May 17, 2024

Lionel Messi scoort het winnende doelpunt bij zijn debuut voor Inter Miami  Nieuws

Lionel Messi scoort het winnende doelpunt bij zijn debuut voor Inter Miami Nieuws

Miami versloeg Cruz Azul uit Mexico met 2-1 na een vrije trap van Messi in de laatste minuut van de wedstrijd.

Lionel Messi maakte een droomstart van zijn laatste hoofdstuk in het American football, scoorde het winnende doelpunt op de laatste seconde met een vrije trap in zijn debuut voor Inter Miami, waarmee hij zijn nieuwe club naar een 2-1 overwinning op Cruz Azul bracht in de openingswedstrijd van de League Cup voor beide teams.

Miami, dat Messi van de bank verwijderde omdat hij tot nu toe slechts drie volledige trainingen met het team heeft gehad, werd vrijdag bij vlagen overklast door de Mexicaanse bezoekers in de wedstrijd in Fort Lauderdale, Florida.

Zelfs de Argentijnse ster, die slechts enkele maanden geleden het WK won en zeven keer de Gouden Bal als beste speler ter wereld kreeg, kreeg slechts sporadische kansen.

Maar nadat hij zelf de fout had gemaakt op ongeveer zeven meter van het strafschopgebied, sloeg Messi een uitstekende vrije trap met zijn linkervoet die de verdedigingsmuur en doelman Andrés Godino in de linkerbovenhoek sloeg.

Volgens ESPN.com: “Ik wist dat dit de laatste kans was”, zei Messi over zijn vrije trap. “Ik probeerde het zoals ik altijd doe en gelukkig kon de doelman de bal niet krijgen.

“Het is belangrijk voor dit team om overwinningen te behalen, want we bevinden ons niet in een goede positie in de competitie. Ik weet dat dit weer een kampioenschap is, maar het zal ons moreel ten goede komen.”

Robert Taylor scoorde vlak voor rust ook voor Miami om de Herons een uitstekende start te geven in een groep van drie teams waartoe ook Atlanta United behoort, onderdeel van een competitie met alle 47 teams uit de MLS en Liga MX.

Voormalig LA Galaxy-vleugelspeler Uriel Antona maakte in de 65e minuut gelijk voor Cruz Azul, waardoor de stand 18-12 werd in het algemeen en acht-tegen-zes op doel.

Drake Callendar maakte zeven reddingen voor Miami om hen te helpen de drie punten te verdienen, waaronder twee zeer vroege cruciale reddingen die het spel op peil hielden en Taylor in staat stelden de Herons op voorsprong te zetten.

Lionel Messi (10) controleert de bal tijdens de tweede helft tegen Cruz Azul in het DRV PNK Stadium [Nathan Ray Seebeck/USA TODAY Sports via Reuters]

Nadat Antona een uitstekende gelijkmaker had gescoord, werd Messi in buitenspelpositie betrapt op de schijnbare gelijkmaker en spits Josef Martinez bevond zich in een vergelijkbare positie op een andere.

Maar er was geen twijfel mogelijk over Messi’s langeafstandsoverwinning, die rond de verdedigingsmuur boog op een manier zoals de voormalige Engelse ster David Beckham, mede-eigenaar van Miami, beroemd maakte.

“Het is normaal voor hem, weet je”, zei Inter Miami-coach Tata Martino. “Het ziet er volkomen normaal uit, maar dat is het niet… we hebben het over geiten.”

Het was een congregatie van geiten bij Messi’s eerste wedstrijd: LeBron James en Serena Williams waren erbij – net als Messi in het voetbal zijn ze in het ‘beste aller tijden’-gesprek als het gaat om NBA en tennis.

Muzieklegendes Gloria en Emilio Estefan verschenen, net als Miami Dolphins quarterback Toa Tagovailoa en Kim Kardashian.