Leandro Reidy speelt tegen Zwitserland en Nederland in Davis Cup-kwalificatiewedstrijd |  ATP-tour

Leandro Reidy speelt tegen Zwitserland en Nederland in Davis Cup-kwalificatiewedstrijd | ATP-tour

Slowakije leidt Servië met 2-0, Hongarije speelt 1-1 gelijk tegen Duitsland

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images voor ITF

Leandro Reidy won vrijdag zijn eerste Davis Cup-rubber.
Door ITF-personeel

Leandro Reidy handhaafde vrijdag zijn interesse om de Zwitserse thuisfavoriet Bottic van de Santslupf te verslaan in de Davis Cup-kwalificatiewedstrijd van 2024 tegen Nederland in Groningen.

De 22-jarige versloeg Van de Santsulf met 6-4, 7-6(3) in de tweede wedstrijd in het enkelspel en boekte daarmee haar eerste Davis Cup-overwinning sinds ze vorig jaar haar nationale teamdebuut maakte in de laatste groepsfase. .

De nummer 29 van de wereld, Talon Kriegspoor, had eerder de Zwitser Marc-Andrea Hüssler verslagen in een 1-1 gelijkspel.

Nu beide landen zich inzetten om de groepsfase van de Davis Cup-finale van 2024 in september te bereiken, kon het duel niet evenwichtiger zijn. Wesley Koolhoff en Jean-Julien Roger starten morgen tegen Jerome Kim en Alexander Richard voordat er nog twee enkelspelwedstrijden volgen.

De officiële tennisapp |  Download de ATP WTA Live-app

Als Zwitserland hun prestaties uit 2023 wil herhalen en de finale wil bereiken – vorig jaar was de eerste keer dat ze deze prestatie onder het huidige format behaalden – dan zou Reidy een sleutelrol kunnen spelen in de rest van het toernooi. De vertoning van vandaag en een herhaling van Zwitserland zullen hun kansen zeker waarderen.

“Het was een heel spannende wedstrijd, een goede wedstrijd van beide spelers en ik was erg blij dat ik er uiteindelijk was”, zei Rydy.

“Ik was mentaal erg gefocust en dat moest ook omdat de sfeer daar gek was. Ik heb ervan genoten, ook al was het tegen mij. Ik moest aan mijn 'ene wedstrijd' doen en dat was ook zo, dus ik ben erg blij.

Nederland, dat vorig jaar voor het tweede seizoen op rij de kwartfinales bereikte, zat behoorlijk in de problemen na een 7-6(3), 7-6(3) overwinning op Heusler in het toernooi in Kriegspoor.

Molkan, Klein bezorgde Slowakije een beslissende voorsprong tegen Servië

Alex Molkan versloeg Dusan Lajovic vrijdag met 4-6, 6-2, 6-0 en bezorgde Slowakije een 2-0 voorsprong in de Davis Cup-kwalificatie tegen de halve finalisten van vorig jaar, Servië.

De 26-jarige Molkan herstelde zich van een trage start door meer ritme te vinden in zijn opslag. Hij liet slechts één punt achter op zijn eerste opslag in de beslissende set en bezegelde de wedstrijd na één uur en 55 minuten.

“Ik ben blij dat ik vandaag twee wedstrijden heb gewonnen. “We weten dat het moeilijk zal zijn tegen de Serviërs in eigen land”, zei Molkan. “Ik was een beetje zenuwachtig in de eerste set. ik was [hitting] Heel kort. Ik probeerde de bal groot te slaan en ik wist niet wat ik deed.

“In de tweede set begon ik de bal dieper het veld in te slaan en dat heeft me enorm geholpen. Daarna kreeg ik het momentum tot het einde van de wedstrijd, dus ik ben erg blij dat ik heb gewonnen. Ik ben ook blij dat Lucas heeft gewonnen. Ik ben trots op ons team vandaag en morgen pakken we weer een punt.” Laten we proberen iets te creëren.

Bij een overwinning tegen Slowakije op zaterdag zouden ze voor het eerst de Davis Cup-finale bereiken. Slowakije heeft in de kwalificatie vier keer op rij verloren.

Molkan's landgenoot Lukasz Klein verzekerde zich vrijdag van een start voor zijn thuisland toen hij met 7-6(2), 6-2 langs de Servisch Miomir Kegmanovic reed.

Tijdens zijn wedstrijd op indoor klei brak Klein Kecmanovic op de grond en was sterk bij de return, waarbij hij de service van de nummer 41 van de wereld vier keer brak op weg naar een overwinning van 90 minuten. Klein won zijn eerste Davis Cup-rubber nadat hij vorige maand in een tiebreak in de vijfde set viel tegen Alexander Zverev in de tweede ronde op de Australian Open.

