April 27, 2024

Marchand scoort het wedstrijdwinnende doelpunt, de Bruins scoren de Canadezen in overwerk

MONTREAL – Brad Marchand scoorde tweemaal, waaronder de winnaar van de verlenging, want de Boston Bruins scoorden een 3-2 overwinning op de Montreal Canadiens.

Conor Clifton stuurde beide teams in iets minder dan drie minuten overuren om zich bij de organisatie aan te sluiten. Marchand eindigde de wedstrijd door Jake Allen te bedriegen om de overwinning te behalen in de eerste ontmoeting tussen de twee tegenstanders in Bell Center in 864 dagen.

Jake Allen’s 43 reddingen waren niet genoeg voor een tweede opeenvolgende overwinning. David Savard en Joel Jeremiah maakten de doelpunten voor Montreal.

Jeremy Swayman blokkeerde 26 van de 28 ronden op zijn pad.

De Bruins braken het ijs nadat de Canadezen om 9.21 uur van de eerste periode waren omgedraaid. Eric Haola stuurde een puckbal naar Marchand in de tuck die hij scoorde in zijn 26e doelpunt van het seizoen.

Savard bracht de stand in evenwicht met een uitgestelde penaltyvoordeel in zijn eerste wedstrijd na een enkelblessure toen een backhandschot van de hoge hole wegsloeg van Derek Voorport en voorbij Swayman.

Alexander Romanov moest haperen en gaf Bruin in de slotseconden van de tweede helft een boost. Marchand probeerde beide teams met één timer de tweede pauze in te sturen, maar Allen stal het briljant uit het tweede doelpunt.

De Canadezen lieten Boston schieten met een kortetermijndoelpunt op 1:13 vanaf de derde. Jeremiah schakelde Charlie McAvoy in de neutrale zone uit en scoorde een doelpunt in een breuk.

Clifton wierp een verkoudheid op het centrum van Bale en bracht de wedstrijd in evenwicht met twee doelpunten elk om 17:01 in de derde helft. De 26-jarige controleerde de pass van Craig Smith met zijn slee voordat hij Allen raakte, waardoor overuren werden afgedwongen.

De Bruins stuurden iedereen naar huis na slechts 34 seconden overuren toen Marchand Allen misleidde om zijn indrukwekkende afdaling te bederven en de comeback te behalen.