April 19, 2024

Maple Leafs Report Cards: Dieptespelers schitteren in indrukwekkende overwinning op Hurricanes

De Toronto Maple Leafs stelden niet teleur met hun St. Pats-truien.

Het team overwon een twijfelachtige scheidsrechter, een blessure van Noel Akyari en een slecht doelpunt tegen Ilya Samsonov in de eerste helft en keek nooit meer achterom. Zach Aston-Reese leidde de aanval met twee doelpunten, terwijl Mitch Marner en Morgan Riley een prachtig doelpunt scoorden. De Hurricanes hebben de neiging om hun tegenstanders te domineren met vijf-uit-vijf, en hoewel de Leafs uitgeschakeld waren, leken ze nooit overweldigd in de verdedigingszone op weg naar een 5-2 overwinning. Carolina speelt hockey in playoff-stijl en het team van Sheldon How leek absoluut enthousiast voor deze wedstrijd.

Laten we naar de scores gaan!

De eerste ster

Zack Aston Reese

Je kunt Aston Race niet stoppen, je kunt alleen maar hopen dat ze het in bedwang houden. De eerste spits van de verdediging opende de score drie minuten nadat het schot van Erik Gustafsson voorbij Kochetkov was gepareerd:

Daar bleef het echter niet bij, want hij ging laat in de tweede inning met twee tegen één naar huis en tikte een prima pass van Sam Laverty binnen:

De Leafs waren verdedigend uitstekend in hun minuten en eindigden met vier treffers.

De tweede ster

Mitch Marner

Marner breidde zijn scorereeks uit tot vijf wedstrijden met een opmerkelijk curlingdoelpunt zeven minuten later. Hij danste rond Martin Necas en vuurde een perfect schot van de paal en in:

Hij maakte een slimme binnenkomst en pass om een ​​grote kans voor Williams Nylander op de powerplay aan het einde van de eerste helft te creëren, maar het leidde niet tot een ander punt. Het was hetzelfde als gewoonlijk bij de straf voor moord.

De derde ster

Calle Jarnkrok

Järnkrok breidde zijn puntenreeks uit tot drie wedstrijden door een secundaire assist te krijgen bij de openingstreffer van Toronto. Hij maakte opnieuw een geweldige pass in het niemandsland om Auston Matthews op te zetten voor een goede kans tegen het einde van de eerste helft, maar kreeg toen een ‘penalty’ voor slecht optreden. Hij zette een geweldige vertoning neer om Matthews in het slot te plaatsen om de derde te starten, en maakte vervolgens opnieuw een geweldige actie om Riley in een twee-tegen-één-wedstrijd te sturen voor Toronto’s vijfde. Hij deed alle kleine dingen goed en zag er geweldig uit op de eerste rij.

Speler rapporteert

A

Sam Lafferty

Laverty had moeite om aanvallend te scoren in back-to-back-wedstrijden, maar kreeg een twee-tegen-een kans om de tweede te starten. Hoewel hij er niet in slaagde om te kapitaliseren, gebruikte hij zijn tempo om aan het einde van de periode twee-tegen-een op te zetten en een prachtige pass te maken om Aston Race op te zetten voor hun tweede van de avond. Het lijdt geen twijfel dat hij prima kan vliegen, en hij gebruikte opnieuw zijn snelheid om David Kampf een goede kans te geven om als derde te starten.

T.J. Brody

Brody was gewend voor zichzelf op te komen en toonde zijn indrukwekkende verdediging bij verschillende gelegenheden:

De Hurricanes slaagden er in hun minuten niet in om veel scoringskansen te creëren en hadden waarde op de strafschop.

Morgan Riley

Riley scoorde voor de tweede game op rij door een venijnig twee-tegen-één schot af te vuren in de derde:

Hij speelde ook een solide verdedigende draai aan Jordan Staal aan het einde van de eerste helft om hem vast te binden en een scoringskans te ontnemen. De Leafs domineerden zijn minuten niet, maar verdedigend zag hij er bekwaam uit tegen een taaie tegenstander.

A-

Eric Gustafson

Gustafsson toonde veel geduld in het aanvallende gebied om de assist voor het eerste doelpunt van Aston Race veilig te stellen. Hij drukte de puck en zag er indrukwekkend uit tegen een taaie tegenstander. Hij ziet er aan beide kanten comfortabel uit, en hoewel hij slechts 15:13 speelde, scoorde hij geen vijf-tegen-vijf tegen Leaf.

Austin Matthews

Matthews was niet in staat om te zetten met een goede hole-kans met nog vier minuten te gaan, en zorgde minuten later voor Nylander voor een A + kans op de powerplay. Nylander kon ook niet bekeren, maar Matthews scoorde seconden later toen het schot van Tavares van hem af stuiterde en in:

Het was niet geweldig, maar het powerplay-doelpunt eindigde op 28 voor de 28 opeenvolgende penaltyreeks van de Hurricanes. Hij miste later net het doel van een hoogtepunt van een geweldige individuele inspanning:

Ilja Samsonov

Samsonov maakte in de eerste minuten een mooie stop voor Jordan Staal, direct nadat de Levs de score hadden geopend. De meeste van zijn kansen in de eerste helft waren van het type met een laag risico, maar hij werd aan het einde van de periode doorgelaten door Brady Skegee:

Gelukkig maakte hij het goed met een boosaardig kussen, behalve Sebastian Aho om de tweede te starten:

In tegenstelling tot het eerste doelpunt was Karolina’s volgende niet het doelpunt, aangezien Martin Necas profiteerde van de krachtige puckbeweging van zijn team:

Carolina verdubbelde Toronto’s schiettotaal in de tweede, en deze redding van Jesse Poliujarvi was een van zijn beste:

Hij eindigde met 32 ​​reddingen op 34 schoten en maakte een makkelijk eerste doelpunt meer dan goed.