Zaterdag nemen Nikola Casic en Kecmanovic het op tegen Josip Kovalic en Igor Jelena in een dubbelspel, voorafgaand aan de laatste twee enkelspelwedstrijden.

Misschien vind je dit ook leuk: Krajicek/Ram verzekeren Amerikaanse plek in Davis Cup-finale

Fucsovics, Koepfer winnen; Hongarije versus Duitsland speelden 1-1 gelijk

Morton Fusovics maakte vrijdag gelijk voor Hongarije in hun Davis Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland, toen hij Jan-Lenard Struff met 6-3, 7-5 versloeg.

Hij speelde op hardcourt in Hongarije en behaalde zijn eerste overwinning van het seizoen 2024 nadat hij was gevallen in de openingsronde van de Brisbane en Australian Open. De overwinning van de 31-jarige in één uur en 39 minuten zorgde voor een 1-1 gelijkspel in Tatabanya, toen Dominik Koepfer, nummer 60 van de wereld, de Hongaarse Fabian Marosan versloeg met 6-2, 7-6(4).

In een botsing tussen twee grootmachten op de ATP Tour vocht Fucsovics tegen alle elf breakpoints die hij tegenkwam om zijn tweede overwinning op Struff (2019 Dubai) te claimen.

Eerder zette Köpfer een ijzersterke prestatie neer om een ​​overwinning van 91 minuten voor de uitploeg veilig te stellen, waarbij hij zijn tegenstander met zijn linkerspel over het veld bleef slepen en eindigde met 20 winnaars tegenover Marozsan's 15.

“Heel blij, de eerste [Davis Cup] De wedstrijden die ik voor mensen speelde, omdat ik voor het laatst speelde tijdens covid. Je land vertegenwoordigen en voor een uitverkocht publiek spelen is extra speciaal”, aldus Koepfer. “Het is erg leuk om voor een team te spelen, niet alleen voor jezelf. Ik ben erg blij om te winnen.

Duitsland heeft zich kandidaat gesteld voor de vierde Davis Cup-finale De drievoudig Davis Cup-winnaars hebben een 3-1 record in de kwalificatie, waaronder een 5-0 overwinning op Hongarije in 2019. .

Beide teams kijken nu naar de cruciale dubbelwedstrijd van zaterdag om een ​​plaats in de groepsfase van de Davis Cup-finale van 2024 in september veilig te stellen. De Hongaren Marozsan en Matt Valkus ontmoeten de Duitsers Kevin Kravitz en Tim Puetz in het dubbelspel voor de laatste twee enkelspelwedstrijden.

Canada 2-0 Korea, Rep: Pospisil gaf de gastheren de volledige controle in Montreal

Canada heeft nog maar één punt nodig om zich te plaatsen in de groepsfase van de Davis Cup-finale van september, nadat Vasek Pospisil de stand op 2-0 maakte met een 6-4 6-3 overwinning op Hong Cheongsan.

Pospisil, die meer dan dertig gelijke spelen speelde voor zijn land, bouwde voort op de voorsprong van Gabriel Diallo en sloeg zes azen en twintig winnaars in een wedstrijd in efficiënt all-court spel.

De 33-jarige maakte een dubbele fout bij zijn eerste matchpoint in één uur en 48 minuten.

“Ik hou van deze wedstrijd”, zei Pospisil. “Het is duidelijk dat spelen voor je land heel bijzonder is, vooral als je in eigen land speelt.

“Ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik een geweldige Davis Cup-carrière heb gehad. Ik ben de afgelopen twee jaar voor 80 procent geblesseerd geweest, maar ik schijn altijd fit te zijn voor de Davis Cup. Ik weet het niet.” het is echt leuk, het is geweldig, het is speciaal en nog twee. Ik hoop nog jaren te kunnen spelen.

In de eerste wedstrijd sloeg Diallo 11 azen in zijn 6-4, 6-4 overwinning op Kwon Soonwoo, waarmee hij het eerste punt voor Canada verdiende. Kwan, die in 2022 in twee sets won van Diallo's landgenoot Félix Auger-Aliassime in de groepsfase van de finale, maakte het de Canadees soms moeilijk en brak in beide sets weg – toen hij zijn plan onthulde.

'Ik was kalm', zei Diallo. “Ik voelde me erg op mijn gemak tijdens zijn opslag. Ik denk dat dat is wat me kalm hield, en als ik bij mijn terugkeer mijn ritme zou vinden, wist ik dat ik kansen zou hebben om het te doorbreken, en dat is me gelukt.”