May 7, 2024

Matthijs de Ligt van Bayern München was verheugd om 90 minuten op zijn naam te schrijven in de 2-1 overwinning van Nederland op Ierland.

Matthijs de Ligt is dit seizoen onder Thomas Tuchel niet bepaald in het voordeel van Bayern München. Van hun eerste drie wedstrijden in de Bundesliga speelde hij in totaal 31 minuten, evenals 45 minuten in de 3-0 nederlaag van Bayern in de DFL-Supercup tegen RB Leipzig medio augustus. Tot nu toe heeft Tuchel een voorkeur getoond voor het starten van een centrale verdediger met Diot Upamecano en Kim Min-jae, een afwijking van de basisverwachting dat De Ligt vaak zou samenwerken met Kim nadat hij de Zuid-Koreaanse international had gecontracteerd. SSC Napoli.

Tijdens de internationale pauze maakte De Ligt eindelijk zijn eerste invaller van 90 minuten in de 2-1 overwinning van Nederland op het EK 2024 tegen de Republiek Ierland. In een andere kwalificatiewedstrijd tijdens de pauze kwam hij in de 85e minuut als vervanger voor Denzel Dumfries in een 3-0 overwinning op Griekenland in Eindhoven. Voor die wedstrijd ging Ronald Koeman naar de centrale verdediger met Virgil van Dijk, Nathan Aké en Lutsharel Geertruda. Tegen Ierland gebruikten ze ook een drietal achteraan en De Ligt verving Geertruda in de basisopstelling van Koeman.

De laatste dag van het Bundesliga-seizoen 2022/23, Die Licht, begon en eindigde met een laatste dienst van 90 minuten waarin Bayern FC Köln versloeg met de late, late winnaar van Jamal Musiala, wat Bayern hun elfde opeenvolgende titel opleverde. Hij was het grootste deel van het seizoen een vaste waarde in de achterhoede, maar hij weet hoeveel talent de defensieve diepgang van Bayern nu heeft en het is van cruciaal belang dat hij herstelt van zijn kuitblessure en fit blijft.

“Mijn laatste negentig minuten waren eind mei. Ik had een kuitblessure, dus je moet oppassen dat je hem niet opnieuw verwondt en het rustig aan doen. Er staan ​​veel belangrijke wedstrijden op het programma, dus ik ben blij dat ik 90 minuten op de been kan zijn”, legde De Ligt uit aan de Nederlandse pers na de overwinning op Ierland in Dublin (via @iMiaSanMia)

Foto door Sam Barnes/Sportsfile via Getty Images

Bovendien vond De Ligt het niet erg dat de concurrentie zowel om Kim als Upamecano draaide; Het is iets dat hij verwelkomt. “We zijn alle drie monsters. Kim was afgelopen seizoen de beste verdediger in de Serie A, Upamecano speelt voor de Franse nationale ploeg, ik heb afgelopen seizoen bijna elke wedstrijd gespeeld en een goed jaar gehad met het Nederlandse team. Er is veel concurrentie en dat is geweldig”, zegt hij.