March 29, 2024

Liverpool-ster Virgil van Dijk heeft vraagtekens gezet bij de tactiek van de Nederlandse baas Louis van Gaal.

‘Ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3’: Liverpool-ster Virgil van Dijk zet vraagtekens bij de tactiek van Hollande-aanvoerder Louis van Gaal.

• Nederland is niet meer verslagen sinds Louis van Gaal het overnam na Euro 2020.
  • Maar Virgil von Dijk was het ermee eens dat zijn team zich nog moest verbeteren na hun overwinning op Denemarken.
  • Van Dijk is nu een twijfelgeval voor het nationale team dat in een 3-4-1-2-formaat speelt

Ondanks dat Nederland zaterdag 90-2 speelde in het 4-2 gelijkspel tegen Denemarken, gaf Virgil van Dijk toe dat hij van mening was dat Nederland onder Louis van Gaal op de verkeerde manier speelde.

Tijdens de overwinning in het Johan Groove Stadion in Amsterdam stond de verdediger van Liverpool centraal op een back-derde toen Oranje marcheerde op Van Goghs favoriete 3-4-1-2-systeem.

Deze vriendschap is het meest opmerkelijk voor Christian Eriksen die scoorde met zijn eerste aanraking op een Deens shirt na zijn vreselijke hartstilstand op het veld tijdens het EK afgelopen zomer.

De Nederlander Virgil van Dijk maakt zich zorgen over het spelen in een 3-4-1-2 formatie voor Louis van Gaal.

De overwinning zorgde ervoor dat Nederland ongeslagen bleef onder de voormalige Manchester United-manager in de derde periode als bondscoach na runs van 2000 en 2001 en van 2012 tot 2014.

Sinds de overname na Euro 2020 afgelopen zomer, heeft de ploeg van Van Gaal zes van de acht wedstrijden gewonnen.

Holland kwam tweemaal op voorsprong in Amsterdam, waarbij Steven Bergwijn en Nathan AK in de 20e minuut de gelijkmaker maakten door een doelpunt van Janic Westerkard.

Memphis Debbie scoorde het derde doelpunt voor Nederland met een 37e minuut penalty net voor het enige doelpunt van Eriksen vroeg in de tweede helft.

Van Cal (links als tweede) heeft in acht wedstrijden niet verloren sinds hij de leiding nam na Euro 2020

Tottenham-ster Bergwijn scoorde zijn tweede doelpunt in 19 minuten om het resultaat veilig te stellen.

Van Dijk vindt dat hij een aantal positieve punten moet nemen, aangezien hij heeft toegestemd om 4-3-3 te spelen en er nog veel te verbeteren valt.

‘Tot op de dag van vandaag hebben we hard getraind met veel tactieken en ontmoetingen. Er zijn goede tijden, maar er zijn dingen die beter moeten’, aldus de Liverpool-verdediger via NOS Voet.

‘We gaan dit analyseren. Natuurlijk spelen we in een nieuw systeem, spelers hebben andere dingen nodig. Maar ik denk dat we veel goede dingen hebben laten zien.

Nederland heeft dinsdag zware komende wedstrijden tegen sterke rivalen Duitsland

Nederland heeft dinsdag een lastige wedstrijd tegen taaie rivalen Duitsland

‘Vind ik het systeem goed? Nou, ik ben nog steeds voorstander van 4-3-3, maar ik ben niet de bondscoach en de bondscoach heeft daar een heel uitgesproken mening over.

Hoewel het team van Van Gaal niet is verslagen, moeten ze nog een zware test doorstaan, nadat ze andere wedstrijden hebben gewonnen tegen Montenegro, Turkije, Letland, Gibraltar en Noorwegen.

Die tests zullen echter plaatsvinden in de komende wedstrijden, die dinsdag beginnen met een vriendschappelijke wedstrijd tegen rivaliserende rivalen Duitsland in de Nederlandse hoofdstad.

Dit gaat vooraf aan de Nations League in juni, waar Nederland zal spelen in een selectie die bestaat uit België, Wales en Polen.