich dat het langer duurde dan ik nodig had om een ​​antwoord te vinden.

Niemand in Frankrijk zou aan de telefoon hebben gezegd ‘sorry, het zal even duren om erachter te komen’. In Frankrijk en andere landen moeten ze maar eens kijken hoe dat in Nederland gaat.

Als je 24 uur in Nederland zou hebben, wat zou je dan doen?
Bijna elke dag wandel ik met mijn hond langs het Schweningen-strand en door de heuvels. Als dit mijn laatste 24 uur is, zou ik zeker voor deze wandeling gaan. Ik zou ook naar een bar en restaurant gaan Punt, Dat is een lange weg van alle andere pubs en restaurants in Schwenning. Dit is een erg leuke plek. Het is ontspannend, het eten is uitstekend en niet duur, het uitzicht is geweldig. Dit is een geweldige manier om afscheid te nemen van de stad waar ik nu woon.

Greg exposeert momenteel 120 schilderijen die hij de afgelopen 30 jaar heeft gemaakt. Je kunt meer leren over de show en zijn kunst Via zijn website.

Greg Brandon was in gesprek met Hartley

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben wij onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl Is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlanders. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

U heeft nog niet gedoneerd, maar zou dit wel willen doen, Dit kan met Ideal, Creditcard of PayPal.