April 26, 2024

Leicester City overwinning houdt Europa League hoop levend | voetbal nieuws

Leicester: Leicester City versloeg Legia Warschau donderdag met 3-1 om van onder naar boven in Groep C van de Europa League over te springen en hun hoop op de play-offs levend te houden.
Het Premier League-team heeft acht punten uit vijf wedstrijden, één punt achterstand op Spartak Moskou en Napels en twee punten op Legia, terwijl de vier teams nog voor de laatste speelronde strijden om de leiding.
Napoli, dat woensdag met 2-1 verloor van gastland Spartak, ontvangt Leicester terwijl de Russische zijde op 9 december een bezoek brengt aan Legia.
Bateson zette Dhaka Leicester op voorsprong in de 10e minuut met een klinische finish, en James Madison maakte er 2-0 van met een prachtig schot op de bocht voordat Filip Mladenovic het verschil voor Legia sneed.
Mladenovic scoorde de rebound nadat Kasper Schmeichel een strafschop van Maher Emreli redde, maar Wilfried Ndidi, die de strafschop miste, corrigeerde deze met een krachtige kopbal uit een hoekschop van Madison in de 33e minuut.
Rangers klom naar de play-offs van Groep A met een wedstrijd geschorst nadat Alfredo Morelos twee doelpunten had gemaakt om een ​​2-0 overwinning op Sparta Praag te behalen, waarbij hij zich op voorhand voegde bij groepsleider Olympique Lyonnais.
De Colombiaanse spits opende de score in de 15e minuut en maakte het tweede doelpunt in de 49e minuut met een kopbal in het lege net toen hij een slechte pass van Sparta-verdediger Philip Banak door zijn gebied onderschepte.
Lyon bleef aan de leiding na twee doelpunten van Rayan Cherki en nog een van Islam Slimani, wat hen een 3-1 overwinning opleverde op het Deense Brondby.
Monaco schoof vanuit Poule B met een 2-1 overwinning thuis op naar Real Sociedad, waar doelpunten van Kevin Voland en Youssef Fofana de pogingen van Alexander Isak voor de bezoekers afsloegen.
Vinicius en Roma maakten de doelpunten van PSV Eindhoven in een 2-0 overwinning thuis tegen Sturm Graz en de Nederlandse ploeg heeft een gelijkspel nodig in hun laatste groepsduel in Sociedad om door te gaan.
De late invaller Tequinio Soares scoorde de 90e minuut winnaar voor Olympiakos om Fenerbahce met 1-0 te verslaan in Groep D en leidde de Griekse kant naast Eintracht Frankfurt, die aan de leiding bleef na een 2-2 gelijkspel thuis tegen Antwerp.