March 29, 2024

Lady Dutch Down DuBois, 35-28 |  sport-

Lady Dutch Down DuBois, 35-28 | sport-

St. MARIS – Het basketbalteam St. Marys Lady Dutch kreeg dinsdagavond na slechts drie punten in het eerste kwart van de aanval te maken met de bezoekende Dubois Lady Beavers toen de Lady Dutch naar een overwinning van 35-28 reed na de Lady Beavers tegen te houden. .

“Ik denk dat elke speler vanavond zijn werk heeft gedaan en zijn rol goed heeft gespeeld”, zei St Marys-coach Michael Franciscos. “We kregen allemaal verantwoordelijkheden voordat de wedstrijd begon – vooral op het gebied van verdedigen – en iedereen deed het heel goed. We speelden de hele wedstrijd alert, zelfs als er tegenslag was. We bleven geduldig, speelden als een team en behaalden een goede overwinning.”

St. Mary’s Jessa Snellick leidde het team met 12 punten – inclusief 5-uit-6 vanaf de vrije worplijn laat in het vierde kwartaal – en teamgenoot Izzy Catalan had er negen.

Tegan Runyon van DuBois kwam van de bank en leidde de Lady Beavers met negen punten, terwijl Alexis Pfeiffer drie punten knock-out sloeg en zichzelf acht punten opleverde.

“Ik dacht dat we naar buiten gingen en heel hard streden”, zei DuBois-co-coach Corey Hand. “Ik was tevreden met de scherpte waarmee we kwamen. Ik dacht dat het verschil in het spel was dat ze meer dan een paar gemakkelijkere looks hadden dan wij. En toen we in de eerste helft gemakkelijke looks hadden, verpletterden we ze niet.” Dat zou niet genoeg zijn voor universiteitsbasketbal.’

Terwijl beide teams in het eerste kwart probeerden goed te kijken, kwam het eerste velddoelpunt van de wedstrijd toen Madison Rosnica van Dubois een koopje ving en de bal ongeveer halverwege het eerste kwart ving toen Dubois een 2-1 voorsprong nam.

Nadat Snelick de emmer van de bodem had gehaald sloeg Pfeufer een three-out en bezorgde DuBois na een kwart een 5-3 voorsprong. Maar back-to-back emmers van de thuisploeg met Maura Casque en Olivia Eccles bezorgden St. Marys een 7-5 voorsprong.

Lady Dutch breidde de voorsprong uit naar 15-9 met nog 10,5 seconden te gaan in de eerste helft, toen Eccles een emmer onder haar maakte en een fout maakte, waardoor de vrije worp van Lady Dutch tijdens de rust zes punten hoger werd.

Catalon breidde de voorsprong van Saint Mary snel uit naar negen om het derde kwartaal te beginnen met een driepunter, terwijl Runyon antwoordde met een diepe twee.

Saint Mary’s nam de leiding terug naar negen na een Catalaanse steal en stop, terwijl de teams na driekwart met 24-15 bleven ruilen met Saint Mary’s.

Daarna nam Lady Dutch vroeg in het vierde kwartaal een voorsprong met dubbele cijfers toen Snellick twee vrije worpen sloeg en Molly Hanslovan aan de binnenkant scoorde om de stand op 28-16 te brengen. Nog twee runs diep van Runyon brachten het aantal terug naar 10 voordat Catalon haar eigen twee lange touchdowns sloeg om de voorsprong terug te brengen naar twaalf met nog 4:45 te spelen.

DuBois bleef echter vechten, want een diepe derde Runyon-driepunter volgde terwijl St. Mary’s een voorsprong van 30-23 had.

Dat zorgde ervoor dat Franciscos een time-out callde met nog 2:13 te spelen, wat resulteerde in een Snick-bucket naar binnen om de voorsprong terug te brengen naar negen.

Toen sloeg Lady Beaver Camryn Fontaine een jumper om de voorsprong terug te brengen naar zeven in minder dan een minuut voordat Dubois de bal terugkreeg, maar helaas bracht een gemiste drie met nog ongeveer 25 seconden te gaan de bal terug naar St. Marys. DuBois zou Snelick in de liefdadigheidsbalk zetten voor een een-op-een schot, waarbij hij ze allebei versloeg met nog 17,6 seconden te spelen.

Pfeufer zou de voorsprong terugbrengen van negen punten naar zes, want ze scoorde drie punten met nog 9,8 seconden te gaan, waardoor het 34-28 werd.

Maar vanaf daar schoof Snelick weer naar de foutlijn, scoorde de eerste maar miste de tweede omdat een laatste poging van de Lady Beavers mislukte, resulterend in een 35-28 overwinning voor Lady Dutch.

“Ons hele team vult elkaar heel goed aan”, aldus Franciscus. “Iedereen speelde geweldig vanavond en we mogen erg trots zijn op deze overwinning. We willen gewoon doorgaan en verbeteren tijdens het seizoen. We hebben vanavond in Dubois een heel goed team verslagen – zij hebben ook een goed seizoen.”

“Ik ben echt trots op de inspanningen van de meiden”, zei Hand. “Ik vond dat ze het over het algemeen heel goed deden op de verdedigingsborden en zelfs op de aanvalsborden. We speelden hard aan het einde en kwamen dichtbij en gaven onszelf een kans, maar we hadden geen tijd meer.”

St. Marys (11-1) organiseert donderdag Johnsonburg.

“We zijn erg opgewonden om te zien waar de rest van het seizoen ons brengt.”

Dubois (7-4) is uitgeschakeld tot zaterdag, want hij ontvangt Warren om 13.00 uur

“Het is duidelijk dat ze een sterk team zijn”, zei Hand over de aanstaande confrontatie met Warren. “Maar de positieve punten (op dinsdag) waren dat ze naar buiten gingen en hard speelden – de hele 32 minuten. En we kwamen niet ver. We gingen naar beneden maar kwamen terug en vochten ons een weg terug naar het punt. Het was een beetje te laat .”

St. maria 35,

Dupuis 28

Score per kwart

Dubois 5 4 6 13-28

Heilige Maria’s 3 12 9 11-35

Dubois – 28

Camryn Fontaine 2 1-2 5, Madison Rosnica 1 0-0 2, Abby McCoy 0 0-0 0, Alexis Pfeiffer 3 0-0 8, Gabe Orzechowski 1 0-0 2, Maddie Orchowski 0 0-0 0, Tegan Runyon 4 0-0 9, Brie Whipple 1 0-0 2, Riley Werner 0 0-0 0, Lynx Lander 0 0-0 0. Totalen: 12 1-2 28.

Heilige Maria’s – 35

Alexa Schneider 2 0-1 4, Izzy Catalone 4 0-0 9, Olivia Eckels 2 2-3 6, Jayssa Snelick 3 6-8 12, Maura Caskey 1 0-0 2, Molly Hanslovan 1 0-0 2. TOTAAL: 13 8-1235.

De drie punten: DuBois 3 (Pfeufer 2, Runyon), St. Marys 1 (Cataloniƫ).