B

Lockdown-paar (Jack McCabe en Luke Shane)

Ze ziet er niet geweldig uit met de verwachte doelen, maar je voelde je altijd veilig in haar minuten. McCabe is niet overdreven flitsend, maar hij is een bekwame verdediger in de overgang en voor het net. Hij had een paar ongunstige omzetten, maar scoorde geen doelpunt. Shane keerde terug naar Toronto voor zijn eerste thuiswedstrijd met de Leafs sinds april 2012, en hoewel hij geen grote impact had, gooide hij deze hit op Ahu in game drie:

Derde echtgenoot (Mark Giordano en Timothy Lillegren)

Een slimme kneep van Giordano leidde zes minuten later tot een kans voor Leafs, en hij brak de baan met opnieuw een krachtige inslag in de tweede. De puck stuiterde aan het einde van de eerste helft over de stick van Liljegren en het was een geluk dat Necas het net miste in een schijnbare ontsnapping. Hij zag er echter uit als Lock Xin daar, opmerkelijk fysiek. Seth Jarvis kreeg in de eerste minuten drie slag en deed het halverwege de eerste minuut opnieuw. Hij toonde zijn overgangsverdediging aan het einde van de tweede inning en toonde zijn kracht door een stormloop van Nekas af te remmen. Hij scheurde zelfs de helm van Puljujarvi in ​​een derde periode.

B-

Michaël Bunting

Bunting ving een honkpas door een pass in de neutrale zone te lussen voor Marner’s hoogtepunt op de haspel. Hij zette Matthews op twee kansen in de tweede, maar zijn team bracht het grootste deel van zijn minuten door in de verdedigingszone. Hij verdiende ook een strafschop in de derde.

Alex Kerfoot en David Kampf

Kerfoot kwam al vroeg op een positieve manier tevoorschijn, aangezien het overgangsspel er erg waardevol uitzag voor de onderste zes. Hij kreeg beide doelpunten tegen, maar ze waren niet bepaald zijn schuld. Kämpf deed beter dan verwachte goals, maar beide spelers zagen er verdedigend solide uit in een vijf-tegen-vijf en zorgden ook voor strafpunten.

c+

Willem Nylander

Nylander kreeg een geweldige powerplay-kans in de laatste minuten van de eerste inning, maar kwam een ​​punt te kort toen Matthews seconden later scoorde. Hij kreeg een goede kans om als tweede te starten, maar de Leafs brachten het grootste deel van hun minuten door in de verdedigingszone.

C

John Tavares

Tavares had een secundaire assist bij het tweede doelpunt van Toronto en zijn puckkracht begon achter te blijven in de neutrale zone. Hij ving zijn tweede assist van de eerste periode op een late powerplay, toen zijn schot van zowel de Hurricane- als Matthews-verdediging afketste voordat hij in het net belandde. Zijn assists waren echter niets bijzonders en de Leafs knarsten door hun minuten heen.

Niet beschikbaar

Noël Accari

Acciari raakte in de eerste minuten Teuvo Teravainen, maar raakte aan het einde van de eerste helft geblesseerd bij een botsing met Jesse Puljujarvi. Hij kwam niet terug en de Leafs konden er niet eens een sterk punt van maken.

Het resultaat

Het eindcijfer:

De Hurricanes zijn een uitstekend team, maar de Leafs zijn nog nooit zo vervallen of foutgevoelig geweest. Ze hadden gemakkelijk gefrustreerd kunnen raken en hun spel kunnen verliezen na een paar slechte calls bij de start, maar ze zetten door en versloegen een tegenstander die gebouwd was voor hockey. Carolina is het beste team in de NHL met vijf tegen vijf op basis van verwachte doelpunten en verwachte doelpunten tegen, maar de Leafs wisten er vijf te scoren terwijl ze de meeste kansen van hun tegenstander buiten schot hielden.

Ze hebben slechts tien spitsen over nadat Accari aanvankelijk het spel verliet, maar ze hebben geen tekort aan spelers die de leiding effectief kunnen verdedigen. Het is geweldig om te zien dat Marner, Matthews en Reilly Kochetkov verslaan, maar de diepte van de Toronto-aanvaller is ook in overvloed getoond. Aston Reese scoorde tweemaal, en Yarncrook en Laverty speelden beiden een sleutelrol in het doel van de Leafs. De aanval van Toronto heeft het de laatste tijd moeilijk, maar als ze een vroege voorsprong kunnen nemen, lijken ze moeilijk te verslaan.

Aston Reese en The Leafs moeten misschien vaker St Pats-shirts dragen!