May 23, 2024

Luke Clayton: Het is tijd om de oogst te oogsten | Sport

De seizoenen voor herten in Texas (op enkele uitzonderingen na) lopen ten einde. Natuurlijk zal de hertenjacht doorgaan op boerderijen die worden beheerd door TPWD, aangezien de staat oogstlimieten vaststelt. Jagen op deze boerderijen is met alle wettelijke middelen toegestaan ​​vanaf het begin van het boogseizoen tot en met februari en herten zijn gemarkeerd met speciale markeringen die door TPWD worden verstrekt in plaats van de markeringen op de jachtvergunning. Natuurlijk hebben we het hele jaar door zwerfvarkens om op te jagen en er is geen betere tijd dan na het hertenseizoen om op ze te jagen. Het is koud weer, wat de zorg voor het vlees veel gemakkelijker maakt en na het eten van maïs voor herten rond maïsvoeders in de hele staat, worden veel wilde zwijnen vetgemest met maïs. De kans is groot dat als je een hertenjager bent, je voldoende vers vlees in je vriezer hebt liggen. Als uw vriezer leeg is, zijn er tal van mogelijkheden om op wilde zwijnen te jagen.

Ik verwerkte vroeger al het grote wild en doe dat nog steeds af en toe, maar het lijkt alsof ik de laatste jaren mijn schrijven moet doornemen, radioprogramma’s moet doen om het in elkaar te zetten na een paar dagen jagen, dus ik ben vaak verwerkt vlees door een echt persoon. Goede bezorger. Ik laat de therapeut enkele van de minder malse stukken malen en maak dan later thuis mijn eigen worst. Ik heb altijd genoten van het eten van wild en wild zwijn, maar nu de prijs van vlees stijgt, beseffen steeds meer mensen wat ze hebben gemist. Op de juiste manier behandeld bushmeat is een van de gezondste voedingsmiddelen die beschikbaar zijn en kan ook een van de lekkerste voedingsmiddelen zijn als het op de juiste manier wordt bereid.

De truc om heerlijk hertenvlees te krijgen, is door al het vet te verwijderen, wat het vlees een geweldige smaak geeft, en al het bindweefsel dat vezelig en taai is. Wilde zwijnen hebben niet meer vet dan hun binnenlandse tegenhangers. Vet van wild zwijn draagt ​​bij aan de smaak en er is meestal weinig extra vet om te verwijderen.

Hier zijn enkele van mijn favoriete manieren om vlees te bereiden van herten en varkens die ik oogst. Ik hoop dat je ze snel mag ervaren.

DEERBURGER is erg nuttig en de meeste behandelingen voegen ongeveer 20 procent vet toe aan mager wild. Ik serveerde een deerburger hamburger aan de gast die vroeg of het vlees Wagyu vlees was. Voordat we aten, vertelde ik ze dat ik een paar hele goede ‘hamburgers’ voor een hamburger had en vroeg hen om het te selecteren. Ik zou iedereen aanraden om ten minste een deel van hun speeldier te wijden aan hamburgers vanwege de veelzijdigheid van rundergehakt. Burgers kunnen worden gebruikt om alles te maken, van gehaktbrood tot spaghetti en vanwege hun lage vetgehalte kunnen hun smaak en textuur wedijveren met duurder “winkelgekocht” gemalen vlees.

Worsten Ik ben dol op allerlei soorten worst, net als de meeste van mijn familie en vrienden. Je kunt rundergehakt gemakkelijk veranderen in ontbijtworst door simpelweg rustieke worstkruiden te mengen, pannenkoeken te maken en ze te bakken. Ik gebruik pittige ontbijtworst om de gehaktballen te maken die worden gebruikt in “kampkoolwraps”. In plaats van traditionele koolrolletjes met bladeren om het vlees gewikkeld en vastgezet met touw, zijn mijn eigen koolrolletjes veel gemakkelijker te bereiden. Ik gebruik pittige ontbijtworst (varkensvlees of wild) en meng het in rauwe jasmijnrijst en maak gehaktballen van ongeveer een kwart in diameter. In een Nederlandse ketel leg ik koolballen en versnipperd vlees en bedek ze met een groot blik pittig V8-sap. Tussen de laagjes strooi ik ook nog wat extra rauwe rijst. Langzaam garen duurt ongeveer 40 minuten met het deksel op de pan om de gehaktballen goed te garen. Geserveerd met een pan maïsbrood op een koude winteravond, het is een gemakkelijke en heerlijke versie van een gerecht dat meestal uren in beslag neemt om te bereiden.

Worstballen zijn favoriet in het kamp en ik heb een snel en gemakkelijk Nederlands ketelrecept dat altijd wordt begroet als een snack die soms in een hoofdgerecht verandert. Ik mix 2 kopjes Bisquick met een klein pakje geraspte kaas, voeg 2 eieren en wat gehakte groene uien toe. Vervolgens mix en vorm ik ballen van ongeveer 1,5 inch in diameter en plaats ze in een #10 Nederlandse waterkoker. Met ongeveer 15 kolen aan de bovenkant en zeven aan de onderkant van de ketel, zijn worstballen klaar in ongeveer 30 minuten. Koken met houtskool is een onnauwkeurig proces met veel invloeden zoals warmte gegenereerd door houtskool uit verschillende houtsoorten, omgevingstemperatuur, enz. Ik heb gemerkt dat de eerste batch meestal snel weggaat.

Terwijl ik geniet van volledig gekookte rookworst, heb ik ook graag wat rauwe worst bij de hand om op houtskool te koken. De traditionele manier om worst te koken is om rauwe links in bier met gesnipperde uien ongeveer 30 minuten te koken en dan links in bier te laten koken en smaak te krijgen. Daarna, een paar minuten op hete kolen, zijn ze knapperig en klaar voor brood van hoge kwaliteit en een beetje hete mosterd.

Bewaar de achterkant en bovenkant van het varkensvlees voor steaks. In plaats van het vlees in plakjes te snijden, vries ik de “stukken” van het vlees graag in en snij ik ze bij het ontdooien op de gewenste dikte. Vlees blijft op deze manier diepgevroren lang vers, zeker wanneer het wordt geseald met een vacumeermachine. Ik marineer varkenskoteletten en verander ze meestal in gebakken kipsteaks of smoor ze met champignonsbouillon en serveer met hete rijst. Omdat hertenvlees zelden rijpt voordat het wordt uitgehard, probeer ik mijn steaks te marineren en ze 3 of 4 dagen in de grill te laten marineren.

Een van mijn favoriete diners, met varkensvlees of hertenvlees, zijn steaks van een halve centimeter die enkele dagen zijn gemarineerd en gekookt in een gietijzeren koekenpan met boter doordrenkt met verse knoflook en jalapenos. Bewaar altijd een beetje natuurlijke bouillon om vlak voor het opdienen over de steaks te scheppen.

E-mail buitenschrijver Luke Clayton via hun website www.catfishradio.org